GardenTours.nlGardenTours.nl
Forgot password?

Tuinreizen naar Ierland

Met tuinreizen naar Ierland bezoeken we de mooiste tuinen waarin onder de voor veel planten meest gunstige weersomstandigheden wordt getuinierd, gezien de ongeëvenaarde groeikracht van de beplanting in de tuinen. Overal kunnen er op dit eiland tuinreizen worden gemaakt, of het nu in het noorden, oosten of westen is. De tuinen worden gecombineerd met de fantastische natuur en de al even bijzondere cultuur die dit land heeft voortgebracht. Natuurlijk komt u de in Nederland en België bekende plant tegen, maar ook subtropische beplanting groeit hier zeer voorspoedig.

Waarom tuinreizen naar Ierland boeken bij Garden Tours?

Met de tuinreizen naar Ierland met Garden Tours bent u verzekerd van veel comfort en tuinplezier:

  • Vluchten vanaf Amsterdam Schiphol en vervoer ter plaatse in een luxe touringcar met toilet en airconditioning.
  • Begeleiding door een op tuingebied deskundige reisleiding.
  • Verblijf in comfortabele 3***- en 4****-hotels.

Ierse tuinen bekijken tijdens onze tuinreizen naar Ierland

Magisch, dat is een goede omschrijving voor de Ierse tuinen. De groeikracht is dikwijls ongeëvenaard. Hier blijken ook planten moeiteloos te overleven, die u nooit in de Nederlandse of Belgische tuinen zult aantreffen. Overal in Ierland zijn diverse mooie tuinen te vinden. Rond Dublin bevinden zich prachtige privétuinen en van het verre noorden in Donegal tot in West-Cork in het diepe westen van Ierland is het mogelijk om een boeiende tuinreis te maken naar sprookjesachtige tuinen met allerhartelijkste eigenaren. Daarbij spelen het aanwezige landschap en de fraaie natuur ook zeker een rol! Zowel historische tuinen als private gardens laten zich van hun beste kant zien. Ierse tuinen verschillen in alle opzichten van andere tuinen: alles groeit hier net wat gemakkelijker.

Reisleider Kitty Wiegert over tuinreizen naar Ierland
Sla Engeland eens over en vlieg door naar Ierland! Land van Kelten, monniken, Vikingen en 7 eeuwen overheersing door de Engelsen. Het groene eiland wordt omringd door de Atlantische oceaan en de Ierse zee. De warme golfstroom en schone regenbuien doen de rest en vormen de basis voor een optimaal groeiklimaat. Engelse landeigenaren hebben grote tuinen aangelegd met nieuwe aanwinsten uit verre streken. De moderne tuiniers profiteren ook van het milde klimaat en hebben een eigen kleurrijke stijl ontwikkeld met een grote variëteit aan planten, struiken en bomen. Je vindt deze tuinen in alle uithoeken van het eiland, hoog in de Wicklow Mountains, in een verlaten vallei van The Burren, op de grens van de oceaan in Connemara en omringd door water in Bantry Bay. Allemaal prachtige tuinen met een unieke Ierse stijl.

Bezoek de mooiste tuinen van Ierland met Garden Tours

Ierland kent een schat aan schitterende tuinen. De één nog mooier dan de ander:

  • Wanneer u ook in Huntingbrook komt, altijd lijkt te tuin in bloei te staan: een kenmerk van echte toptuinen.
  • Geen tuin die zo fraai in het verstilde Ierse landschap past als Derreen. De enorme boomvarens dwingen hun respect moeiteloos af.
  • Een fantastische plantenkeus maakt ook van June Blake’s Garden een must.
nieuwsbrief

Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden van extra tuinreizen, tuinen en ander nieuws van Garden Tours?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest