Kwekerij de Hessenhof

Kwekerij de Hessenhof

De Hessenhof is een biologische vaste plantenkwekerij die inmiddels tot ver over de landsgrenzen bekendheid geniet. Alles ademt hier namelijk planten; en u kunt ze kopen om ook thuis te kunnen genieten!

Sterke biologische planten van kwekerij de Hessenhof

De planten van kwekerij de Hessenhof zijn met bijzondere zorg opgekweekt. Zij kweken namelijk ‘slow grow’. Dat wil zeggen dat men de planten niet via weefselkweek vermeerdert, maar ouderwets scheurt, stekt of zaait. Ze kopen daarom ook geen planten in, op enkele patenteerde planten na. Hierdoor garandeert kwekerij de Hessenhof dat alle planten soortecht en ziektevrij zijn!

De planten worden ook op een biologische wijze gekweekt: er komt geen bestrijdingsmiddel aan te pas. Wat uiteindelijk gekocht kan worden zijn sterke en natuurlijke planten die voor een lange tijd mee kunnen. Raadpleeg de omvangrijke catalogus om u in te lezen in het assortiment. Of beter nog: kijk thuis op de website en maak alvast uw keuze!

Milieuvriendelijke opkweek met bladaarde

Kwekerij de Hessenhof is één van de weinige kwekerijen in Nederland die turf niet langer gebruikt. Het proces van turf winnen is namelijk schadelijk voor de natuur en de turf bezit geen voedingsstoffen. Daarom is de Hessenhof overgestapt op bladaarde, wat zij zelf composteren. Omdat bladaarde wel voedingsstoffen bezit, kan kwekerij de Hessenhof met weldadige en langzame groei sterke planten kweken.

Breng een bezoek aan kwekerij de Hessenhof!

Je kunt kwekerij de Hessenhof vinden op de Veluwe. Verstopt achter de hoge beukenhagen vindt u een prachtige plek waar veel tuinliefhebbers verliefd op zijn geworden. De intieme sfeer in combinatie met vele prachtige soorten planten maken het een bezoek zeker waard!

De website van plantenkwekerij de Hessenhof vertelt dat er altijd minimaal 2500 soorten te zien zijn in de verkoopbedden. Kwekerij de Hessenhof verandert dit assortiment wekelijks, wat mogelijk wordt gemaakt door het moederplantenbestand dat bestaat uit ruim 6000 soorten! Uit dit bestand putten zij alle soorten die op de verkoopbedden komen te staan.

Door enorme drukte en de stijgende vraag naar biologische planten kan het voorkomen dat uw planten uitverkocht zijn. Maar niet getreurd, want de kwekerij heeft ook een grote moederplantentuin van ruim een hectare. Deze staat rond de (na)zomer in volle bloei, waardoor het een mooi en kleurig tafereel wordt. Dan kunt u toch nog genieten van de bloemen die u graag naar huis had willen nemen. Als u de hele tuin hebt bewonderd, kunt u even bijkomen in de gezellige kwekerij schuur van de Hessenhof. Hier is ook een leestafel, waar u onder het genot van een kop koffie verschillende binnen- en buitenlandse tuinbladen kunt doorlezen.

Wilt u meer tuinen ontdekken?

Vul het formulier in en ontvang onze gratis flyer via email voor een kort overzicht van ons reisprogramma in 2021. Gaat u mee de mooiste tuinen van Europa bewonderen?

Flyer 2021

Scroll naar top