Tuinen van Mien Ruys

Tuinen van Mien Ruys

De tuinen van Mien Ruys hebben veel betekend voor de ontwikkeling van het Nederlandse tuinieren. Menig hedendaags ontwerper zegt, door haar geïnspireerd te zijn. Ze was niet alleen de voorloper op het gebied van nieuwe materialen, maar ook was zij degene, die het gebruik van vaste planten in de tuin propageerde.

Meer lezen over de tuinen die we bezoeken?

Wilt u het laatste nieuws over de tuinen die wij bezoeken wekelijks in uw inbox ontvangen? Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief!

U geeft Garden Tours toestemming voor het opslaan en verwerken van uw e-mailadres ten behoeve van het versturen van de e-mail nieuwsbrief. U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "abonnement opzeggen" te klikken in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt, of door een schriftelijk verzoek in te dienen. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Door u in te schrijven op onze nieuwsbrief, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met onze privacyverklaring.

Het nieuwe vaste planten boek van Mien Ruys

Haar boek ‘Het nieuwe vaste planten boek‘ bleek een standaardwerk, dat in geen enkele boekenkast van welke tuinliefhebber dan ook mocht ontbreken. De bijnaam ‘Bielzen Mien’ wijst op het gegeven, dat zij de eerste was die spoorbielzen in de tuinen ging gebruiken. Ook was zij de ‘uitvindster’ van de grindtegel, die daarna in ontelbare tuinen gebruikt ging worden.

Met het noemen van alleen deze wapenfeiten doen we de waarheid echter geweld aan, want zij ging in de eerste plaats voor een herkenbaar ontwerp in haar volkomen eigen stijl. Mien Ruys bleek een visionair, die tuinen realiseerde die het gehele jaar aantrekkelijk bleken. Nog steeds bestaat een aantal tuinen, die door haar zijn ontworpen en die tuinen lijken moeiteloos de tand des tijds te weerstaan.

Ontwerp van de tuinen van Mien Ruys

Dat geldt vanzelfsprekend ook voor de Tuinen van Mien Ruys! Op een terrein van twee en een halve hectare krijgt de bezoeker een overzicht van de Nederlandse tuinarchitectuur sinds 1925, verdeeld over dertig verschillende tuinen, waarvan er inmiddels tot rijksmonument zijn uitgeroepen. Voorjaarsbeplanting met oneindig veel bolgewassen, zomer borders en herfstbloei: alle typen tuinen zijn aanwezig.

Op tuinreis in de nazomer? Wacht niet te lang met boeken! Vanwege de coronamaatregelen is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!Bekijk de tuinreizen