Haddon Hall

Haddon Hall

De geschiedenis van Haddon Hall gaat terug tot in de middeleeuwen. Al in de 12e-eeuw werd erover geschreven en tot 1700 vormde deze hall het decor bij vele historische gebeurtenissen. Daarna trad een periode van stilte in, die ruim tweehonderd jaar besloeg. Pas in 1920 besloot de 9e hertog van Rutland het huis te restaureren en het weer bewoonbaar te maken. Toen ook kreeg Haddon Hall de faam bij tuinliefhebbers vanwege de ontelbare rozen die de muren bedekten. De rest van de tuin was echter – zeker na de hoofdbloei van de rozen – niet echt aantrekkelijk te noemen.

Meer lezen over de tuinen die we bezoeken?

Wilt u het laatste nieuws over de tuinen die wij bezoeken wekelijks in uw inbox ontvangen? Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief!

U geeft Garden Tours toestemming voor het opslaan en verwerken van uw e-mailadres ten behoeve van het versturen van de e-mail nieuwsbrief. U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "abonnement opzeggen" te klikken in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt, of door een schriftelijk verzoek in te dienen. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Door u in te schrijven op onze nieuwsbrief, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met onze privacyverklaring.

De bloei van Haddon Hall

Ook daar is verandering in gekomen want enkele jaren geleden werd tuinontwerper Arne Meynard benaderd en gevraagd of hij een nieuw plan voor deze tuin wilde maken. Zijn plannen zijn inmiddels uitgevoerd en nu heeft de eeuwenoude hall een tuin, die gedurende een lange tijd in het tuinseizoen een bezoek meer dan waard is. De plantstijl van Meynard lijkt naadloos te passen bij de eeuwenoude hall. Siergrassen, planten die een transparant effect opleveren, subtiele kleurschakeringen en het contrast van blokken groen: dat alles is hier terug te vinden en dat alles zorgt voor een wonderschoon effect.

We mogen weer op tuinreis!Download hier onze flyer
Scroll naar top