GardenTours.nlGardenTours.nl
Forgot password?

Tuinreizen naar Frankrijk

Tuinreizen naar Frankrijk laten ons de mooiste tuinen zien van dit veelzijdige land. Allerlei verschillende typen landschap herbergen aantrekkelijke tuinen, verschillend van statige vormsnoei tot en met de losse manier van tuinieren, die je weer in andere tuinen tegenkomt. Is het zuiden met de Provence en Côte d’Azur alleen in het voorjaar aantrekkelijk in verband met de stijgende temperaturen, Normandië behoudt die aantrekkingskracht gedurende het grootste gedeelte van het plantseizoen.

Waarom tuinreizen naar Frankrijk boeken bij Garden Tours?

Met de tuinreizen naar Frankrijk met Garden Tours bent u verzekerd van veel comfort en tuinplezier:

  • Vluchten vanaf Amsterdam Schiphol en vervoer ter plaatse in een luxe touringcar met toilet en airconditioning.
  • Begeleiding door een op tuingebied deskundige reisleiding.
  • Verblijf in comfortabele 3***- en 4****-hotels.

Franse tuinen bekijken tijdens onze tuinreizen naar Frankrijk

Zo veelzijdig als het Franse landschap en het plaatselijke klimaat zijn, zo verschillend zijn ook de tuinen. De tuinen van Normandië hebben een beplanting die voor een groot gedeelte overeenkomt met de Nederlandse tuinen, maar een reis naar de Côte d’Azur kent weer meer tuinen die voor het merendeel uit subtropische planten bestaat. Daar waar men de Normandische tuinen weleens de meest Engelse tuinen buiten Engeland noemt, lijken de kasteeltuinen langs de Loire een eenheid te vormen met het boeiende landschap.

Reisleidster Karin Stolker over tuinreizen naar Frankrijk
Frankrijk, dat 13 keer zo groot is als Nederland, heeft een diverse en prachtige natuur. Hoe kan het ook anders met 4 verschillende klimaten en alle denkbare landschappen van rivierdelta’s tot zeer hoge bergen. Die verschillen zijn een uitdaging voor de tuiniers. In Normandië vinden we romantische en vaak Engels aandoende tuinen en fraaie moestuinen met voor ons herkenbare beplanting. In de Provence met extreme temperatuurverschillen zijn tuinen waar wintergroene planten de hoofdrol spelen. En aan de Côte d’Azur, met de Middellandse zee als achtergrond, vinden we een weelde aan subtropische planten.

Bezoek de mooiste tuinen van Frankrijk met Garden Tours

Frankrijk kent een schat aan schitterende tuinen. De één nog mooier dan de ander:

  • De wereldberoemde tuin van de Franse impressionistische schilder Monet laat u zien waar hij zijn inspiratie vandaan haalde.
  • Jardin de Maizicourt is een op en top romantische tuin, zorgvuldig door de eigenaresse ontworpen, aangelegd en onderhouden.
  • In Jardin Plume zijn geen rozen te bekennen, ook geen andere heesters. Louter grassen en vaste planten zorgen voor de verrassende resultaten.
nieuwsbrief

Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden van extra tuinreizen, tuinen en ander nieuws van Garden Tours?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest