U bent hier: Home » Tuinen » Jardin Monet

Over Jardin Monet

Jardin Monet is zonder enige twijfel één van de tuinen die tot de bekendste en meest bezochte behoort. Bekend, omdat hier ooit Claude Monet woonde, de beroemde impressionistische schilder van de Japanse brug en de waterlelies. Monet liet zich graag door zijn omgeving en zijn tuin in het bijzonder inspireren. Daarom komt ook de liefhebber van de schilderkunst kijken, waar ooit de meester woonde.

Ontwikkeling van Jardin Monet

Dat gebeurt ook bij andere schilders, maar bij deze tuin heeft het wel een erg grote vlucht genomen! Anders dan bij andere tuinen van schilders is deze tuin echter nog steeds in ontwikkeling. Geen bevroren beeld hoe de tuin er ooit moet hebben uitgezien, maar volop activiteiten. Vrijwel elke dag gaat er een bevlogen team van tuinlieden door de tuin om nieuwe planten —meestal eenjarigen en bollen — toe te voegen en uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Waterlelies

Het resultaat is een mengeling van vrolijke kleuren tussen klassieke onderdelen, die op de schilderijen van Monet te zien zijn, zoals de berceau met Oostindische kers, het groenblauwe bruggetje en de beroemde waterlelies. Die vrolijke kleuren verwoorden ook het impressionisme, terug te vinden op de vele schilderijen. Voor die waterlelies liet Monet trouwens een apart atelier — nu als museumwinkel ingericht – bouwen om een maximum aan daglicht binnenskamers te krijgen.

Twee tuinen

In Jardin Monet is er sprake van twee tuinen: de tuin rondom het huis, met een overvloed aan kleuren op een terrein dat door smalle formele paden is onderverdeeld en de watertuin, aan de andere kant van de weg en bereikbaar via een tunneltje, dat een veel rustiger en informeler karakter kent.

Tijdens de tuinreis naar Normandië mag een bezoek aan de tuin van deze beroemde impressionistische schilder uiteraard niet ontbreken. Ook kent deze reis een bijzondere diversiteit aan tuinen die nauwelijks onderdoen voor de Engelse.

Nog even genieten van de zon in de mooiste tuinen?Bekijk hier onze nazomerreizen
%d bloggers liken dit: