De Cruydt-Hoeck

Cruydt-Hoeck

Toen tuinfilosoof en medeoprichter van Cruydt-Hoeck, Rob Leopold, overleed, zette zijn weduwe zijn werk voort. Enkele jaren later droeg ze alle taken over aan Jasper Helmantel en Jojanneke Bijkerk. Zij slaagden erin het begrip ‘bloemenweide’ tot een hoger niveau te brengen. Als u dus ooit plannen heeft om een bloemenweide aan te leggen, dan bent u bij Cruydt-Hoeck in goede handen!

Cruydt-Hoeck is een heuse bloemenweide!

Cruydt-Hoeck is opgericht met de droom om meer biodiversiteit te creëren met bloemrijke vegetaties voor plant, dier en mens. Daarom zijn ze ook een leverancier van inheemse plantenzaden en bloemenweidemengsels. De mengsels worden aangepast aan elke grondsoort, waardoor menig saai gazon verandert in een overdaad aan kleuren en geuren: een heuse bloemenweide! Cruydt-Hoeck stelt niet alleen deze zaadmengsels samen. Zij kweken ook de zaden. Ze hebben een groot arsenaal aan planten gekweekt waar zij zaad uit winnen. Daarbij gebruiken ze geen bestrijdingsmiddelen, maar doen ze het op biologische wijze. Daar is het milieu ook blij mee!

Cruydt-Hoeck heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in bloemenweides en wilde flora. Een bezoek is dus bijna noodzakelijk is als u een liefhebber bent van kleurrijke velden met geurende bloemen. U zult dan ook blij zijn met de tips die u krijgt tijdens een bezoek met Garden Tours. Dan u kunt u zelf ook een fraaie bloemenweide aanleggen!

Cruydt-Hoeck’s passie voor wilde bloemen

Al sinds 1978 maakt Cruydt-Hoeck gebruik van wilde flora in bloemenweides. De experts van deze tuin kunnen wilde planten en bloemen op prachtige manieren toepassen. Het is ook goed voor de biodiversiteit en natuur van Nederland. Bijen profiteren bijvoorbeeld veel van de bloemenweides. Zij zuigen de nectar van wilde bloemen om lekkere honing van te maken!

Helaas is de bijenpopulatie de afgelopen jaren afgenomen, waardoor het belang van wilde bloemen sterk stijgt. Gelukkig gaat dat gepaard met een stijgende belangstelling in wilde flora en het redden van de bijenpopulatie. Men weet dat er wat moet veranderen en Cruydt-Hoeck draagt haar steentje bij met het kweken van wildebloemenzaden en populariseren van de nog ondergewaardeerde wilde bloemen.

Bent u een echte tuinliefhebber?

Vul het formulier in en ontvang de gratis flyer via email. In de flyer staat een kort overzicht van ons reisprogramma in 2021. Gaat u mee de mooiste tuinen van Europa bewonderen?

Flyer 2021

Blijf op de hoogte van het laatste Garden Tours nieuws!
+
Scroll naar top