Frankrijk is een heel veelzijdig land. Het land heeft verschillende landschappen, van hoge bergen tot vlaktes met wijngaarden, van rivieren en kloven tot zee met brede stranden en nog veel meer. Verscholen tussen al dit moois liggen ook nog eens prachtige tuinen. Statige vormsnoei, losse manieren van tuinieren, moestuinen en kasteeltuinen, je kunt het zo gek niet opnoemen of u kunt het tijdens een tuinreis naar Frankrijk vinden.

  • Bezoek de mooiste Franse tuinen.
  • Reis met een reisleider die alles over Frankrijk en de tuinen weet.
  • Slaap in luxe hotels, soms met uitzicht op een jachthaven.
  • Combineer tuinen met Franse cultuur, door stadsbezoeken en culinair genieten.
Drielanden tuinreis
Gegarandeerde vertrekdata
€ 735,-
5 dagen
Juni, Juli
Tuinreis naar Normanië
Vertrokken
€ 710,-
5 dagen
Juni, Juli
Tuinreis naar Normanië
Gegarandeerde vertrekdata
€ 665,-
5 dagen
Juni, Juli, Augustus
Tuinreis naar Noord-Frankrijk
Beschikbaar
€ 695,-
5 dagen
September

Waarom een tuinreis naar Frankrijk maken?

Het Franse landschap en klimaat zijn zeer verschillend. Zo ook de tuinen in Frankrijk! Tuinen in Normandië hebben kenmerken die lijken op die van Nederlandse of Engelse tuinen. Bij een reis naar Zuid-Frankrijk komen we echter meer subtropische tuinen tegen. Zo kunt u alle voorbeelden van tuinen bekijken die perfect bij uw eigen smaak passen.

Wij hebben in ons aanbod verschillende tuinreizen naar Frankrijk. Denk eens aan een Tuinreis naar Normandië. Nergens vind je zoveel verschillende tuinen. Elke tuin bezit zo haar eigen charmes en in onze reis naar Normandië komen die allemaal samen. Ook de afstanden tijdens deze reis zijn goed te overbruggen. Naast de mooiste tuinen slaan we natuurlijk ook een stukje cultuur niet over. We zullen binnen kijken bij een aantal kastelen en landhuizen. Ook de stad Rouen wordt tijdens deze reis niet vergeten.

Of wat dacht u van een tuinreis naar Noord-Frankrijk? September is de maand bij uitstek om optimaal van moestuinen te genieten. De oogstfeesten breken dan los. Wintergroenten, maar ook veel fruit, al dan niet geleid, kan dan geplukt worden. Dat het moestuinieren in het bloed zit van de Fransen bewijzen ze al eeuwenlang. Dat laten ze niet alleen zien met fruit en groenten. Ze combineren deze teelt met laatbloeiende vaste planten, bollen en veel gezaaide één- en tweejarigen. De resultaten hiervan zijn verbluffend. Dit is goed te zien bij Château de Miromesnil en St. Jean de Beauregard.

Reisleidster Karin Stolker over tuinreizen naar Frankrijk

Frankrijk, dat 13 keer zo groot is als Nederland, heeft een diverse en prachtige natuur. Hoe kan het ook anders met 4 verschillende klimaten en alle denkbare landschappen van rivierdelta’s tot zeer hoge bergen. Die verschillen zijn een uitdaging voor de tuiniers. In Normandië vinden we romantische en vaak Engels aandoende tuinen en fraaie moestuinen met voor ons herkenbare beplanting. In de Provence met zijn tuinen waar wintergroene planten de hoofdrol spelen. En aan de Côte d’Azur, met de Middellandse zee als achtergrond, vinden we een weelde aan subtropische planten.

Overnachten in luxe hotels en vervoer in een luxe tourincar

Doordat we reizen met kleinere groepen kunt u overdag al ontspannen genieten van al het moois dat Frankrijk te bieden heeft. Maar u kunt pas echt alle indrukken verwerken en volop genieten als u ook lekker slaapt. Daarom heeft Garden Tours voor u luxe hotels gereserveerd. Deze hotels zijn van alle gemakken voorzien en bieden u heerlijk eten. Zo bent u de volgende dag weer helemaal uitgerust om volop van uw tuinreis te kunnen genieten.

U wordt vervoerd per luxe touringcar die wordt bestuurd door een ervaren chauffeur. Verder zijn ze van alle gemakken voorzien. Denk hierbij aan airconditioning, toilet, koffie en thee.

Ervaren reisleiding tijdens uw tuinreis naar Frankrijk

U reist met een reisleider die alles over Frankrijk en de tuinen weet. We combineren tuinen met Franse cultuur, stadsbezoeken en culinair genieten.

Heeft u tijdens onze tuinreizen naar Frankrijk vragen over de tuinen die u bezoekt? Of wilt u meer weten over bepaalde culturele zaken? Onze reisleiding heeft veel kennis van Frankrijk. Zij helpen u daarom graag bij het beantwoorden van al uw vragen.

Zorgeloos naar Frankrijk reizen met SGR-garantie en het calamiteitenfonds

Garden Tours is aangesloten bij twee garantiefondsen:

  • SGR-garantie houdt in dat uw reiskosten verzekerd zijn in geval van een faillissement.
  • Het Calamiteitenfonds vergoedt de kosten die ontstaan door een calamiteit tijdens uw tuinreis naar Frankrijk.

Een tuinreis naar Frankrijk boeken?

U bent van harte welkom om een tuinreis naar Frankrijk met ons te maken. Boek uw droomreis eenvoudig via onze website of het formulier achterin onze brochure. Wij gaan namelijk graag samen met u naar Frankrijk op reis om de mooiste tuinen te ontdekken.

Scroll naar top