Sissinghurst Castle

Sissinghurst Castle Gardens

Sissinghurst Castle Gardens is een bedevaartsoord voor de één en een groen museum voor de ander. Toch is dit een tuin die iedere tuinliefhebber eens moet hebben gezien! De geschiedenis van de tuin gaat terug tot aan het begin van de vorige eeuw. Toen kocht het echtpaar Nicholson en Sackville — West het terrein, waar toen niet meer dan enkele ruïnes aanwezig waren.

Franse krijgsgevangenen en Engelse upper class

Ooit was Sissinghurst Castle een plaats waar Franse krijgsgevangenen werden opgesloten, want de muren waren bedoeld om vluchten te voorkomen, niet om vijanden buiten de muren te houden. Diezelfde muren, wat ook restanten van eerdere bebouwingen waren, werden onderdeel van de tuin en zorgden voor een onderverdeling in verschillende tuinkamers. Dat was een fenomeen dat toen opgeld deed. Daar waar geen muren waren, werden hagen geplant. Al snel verwierf de tuin bekendheid onder de Engelse upper class, waartoe ook het echtpaar behoorde. Velen kwamen hier kijken en lieten zich inspireren door de fraaie beplantingen, dikwijls op kleur aangeplant.

Sissinghurst Castle Gardens en National Trust

Later bleek het niet meer mogelijk om deze tuin op adequate wijze te onderhouden, dus uiteindelijk is de tuin in de handen van de National Trust overgegaan. Ooit de schepping van vooral Victoria Sackville — West, nu is deze tuin uitgegroeid tot het vlaggenschip van de Trust. Het bekijken van de White Garden, de boomgaard, de rozenborders: voor ontelbare liefhebbers zijn dit onvergetelijke ervaringen!

Bent u een echte tuinliefhebber?

Vul het formulier in en ontvang de gratis flyer via email. In de flyer staat een kort overzicht van ons reisprogramma in 2021. Gaat u mee de mooiste tuinen van Europa bewonderen?

Flyer 2021
Scroll naar top