Tuinreizen Japan

Tuinreizen Japan tonen u tuinen die in harmonie zijn met de natuur. Een Japanse tuin heeft in elk seizoen zijn charmes en staat bekend om de zorgvuldige aanleg, waardoor de bezoeker even helemaal tot rust kan komen. Van tempeltuin tot mostuin: er is een grote diversiteit aan tuinen te vinden in het land van de rijzende zon.

Bovendien bent u bij de tuinreizen Japan met Garden Tours verzekerd van veel comfort en tuinplezier:

  • Vluchten vanaf Amsterdam Schiphol en vervoer ter plaatse in een luxe touringcar met toilet en airconditioning.
  • Begeleiding door een op tuingebied deskundige reisleiding.
  • Verblijf in comfortabele 4****-hotels.

Japanse tuinen bekijken

In en rond Tokyo en Kyoto zijn prachtige tuinen te vinden. In de stad Kyoto bevinden zich duizenden tempels die onlosmakelijk zijn verbonden aan de tuinen die eromheen liggen. De bezoekers aan deze tuinen wanen zich in een oase van rust. Andere tuinen bevinden zich in en rond de hoofdstad Tokyo, waarvan de beroemde Imperial gardens veel bekendheid mogen genieten. Het eiland Hokkaido verdient een speciale vermelding. De volledig in harmonie met de natuur gekweekte planten en bloemen zorgen voor kleurrijke taferelen en lijken soms hele berghellingen te bedekken.

Reisleidster Hanneke van Dijk over de tuinreizen naar Japan
November is één van de mooiste maanden om Japan te bezoeken. De esdoorns kleuren geel, oranje en vuurrood. Maar niet alleen de esdoorns kleuren, ook de ginkgo’s. De oeroude bomen bij de tempels en de bomen in de straten van de stad worden indrukwekkend goudgeel. Zelkova’s kleuren roodbruin, berken worden geel en de kersenbomen verkleuren rood-oranje. Dit kleurenfeest zie je in het landschap en in de tuinen. De tuinen zijn in volledige harmonie met het landschap en eigenlijk is elke tuin een landschap.

‘De Japanse tuin’, zoals de meeste mensen die voor ogen hebben, bestaat niet. Net als bij ons zijn er veel tuinstijlen. Van keurig geharkte grindtuinen tot zorgvuldig aangelegde tempeltuinen en harmonieuze wandeltuinen. We bezoeken ze allemaal van grote tot kleine tuinen, van botanische tuinen tot wandeltuinen en parken vol herfstkleur, maar we besteden ook de nodige aandacht aan de bijzondere cultuur.

Bezoek de mooiste tuinen van Japan

Japan kent een schat aan schitterende tuinen. De één nog mooier dan de ander:

  • Kyoto Botanical Garden kent een verzameling uitgebreide tuinen met allerlei collecties, zoals bamboes en Japanse esdoorns.
  • Bij Kodaji temple bevindt zich één van de mooiste Zen tuinen, met onberispelijk gehard grind, afgewisseld door rotsen en esdoorns.
  • Senso-ji is de oudste tempel van Tokyo. Hier bevindt zich eveneens een klassieke Japanse tuin, bedoeld om te mediteren.

Boek nu één van onze tuinreizen Japan

Dit jaar brengen we opnieuw een bezoek aan de mooiste herfsttuinen van Japan. In november kleuren de Japanse esdoorns immers van geel tot rood met alle tinten daartussen. Natuurlijk speelt een gedeelte van de reis zich af in en rond Kyoto, de historische stad bij uitstek. Alleen al in deze stad bevinden zich duizenden tempels! Andere tuinen bevinden zich in en rond de hoofdstad Tokyo. Hier staan onder meer de beroemde Imerial Gardens op het programma. Nieuw ons programma is de reis naar Hokkaido, waar al eeuwen planten gekweekt worden in harmonie met de natuur gekweekt worden. Ook de tuinen van landschapsarchitect Takado worden uiteraard niet overgeslagen.

Hokkaido

Hokkaido

Japan
Tuinreis Hokkaido 13-daagse cultuur-, natuur- en tuinreis Hokkaido per vliegtuig en touringcar Boek More info
Herfstkleuren van Kyoto en Osaka

Herfstkleuren van Kyoto en Osaka

Japan
Prijs per persoon vanaf 4.650
Tuinreis Kyoto en Osaka: de herfstkleuren van Japan 16-daagse cultuur en tuinreis Kyoto en Osaka per More info