Tudor Tour

Op Tudor Tour

6-daagse tuin- en cultuurreis per touringcar

Met deze reis gaan we terug naar de gouden eeuw van Engeland. De 16de eeuw, waarin de eerste “Brexit” al plaatsvond ten tijde van Koning Hendrik VIII. De scheuring van de Katholieke kerk van Rome maakte de weg vrij naar zijn tweede vrouw Anna Boleyn. Het bleek een enorme bron van inkomsten te zijn voor de Engelse schatkist. Wat Hendrik VIII met de opbrengst deed, zien we tijdens deze reis. Namelijk in de imposante huizen en kastelen, waar de Tudor-sfeer nog steeds voelbaar is. Inmiddels zijn ze voorzien van prachtige tuinen, gezellige tearooms en leuke museumwinkeltjes.

OmschrijvingTuinprogrammaInbegrepenOpstapplaatsen

Omschrijving van de Tudor Tour

Op het programma staat een bezoek aan Hever Castle, het familiekasteel van Anna Boleyn. Daarnaast bezoeken we Hampton Court, het koninklijk paleis met prachtige tuinen en Tudor figuranten. Op Penshurst Place en Chenies Manor House waren Hendrik VIII en Elizabeth I regelmatig te gast. De Tudor-kenmerken zijn terug te zien in de architectuur en de tuinen. We krijgen hier ook rondleidingen en een heerlijke Engelse thee! De tuin van Hall Place heeft een unieke verzameling vormgesnoeide dieren. In Knole House of Leeds Castle kunnen we genieten van de sfeervolle Tudor-kamers en formele tuinen.

Elizabeth I, “the Virgin Queen” was een powervrouw. Ze trotseerde complotten, dreigingen van oorlog en schiep het klimaat voor welvaart en cultuur. Haar portretten waren een eigentijdse vorm van PR. We bezoeken haar geboortehuis Queen’s House waar het Armada Portret te zien is. Maar ook Hatfield House waar Elizabeth opgroeide. Hier hangt haar Regenboog Portret, vol symboliek. In Greenwich is er vrije tijd, bijvoorbeeld voor de gezellige Greenwich Market met antiek, brocante en eetkraampjes.

Een reis met extra’s!

Extra activiteiten maken deze reis tot een ware belevenis zoals een drankje in de oeroude Henry VIII pub. In de avond, in ons hotel, kunt u een lezing bijwonen over Tudor tuinen en tuinieren door Michael Brown, the Historic Gardener. Ook gaat u genieten van een optreden door de Historic Dance Society gekostumeerd met Tudor muziek. Programma onder voorbehoud.

Kunsthistorica en tuinenexpert Marieke Schröder-Bouman leidt de reis. Zij zal spannende verhalen vertellen over de 6 vrouwen van Hendrik VIII en over belangrijke spelers aan het hof zoals Cardinal Wolsey en Thomas Cromwell. Over Elizabeth I en de rivaliteit met Mary Queen of Scots. Dit is dan ook een reis met een verhaal!

Tuinprogramma van de Tudor Tour

1e dag: Ightham Mote
2e dag: Penshurst Place met rondleiding, Hever Castle, Henry VIII pub
3e dag: Hampton Court Palace, Avondlezing over Tudor tuinen
4e dag: Hatfield House, Chenies Manor House met rondleiding en Engelse thee
5e dag: Queens House, Greenwich en Hall Place, avondoptreden door de Historic Dance Society.
6e dag: Knole House of Leeds Castle

Wijzigingen voorbehouden

Inbegrepen bij de Tudor Tour

Inbegrepen:

 • Vervoer per touringcar.
 • Reisleiding.
 • Overtocht per DFDS Seaways, Duinkerke-Dover v.v.
 • Vijf nachten verblijf in het 3***Hever Hotel in Edenbridge op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen.

Niet inbegrepen:

 • Entrees, 2 rondleidingen, Engelse thee, pub bezoek, dansavond en avondvoorstelling Hof poëzie geschat op £ 140,-.
 • Lunches geschat op £ 15,- per dag.
 • Kosten van verzekering en persoonlijke uitgaven.

Opstapplaatsen van de Tudor Tour

08:00 uur Amersfoort
08:45 uur Utrecht Lunetten
10:00 uur Breda Prinsenbeek
11:30 uur Lokeren

Bekijk meer informatie over de opstapplaatsen

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Exclusieve privétuinen
 • Deskundige reisleiding
 • Kleine groepen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds

Bel onze tuinreisspecialisten


We mogen weer op tuinreis!Download hier onze flyer
Scroll naar top