Tuinreizen Frankrijk

Tuinreizen Frankrijk laten ons de mooiste tuinen zien van dit veelzijdige land. Allerlei verschillende typen landschap herbergen aantrekkelijke tuinen, verschillend van statige vormsnoei tot en met de losse manier van tuinieren, die je weer in andere tuinen tegenkomt. Is het zuiden met de Provence en Côte d’Azur alleen in het voorjaar aantrekkelijk in verband met de stijgende temperaturen, Normandië behoudt die aantrekkingskracht gedurende het grootste gedeelte van het plantseizoen.

Bovendien bent u bij de tuinreizen Frankrijk met Garden Tours verzekerd van veel comfort en tuinplezier:

  • Vervoer ter plaatse in een luxe touringcar met toilet en airconditioning en bij sommige reizen vluchten vanaf Amsterdam Schiphol.
  • Begeleiding door een op tuingebied deskundige reisleiding.
  • Verblijf in comfortabele 4****-hotels.

Franse tuinen bekijken

Niet alleen Engeland heeft schitterende historische tuinen. De Franse formele tuin is bekend tot ver over de grens. Met name Picardië kent een rijke historie. De prachtige kasteeltuinen, oude stadjes en prachtige parken zijn kenmerkend voor deze Noord-Franse streek. Franse tuinen lenen hun historie vooral uit de Renaissance, maar daarnaast zijn er ook veel moderne- en landschapstuinen te ontdekken.

Zo veelzijdig als het Franse landschap en het plaatselijke klimaat zijn, zo verschillend zijn ook de tuinen. De tuinen van Normandië en Bretagne hebben een beplanting die voor een groot gedeelte overeenkomt met de Nederlandse tuinen, maar een reis naar de Côte d’Azur kent weer meer tuinen die voor het merendeel uit subtropische planten bestaat. Daar waar men de Normandische tuinen weleens de meest Engelse tuinen buiten Engeland noemt, lijken de tuinen in Bretagne weer versmolten met het boeiende en ruige landschap.

Reisleidster Karin Stolker over tuinreizen Frankrijk
Frankrijk, dat 13 keer zo groot is als Nederland, heeft een diverse en prachtige natuur. Hoe kan het ook anders met 4 verschillende klimaten en alle denkbare landschappen van rivierdelta’s tot zeer hoge bergen. Die verschillen zijn een uitdaging voor de tuiniers. In Normandië en Bretagne vinden we romantische en vaak Engels aandoende tuinen en fraaie moestuinen met voor ons herkenbare beplanting. In de Provence met extreme temperatuurverschillen zijn tuinen waar wintergroene planten de hoofdrol spelen. En aan de Côte d’Azur, met de Middellandse zee als achtergrond, vinden we een weelde aan subtropische planten.

Bezoek de mooiste tuinen van Frankrijk

Frankrijk kent een schat aan schitterende tuinen. De één nog mooier dan de ander:

  • De wereldberoemde tuin van de Franse impressionistische schilder Monet laat u zien waar hij zijn inspiratie vandaan haalde;
  • Jardin de Maizicourt is een op en top romantische tuin, zorgvuldig door de eigenaresse ontworpen, aangelegd en onderhouden.
  • In Jardin Plume zijn geen rozen te bekennen, ook geen andere heesters. Louter grassen en vaste planten zorgen voor de verrassende resultaten.

Boek nu één van onze tuinreizen Frankrijk

Vaste prik in ons reisprogramma is natuurlijk Normandië, waar we de meest Britse tuinen buiten Engeland zullen vinden. Althans als de we Britten mogen geloven, want de tuinen van Normandië vormen gewoon een categorie op zich. Een reis naar de mooiste tuinen van de Côte d’Azur is dit jaar opnieuw in ons programma opgenomen. De temperatuur is aangenaam, de zee is azuurblauw en de tuinen zijn prachtig. Bretagne is nieuw in ons programma. Klassieke Engelse- en Franse tuinen, barokke tuinen, bloementuinen en moderne tuinen. In de Bretonse tuinen wanen wij ons in een andere tijd of op een andere plek.

Normandië en Monet

Normandië en Monet

Frankrijk
Tuinreis Normandië en Monet 5-daagse tuinreis Normandië per touringcar Boek deze reis Bezoek de moo More info
Côte d'Azur

Côte d'Azur

Frankrijk
Tuinreis Côte d’Azur 6-daagse tuinreis Côte d’Azur per vliegtuig en touringcar Boek deze More info
Bretagne

Bretagne

Frankrijk
Tuinreis Bretagne 6-daagse tuinreis Bretagne per vliegtuig en touringcar Boek deze reis Bezoek de m More info