Osborne House

Osborne House

Wie naar Isle of Wight gaat, moet het landgoed Osborne House bezoeken! Hier leefde ooit de onvergetelijke Koningin Victoria met prins Albert. Het landgoed is niet alleen prachtig, maar ook rijk aan interessante, historische verhalen.

Het huis van Koningin Victoria

‘The Osborne House’ heeft een rijke geschiedenis. Daarvan neemt u allemaal kennis tijdens de rondleiding door het huis. U zult bijvoorbeeld rond het huis de nodige standbeelden, vazen, fonteinen en andere ornamenten vinden in Engelse barokke stijl. Daarnaast kunt u het huis instappen om de stijlvolle architectuur te bewonderen van binnenuit. In het gebouw ontdek je nog hinten van de persoonlijke aanpassingen van Koningin Victoria en prins Albert, zowel in de meubels als de fijne kunstcollectie.

De tuin en het parkland van Osborne House

Verder van het huis af gaat de tuin over in parkland: een nauwelijks te overtreffen vergezicht. Een busje brengt u desgewenst naar de Swiss cottage: houten gebouwen, speciaal voor de jonge prinsjes en prinsesjes opgetrokken. Komt u alleen voor tuintechnische zaken dan kunt u dit met een gerust hart overslaan. In de ommuurde tuin zijn nog enkele fraaie borders aangeplant en overal in het park staan majestueuze bomen. Deze hebben inmiddels een vergevorderde leeftijd bereikt.

Bent u een echte tuinliefhebber?

Vul het formulier in en ontvang de gratis flyer via email. In de flyer staat een kort overzicht van ons reisprogramma in 2021. Gaat u mee de mooiste tuinen van Europa bewonderen?

Flyer 2021
Scroll naar top