Tuinreizen Nederland

Met Tuinreizen Nederland bezoeken we een prima bestemming! Nederlanders zijn echte tuinierders. Met een mix van klassieke en historische tuinen met hedendaagse privétuinen is het mogelijk de mooiste reisprogramma’s samen te stellen. In dit kleine landje kunnen er zo maar minstens tien verschillende meerdaagse tuinreizen worden samengesteld! Naar verschillende bestemmingen en op verschillende tijdstippen: vanaf het vroege voorjaar met de beroemde bollen tot diep in het najaar met de tuinen die in ‘Dutch Wave‘ stijl zijn aangelegd.

Bovendien bent u bij de tuinreizen Nederland met Garden Tours verzekerd van veel comfort en tuinplezier:

  • Vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning.
  • Begeleiding door een op tuingebied deskundige reisleiding.
  • Verblijf in comfortabele 4****-hotels.

Nederlandse tuinen bekijken

In het vlakke landschap van Nederland kunnen we verschillende tuinstijlen terugvinden. Van romantische tuinen tot strakke hedendaagse tuinen. Voor ieder wat wils op tuingebied.

Reisleider Flip van den Elshout over tuinreizen Nederland en België
Door vooraf zoveel mogelijk tuinen te bezoeken hebben we een uitstekende keuze kunnen maken uit de tuinen van Nederland en België. Het aanbod is zeer divers en u wordt door de eigenaren persoonlijk ontvangen en voorgelicht. Elk land kent zijn eigen benadering van tuinieren en dat geldt ook voor Nederland en België. Toch kunnen de tuinen in beide landen absoluut concurreren met tuinen in andere landen. Laat u verrassen met tuinen, die soms privé niet zijn te bezoeken. Uiteraard worden ook enkele kwekerijen bezocht, zodat u uw assortiment aan kunt vullen…

Bezoek de mooiste tuinen van Nederland

Nederland kent een schat aan schitterende tuinen. De één nog mooier dan de ander:

  • Rondom haar huis heeft Laura Dingemans een informele tuin gerealiseerd. Verder van haar huis treft u meer formele vormen en een onderverdeling in tuinkamers aan.
  • In de showtuinen van Kwekerij In Goede Aarde groeien alle vaste planten die de kwekerij aanbiedt: een ideale gelegenheid om te zien hoe deze planten zich ontwikkelen.
  • De Jakobstuin staat bij de kenners van de Dutch Wave hoog aangeschreven. Hier zien u een persoonlijke en boeiende interpretatie van deze natuurlijke stijl.

Boek nu één van onze tuinreizen Nederland

Wij kozen dit jaar opnieuw voor de beste vertegenwoordigers van de tot ver over de grenzen beroemde ‘Dutch Wave’ stijl. Hierin is veel plaats is ingeruimd voor vaste planten en siergrassen. Een stijl die dankzij de internationale successen van Piet Oudolf zoveel opgeld doet. Deze ontwikkeling werd enkele tientallen jaren geleden ingezet, maar duurt nog steeds voort. Een natuurlijk ogende beplanting met een belangrijke rol voor laatbloeiende vaste planten in combinatie met siergrassen: dat is een korte omschrijving voor de prachtige tuinen die de Dutch Wave heeft opgeleverd. De tuinen bevinden zich vooral in Oost- en Noord- Nederland met namen als Lianne’s Siergrassen, De Kleine Plantage, Jakobstuin en niet te vergeten de tuin van Oudolf zelf…

Dutch Wave

Dutch Wave

Nederland
Dutch Wave tuinreis naar Nederland 5-daagse Dutch Wave tuinreis naar Nederland per touringcar Boek d More info