Tuinreizen Schotland

Tuinreizen Schotland gaan naar een prachtige tuinbestemming. Ook hoger, als u de Hadrian’s Wall bent gepasseerd, kunnen verschillende tuinreizen worden georganiseerd. De Highlands, de Eilanden, het Oosten en het Westen zijn zoal fraaie tuinbestemmingen die in combinatie met de niet aflatende natuur en cultuur voor een ideale mixture zorgen.

Bovendien bent u bij de tuinreizen Schotland met Garden Tours verzekerd van veel comfort en tuinplezier:

  • Vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning.
  • Begeleiding door een op tuingebied deskundige reisleiding.
  • Verblijf in comfortabele 4****-hotels.

Schotse tuinen bekijken

Schotse tuinen lenen het adembenemende landschap waar het land beroemd om is. De natuur is overweldigend, de tradities talrijk en het Schotse accent maken dit verhaal compleet. Iedere uithoek van Schotland heeft een eigen verhaal, zo ook iedere tuin. De talloze bijzondere privétuinen vertellen het verhaal van Schotland op een wel heel bijzondere manier. De vriendelijke tuineigenaren en -eigenaressen staan graag voor u klaar om dit verhaal te vertellen en hun prachtige tuin aan u te laten zien.

Schotse tuinen profiteren zo mogelijk nog meer dan de rest van het Verenigd Koninkrijk van de Warme Golfstroom die langs een groot gedeelte van de kust loopt. Daarom lijkt alles net weer wat beter te groeien en te bloeien dan op de rest van het vasteland van West-Europa en dat is in de tuinen terug te vinden! Toch komen de rozen hier wat later op gang dan elders, maar als ze eenmaal bloeien, dan houden ze ook voorlopig niet op, niet in het minst ontmoedigd door een flinke regenbui, integendeel! Ook de versmelting met het omringende landschap zorgt voor prachtige resultaten.

Waar de Highlands en kust van de Atlantische Oceaan vele bezoekers trekt, daar bevinden tuinen en andere bezienswaardigheden in Oostelijk Schotland onder Edinburgh zich in relatieve anonimiteit. Toch, rijdend door het golvende natuurlijke landschap duurt het niet lang voordat we zelf kunnen constateren dat deze speciaal voor u geselecteerde tuinen zich tot de beste van het Verenigd Koninkrijk mogen rekenen, die zich ook nog eens op fraaie locaties bevinden.

Reisleider Bert Vermeijden over tuinreizen Schotland
De serie private gardens die u op deze reis gaat bekijken, is veelzijdig: telkens weer weten de eigenaren u te verrassen met de door hen gerealiseerde tuinen. Diezelfde eigenaren doen niets liever dan u met open armen ontvangen, om u van hun tuinen te laten genieten! Hier een lunch in de tuin, daar coffee of tea: dat maakt een bezoek nog meer bijzonder.

Bezoek de mooiste tuinen van Schotland

Schotland kent een schat aan schitterende tuinen. De één nog mooier dan de ander:

  • Diep weggestopt in het Schotse heuvellandschap heeft Mrs Foyle een prachtige tuin weten te creëren in de vorm van Carolside.
  • De Royal Botanic Garden staat bekend als één van de beste botanische tuinen ter wereld.
  • Op het sfeervolle landgoed Portmore is veel te zien en in de beschutting van de ommuurde tuin heeft de eigenaresse een prachtige beplanting met bijzondere kleurcombinaties aangelegd.

Boek nu één van onze tuinreizen Schotland

Dit jaar maken we opnieuw een reis naar de private gardens van Oost Schotland. Minstens 12 tuinen komen er tijdens deze reis aan bod. Overal staan de eigenaren klaar om u te ontvangen met tea, coffee of een uitgebreide lunch. De combinatie met een klassiek en gerieflijk hotel zorgt voor een topreis.

Oost-Schotland

Oost-Schotland

Schotland
Tuinreis Schotland 7-daagse tuinreis Schotland per touringcar Boek deze reis Bezoek de mooiste tuin More info
Tuincruise

Tuincruise

Schotland, Ierland, Engeland
Tuincruise 15-daagse tuincruise per schip en touringcar Boek deze reis Bezoek de mooiste tuinen per More info