Eden Project

Eden Project

Grondlegger van Eden Project is Tim Smit, de man die ook de beroemde tuin Heligan uit de vergetelheid haalde. Hij vatte het plan op om de grootste kassen ter wereld te bouwen en daarin planten onder te brengen ‘die de wereld hebben veranderd’. Locatie: een oude steengroeve.

De aanleg van Eden Project

Er werden twee enorme ronde koepels ontworpen door Nicholas Grimshaw, met een doorsnee van 220 meter en een maximale hoogte van 55 meter. In deze twee koepels werden verschillende vochtige biotopen ondergebracht. Daar omheen verscheen een serie kleinere koepels, elk weer met een eigen plantengemeenschap uit onder meer de Amazone, Afrika en Oceanië.

Een wereldreis door de koepels van Eden Project

Live te zien: sinaasappelbomen, een wijn- en olijfgaard, een veld suikerriet en nog veel meer. U maakt dus als het ware een wereldreis door de koepels van Eden Project. Een donatie van 100 miljoen euro, gedaan door Landmark Millennium Projects, maakte de realisatie mogelijk van dit omvangrijke project, dat inmiddels tot één van de grootste toeristische attracties van Cornwall is uitgegroeid. Mochten er onder experts twijfels bestaan – men vindt de overkapping in een mild klimaat eigenlijk overbodig – dan is wel de educatieve waarde van Eden Project vanaf het begin aangetoond.

Benieuwd naar onze tuinreizen?Download hier onze flyer
Scroll naar top