Onze tuinreizen naar Spanje zijn ideaal voor in het voorjaar. Samen met Italië, staat dit land bekend om het aangename klimaat van de Middellandse zee, mooie tuinen en het goede leven. De geschiedenis, cultuur en natuur, maken een een tuinreis naar Spanje compleet. Door de eeuwen heen hebben er immers veel culturen in Spanje gewoond. De sporen hiervan zien we onder andere terug in de Spaanse tuinen.

  • Ontdek welke invloeden de verschillende culturen hebben gehad op Spaanse tuinen.
  • Reis met reisleiders die alle kennis hebben over de tuinen en cultuur.
  • Slaap in sfeervolle hotels.
  • Geniet van het Spaanse klimaat en de cultuur.
Tuinreis naar Andalusië
Geannuleerd
€ 1265,-
8 dagen
Mei

Tuinen in Spanje bezoeken tijdens een groepsreis

Tijdens een groepsreis naar Spanje kunt u verschillende soorten tuinen ontdekken. In Zuid-Spanje vormen watergebrek en hoge temperaturen al jaren een uitdaging in de tuinen. Irrigatie en water zijn daarom vaak in de Spaanse tuinen verwerkt. De combinatie tussen de Moorse en christelijke bouwstijlen maken het plaatje compleet. In Córdoba zijn de patio’s een oase van rust en verkoeling. De privétuinen met eigentijdse tuinontwerpen op Mallorca verschillen echter van de tuinen in Zuid-Spanje. Iedereen die een Spaanse tuin wil aanleggen, kunnen we dus voldoende ideeën bieden!

Reisleidster Netty Verdouw over tuinreizen naar Spanje

Een rondreis langs de tuinen van Andalusië biedt een combinatie van tuinen en cultuur. Steden als Sevilla, Córdoba en Granada zijn eeuwen onder Moorse invloed geweest en dat heeft een aantal bouwwerken opgeleverd. Die moet je gezien hebben! Tuinen werden gemaakt binnen de hoge muren of op een binnenplaats (patio). Beroemd zijn Alhambra in Granada, de koninklijke Alcázar van Sevilla en de patio’s van Córdoba. De mediterrane beplanting geven aan de tuinen een bijzondere sfeer, die je nergens anders in Europa terugvindt! In het voorjaar kleuren de Jacaranda’s de straten blauw. Ook staan de vele soorten tropische bomen en planten in de parken uitbundig te bloeien. Voor elke tuinliefhebber genieten!

Een vliegreis naar Spanje met reisleiding

Al onze tuinreizen naar Spanje beginnen op Schiphol. Als we een busreis naar Spanje zouden maken, zouden we immers veel te lang aan het reizen zijn. Die tijd kunnen we beter besteden aan de Spaanse tuinen. Om die reden kiezen we voor vluchten naar Spanje. Op het vliegveld staat de touringcar te wachten om ons naar de mooiste tuinen te brengen. De warme dagen, de vele indrukken en de Spaanse avonden kunnen echter best een beetje inspannend zijn. Daarom slapen we in sfeervolle hotels die van alle gemakken zijn voorzien. Zo kunnen we ‘s morgens weer fris beginnen aan een nieuwe dag vol tuinen!

Zorgeloos naar Spanje reizen met SGR-garantie en het Calamiteitenfonds

Garden Tours is aangesloten bij twee garantiefondsen:

  • SGR-garantie houdt in dat uw reiskosten verzekerd zijn in geval van een faillissement.
  • Het Calamiteitenfonds vergoedt de kosten die ontstaan door een calamiteit tijdens uw tuinreis naar Spanje.

Samen met Garden Tours Spaanse tuinen bezoeken?

Houdt u van tuinen, maar ook van geschiedenis en cultuur? Of wilt u ideeën opdoen voor uw eigen Spaanse tuin? U bent van harte welkom om mee te gaan op één van onze tuinreizen. U boekt uw reis eenvoudig via onze website of het formulier achterin onze brochure. Wij gaan namelijk graag samen met u op reis om de mooiste Spaanse tuinen te bezoeken.

Scroll naar top