Tuinreizen Duitsland

Tuinreizen Duitsland brengen ons naar de mooiste groene plekken in het grensgebied. Reeds lang wisten we, dat de parken en openbare tuinen in Duitsland uitzonderlijk fraai zijn. Nu de Duitsers ook een inhaalslag met de privétuinen hebben gemaakt, is dit een uitstekende bestemming voor menige tuinreis geworden! De ene keer zijn dat tuinen in het golvende boerenland, zoals Süd-Baden, de andere keer zijn dat tuinen en parken, waar eerder de zware industrie nog heerste. Wie had een twintig jaar geleden bedacht, dat hier in plaats van kolen en ijzer nu het groen hoogtij viert? Toch is het zo! Privétuinen en historische tuinen rond Berlijn, Wörlitz en Dessau, de Rhododendrontuinen in Noord-Duitsland: voor elk wat wils!

Bovendien bent u bij de tuinreizen Duitsland met Garden Tours verzekerd van veel comfort en tuinplezier:

  • Vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning.
  • Begeleiding door een op tuingebied deskundige reisleiding.
  • Verblijf in comfortabele 4****-hotels.

Duitse tuinen bekijken

Duitsland heeft een zeer grote diversiteit aan tuinen en parken. Van grote landschapsparken tot prachtige kasteeltuinen en kleine privétuinen. Duitsland heeft voor iedere tuinliefhebber talrijke mogelijkheden om groene oases te bezoeken en tuininspiratie op te doen.

Reisleidster Claudia Stoldt over de tuinreizen Duitsland
Ook al staan de Duitsers er niet zo bekend om als de Engelsen, ze is er wel: de tuincultuur! Hier is van alles te vinden: klassieke tuinen, grote parken en schitterende privétuinen. In het Rhein- en Ruhrgebied is de variatie groot: van kasteeltuin tot landschapspark en van privétuin tot kwekerij. En bovendien kunt u nog een beetje industriecultuur van het Ruhrgebied opsnuiven.

Bezoek de mooiste tuinen van Duitsland

Duitsland kent een schat aan schitterende tuinen. De één nog mooier dan de ander:

  • De tuinen rondom Schloss Dyck benadrukken nog eens dat u hier te maken heeft met één van de meest belangrijke landgoederen van het Rheinland.
  • In Landschaftpark Duisburg Nord heeft zich tussen de hoogovens een beplanting ontwikkeld die je hier nooit zou verwachten.
  • Peter Janke heeft zich voor “Hortvs” laten inspireren door de grindtuin van Bert Chatto en legde daarnaast een informele bostuin en een formele tuin met kruiden en vaste planten aan.

Boek nu één van onze tuinreizen Duitsland

In Duitsland wordt volop getuinierd. Dat was altijd al het geval in de prachtige parken, gevuld met perfect onderhouden en veelzijdige beplanting, maar ook de eigenaren van de privétuinen lijken een inhaalslag gemaakt te hebben. In Rhein & Ruhr heeft menig industrieel bedrijf plaats gemaakt voor een groenvoorziening en dat heeft dikwijls tot bijzondere resultaten geleid, daar krijgt u zeker iets van te zien!

Wie twintig jaar geleden had verteld dat er in deze voormalige industriestreek mooie tuinen te bezoeken waren, was nooit geloofd. Nu echter heeft het overgrote deel van die zware industrie plaats gemaakt voor prachtige privétuinen en al even mooie parken, die aan niets meer van vroegere tijden doet herinneren. In andere parken zijn restanten van diezelfde industrie opgenomen, wat uiterst verrassende resultaten oplevert. In Sleeswijk-Holstein is een reeks privétuinen voor u geselecteerd en wordt u dikwijls door de eigenaar of eigenaresse opgewacht, die u hier alles over vertelt.

Lezersreis onzeeigenTUIN

Lezersreis onzeeigenTUIN

Duitsland
Lezersreis onzeeigenTUIN 4-daagse tuinreis Noord-Duitsland per touringcar Boek deze reis Bezoek de More info
Groene Oases in Rhein & Ruhr

Groene Oases in Rhein & Ruhr

Duitsland
Tuinreis Rheinland & Ruhrgebied 5-daagse tuinreis Rheinland & Ruhrgebied per touringcar Boek More info
Sleeswijk - Holstein

Sleeswijk - Holstein

Duitsland
Tuinreis Sleeswijk – Holstein 5-daagse tuinreis Sleeswijk – Holstein per touringcar Boek More info