Derreen Gardens

Derreen Gardens

Als er ooit een tuin dicht in de buurt van Jurassic Park komt, dan is het wel Derreen Gardens. Pal aan de kust gelegen kan je zo van de tuin op zand en rotsen stappen. In het voorjaar brandt de bloei van de Rhododendrons los en er staan hier de nodige, die een enorme omvang hebben bereikt.

Meer lezen over de tuinen die we bezoeken?

[mc4wp_form id=”132″]

De sprookjesachtige boomvarens van Derreen Gardens

Het meest sprookjesachtige element in de tuin vormt echter de aanwezigheid van een laantje, aan beide zijden vol geplant met boomvarens, Dicksonia antarctica. Rondom echter nog veel meer van die varens, eigenlijk zorgen ze voor een heel woud van deze wonderlijke, prehistorische planten. Die boomvarens zorgen voor een wonderlijk effect. Dikke stammen met een kroon van varenbladeren zorgen voor een extra dak en laten alleen nog wat gefilterd licht door. Een tuin als deze heeft niet veel onderhoud nodig, die zal altijd blijven bestaan. Soms valt er een boom of een boomvaren om en dan moet er worden ingegrepen, vooral als die boom over het pad ligt.

Derreen Gardens: een grote verscheidenheid aan flora (en fauna)

Voor de geïnteresseerden zijn hier veel bijzondere planten te vinden. Een sinarundinaria, die als soort nauwelijks te traceren valt. Enorme cryptomeria’s, waarvan er één horizontaal lijkt groeien. Een subtropisch varentje, die hier op de stammen van afgestorven boomvarens groeit en nergens anders in West-Europa voorkomt. De prachtige vergezichten, die zo rijp lijken om te worden geschilderd. Zeehonden en otters zijn hier regelmatige gasten. Kortom: een tuin die iedereen lang zal bijblijven, gesitueerd in een paradijselijke omgeving die Ierland heet.

Op de hoogte blijven van onze tuinreizen?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Scroll naar top