GardenTours.nlGardenTours.nl
Forgot password?

Tuinreizen naar Italië

Met tuinreizen naar Italië wordt u ondergedompeld in de klassieke tuincultuur. Het is de aangewezen bestemming voor klassieke en mediterrane tuinen. Het voorjaar lonkt nog niet of de pracht en praal van de Italiaanse tuinen is aantoonbaar aanwezig. Niet allen dat heerlijke klimaat, maar ook de overal aanwezige cultuur maakt dit land tot een ideale reisbestemming. Waar is het beter tuinen bezoeken dan in de bakermat van de Renaissance? In dit zonovergoten land kunt u met gemak twintig verschillende tuinreizen maken. De bezoeker komt hier natuurlijk niet alleen voor de tuinen en planten, maar ook om de nodige cultuur op te snuiven.

Waarom tuinreizen naar Italië boeken bij Garden Tours?

Met de tuinreizen naar Italië met Garden Tours bent u verzekerd van veel comfort en tuinplezier:

  • Vluchten vanaf Amsterdam Schiphol en vervoer ter plaatse in een luxe touringcar met toilet en airconditioning.
  • Begeleiding door een op tuingebied deskundige reisleiding.
  • Verblijf in comfortabele 3***- en 4****-hotels.

Italiaanse tuinen bekijken tijdens onze tuinreizen naar Italië

Te midden van rijke cultuur en het prachtige glooiende landschap vindt u de mooiste Italiaanse tuinen die uw bezoek meer dan waard zijn. De mooiste steden, paleizen en villa’s worden gecombineerd met de prachtigste tuinen en parken. En dat in het heerlijke mediterrane klimaat waar het ieder seizoen goed toeven is. Overal zijn hier tuinen te vinden, van de beroemde tuinen rond de Lago Maggiore-, Como- en Garda- meren tot aan Sicilië toe. De glorietijden van het Romeinse rijk zorgden niet alleen voor veel bouwwerken die een hoogtepunt vormen in de architectuur, ze waren dikwijls ook nog eens voorzien van weelderige tuinen. Sinds de Renaissance maar ook tijdens de Barok werd de ene na de andere villa voorzien van aansprekende ontwerpen inclusief fraaie beplantingen en ook in de steden is menige klassieke tuin terug te vinden.

Reisleidster Hermine van Wijhe-Ruys over tuinreizen naar Italië
Een tuinenreis naar Italië is een geweldige ervaring. Het prachtige land, de cultuur, de bijzondere tuinen en niet te vergeten de aardige mensen maken een tuinenreis naar Italië tot één groot feest. Waar je ook naar toe gaat, welke regio je ook bezoekt, overal zijn historische en hedendaagse tuinen te vinden, die zeer de moeite waard zijn en met geen tuin in andere landen zijn te vergelijken. De combinatie met de alom aanwezige cultuur en de prachtige natuur maakt, dat ik me er meer dan thuis voel.

Bezoek de mooiste tuinen van Italië met Garden Tours

Italië kent een schat aan schitterende tuinen. De één nog mooier dan de ander:

  • Boboli vormen de omvangrijke tuinen rond de imposante overheidsgebouwen in Florence.
  • De uitgestrekte tuin van Villa Petraria is gesitueerd op verschillende niveaus.
  • Ninfa, met de oude ruïnes als decor, is één van de tuinen die u eens in uw leven gezien moet hebben.
nieuwsbrief

Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden van extra tuinreizen, tuinen en ander nieuws van Garden Tours?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest