GardenTours.nlGardenTours.nl
Forgot password?

Tuinreizen naar Spanje

Tijdens tuinreizen naar Spanje tref je ongeveer elk denkbaar landschap aan, of het nu gaat om gebergte, woestijn of kust. In combinatie met een eeuwenoude geschiedenis maakt dit het land tot een ideale voorjaarsbestemming van iedereen die van tuinen, cultuur en natuur houdt.

Waarom tuinreizen naar Spanje boeken bij Garden Tours?

Met de tuinreizen naar Spanje met Garden Tours bent u verzekerd van veel comfort en tuinplezier:

  • Vluchten vanaf Amsterdam Schiphol en vervoer ter plaatse in een luxe touringcar met toilet en airconditioning.
  • Begeleiding door een op tuingebied deskundige reisleiding.
  • Verblijf in comfortabele 3***- en 4****-hotels.

Spaanse tuinen bekijken tijdens onze tuinreizen naar Spanje

Er zijn nauwelijks tuinen denkbaar die zich zo door diverse culturen geïnspireerd zijn als de tuinen in Zuid-Spanje. In de tropische temperaturen zorgen de schitterende Spaanse patiotuinen voor een oase van rust en verkoeling. De mengeling tussen de Moorse en christelijke bouwstijlen maken het plaatje compleet. Een gebrek aan water vormt al eeuwenlang een uitdaging in het warme en droge Zuid-Spanje, waardoor de elementen irrigatie en water vaak creatief in de tuinen verwerkt zijn.

Reisleidster Netty Verdouw over tuinreizen naar Spanje
Een rondreis langs de tuinen van Andalusië biedt een unieke combinatie van tuinen bezoeken en cultuur beleven. Steden als Sevilla, Córdoba en Granada zijn eeuwenlang onder Moorse invloed geweest en dat heeft een aantal indrukwekkende bouwwerken opgeleverd. Die moet je gezien hebben! Tuinen werden gerealiseerd binnen de hoge muren of op een binnenplaats (patio). Beroemd en geprezen zijn het sprookjesachtige paleizencomplex Alhambra in Granada, de koninklijke Alcázar van Sevilla en de kleurrijke patio’s van Córdoba. De mediterrane en tropische beplanting geven aan de tuinen een zeer bijzondere sfeer, die je nergens anders in Europa terugvindt! In het voorjaar kleuren de Jacaranda’s de straten blauw en staan ook de vele soorten tropische bomen en planten in de parken uitbundig te bloeien. Voor elke tuinliefhebber puur genieten!

Bezoek de mooiste tuinen van Spanje met Garden Tours

Spanje kent een schat aan schitterende tuinen. De één nog mooier dan de ander:

  • De paleistuinen van het Alcazar worden tot de beste van Spanje gerekend. Verschillende tuinen, elk met een eigen thema zijn hier ingericht.
  • Hoog boven het Alhambra bevinden zich de tuinen van Generalife. Beroemd zijn de vista’s naar het schitterende landschap dat de tuinen omringt en het kanaaltje met talloze spuiters.
  • Het patiofestival in Córdoba is een beleving op zich. Meer dan 60 patiotuinen in de oude binnenstad openen feestelijk de poorten.
nieuwsbrief

Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden van extra tuinreizen, tuinen en ander nieuws van Garden Tours?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest