Eden Project

Eden Project

Eden Project is geen tuin zoals u misschien gewend bent. Hoge koepels met eigen biotopen maken het voor elke bezoeker mogelijk om in één dag een wereldreis te maken.

Ontmoet Tim Smit

Grondlegger van Eden Project is Tim Smit, de man die ook de beroemde tuin Heligan uit de vergetelheid haalde. Hij vatte het plan op om de grootste kassen ter wereld te bouwen en daarin bijzondere planten onder te brengen. Planten die volgens hem ‘de wereld hebben veranderd’. Dit deed hij in een oude steengroeve, die aan het einde van zijn economische leven was. Gelukkig werd met de creativiteit van onder andere Tim Smit nieuw leven geblazen in deze steengroeve. Iets waar wij tuinliefhebbers van kunnen genieten!

De aanleg van Eden Project

Het idee van de twee koepels werd geboren tijdens een gesprek in een café, met de eerste schetsen van de koepels op een servet. Later werden de twee enorme ronde koepels professioneel ontworpen door Nicholas Grimshaw, met een doorsnee van 220 meter en een maximale hoogte van 55 meter. De bouw startte in 1998 en was in 2001 klaar om de deuren te openen. Toen waren er al verschillende vochtige biotopen in de twee koepels ondergebracht. Later werd een serie kleinere koepels om de grote koepels heen gebouwd, elk weer met een eigen plantengemeenschap uit onder meer de Amazone, Afrika en Oceanië.

Een wereldreis door de koepels van Eden Project

Live te zien: sinaasappelbomen, een wijn- en olijfgaard, een veld suikerriet en nog veel meer. U maakt dus als het ware een wereldreis door de koepels van Eden Project. Een donatie van 100 miljoen euro, gedaan door Landmark Millennium Projects, maakte de realisatie mogelijk van dit omvangrijke project, dat inmiddels tot één van de grootste toeristische attracties van Cornwall is uitgegroeid. Mochten er onder experts twijfels bestaan – men vindt de overkapping in een mild klimaat eigenlijk overbodig – dan is wel de educatieve waarde van Eden Project vanaf het begin aangetoond.

Bent u een echte tuinliefhebber?

Vul het formulier in en ontvang de gratis flyer via email. In de flyer staat een kort overzicht van ons reisprogramma in 2021. Gaat u mee de mooiste tuinen van Europa bewonderen?

Flyer 2021
Scroll naar top