Tuinreizen Italië

Met tuinreizen Italië wordt u ondergedompeld in de klassieke tuincultuur. Het is de aangewezen bestemming voor klassieke en mediterrane tuinen. Het voorjaar lonkt nog niet of de pracht en praal van de Italiaanse tuinen is aantoonbaar aanwezig. Niet allen dat heerlijke klimaat, maar ook de overal aanwezige cultuur maakt dit land tot een ideale reisbestemming.

Bovendien bent u bij de tuinreizen Italië met Garden Tours verzekerd van veel comfort en tuinplezier:

  • Vluchten vanaf Amsterdam Schiphol en vervoer ter plaatse in een luxe touringcar met toilet en airconditioning.
  • Begeleiding door een op tuingebied deskundige reisleiding.
  • Verblijf in comfortabele 4****-hotels.

Italiaanse tuinen bekijken

Te midden van rijke cultuur en het prachtige glooiende landschap vindt u de mooiste Italiaanse tuinen die uw bezoek meer dan waard zijn. De mooiste steden, paleizen en villa’s worden gecombineerd met de prachtigste tuinen en parken. En dat in het heerlijke mediterrane klimaat waar het ieder seizoen goed toeven is. Overal zijn hier tuinen te vinden, van de beroemde tuinen rond de Lago Maggiore-, Como- en Garda- meren tot aan Sicilië toe. De glorietijden van het Romeinse rijk zorgden niet alleen voor veel bouwwerken die een hoogtepunt vormen in de architectuur, ze waren dikwijls ook nog eens voorzien van weelderige tuinen. Sinds de Renaissance maar ook tijdens de Barok werd de ene na de andere villa voorzien van aansprekende ontwerpen inclusief fraaie beplantingen en ook in de steden is menige klassieke tuin terug te vinden.

Reisleidster Hermine van Wijhe-Ruys over tuinreizen Italië
Een tuinenreis naar Italië is een geweldige ervaring. Het prachtige land, de cultuur, de bijzondere tuinen en niet te vergeten de aardige mensen maken een tuinenreis naar Italië tot één groot feest. Waar je ook naar toe gaat, welke regio je ook bezoekt, overal zijn historische en hedendaagse tuinen te vinden, die zeer de moeite waard zijn en met geen tuin in andere landen zijn te vergelijken. De combinatie met de alom aanwezige cultuur en de prachtige natuur maakt, dat ik me er meer dan thuis voel.

Bezoek de mooiste tuinen van Italië

Italië kent een schat aan schitterende tuinen. De één nog mooier dan de ander:

  • Boboli vormen de omvangrijke tuinen rond de imposante overheidsgebouwen in Florence.
  • De uitgestrekte tuin van Villa Petraria is gesitueerd op verschillende niveaus.
  • Ninfa, met de oude ruïnes als decor, is één van de tuinen die u eens in uw leven gezien moet hebben.

Boek nu één van onze tuinreizen Italië

Waar is het beter tuinen bezoeken dan in de bakermat van de Renaissance? In dit zonovergoten land kan je met gemak twintig verschillende tuinreizen samenstellen. De bezoeker komt hier natuurlijk niet alleen voor de tuinen en planten, maar ook om de nodige cultuur op te snuiven. Wij kozen ervoor, enkele bekende bestemmingen als Toscane, Napels, Parma, Rome en de reis naar de Meren aan te bieden.

Sinds oudsher bezoeken we de tuinen rond de beroemde Italiaanse meren in het Noorden. Veel van deze tuinen hebben bij tuinliefhebbers een bekende klank gekregen. Dat is volkomen terecht, want de tuinen profiteren van het mooiste decor dat je je kunt voorstellen, maar ook de beplanting is van een bijzonder hoog niveau. De klassieke tuinen van Toscane en de prachtige cultuur hebben meer weg van een openluchtmuseum. Overal zijn historische paleizen en villa’s met bijbehorende tuin te vinden. Ook wederom in ons programma opgenomen: Tuinen van Napels en de kust van Amalfi, met de mooiste tuinen van Zuid-Italië en de tuinen rond Rome.

Uniek: bezoeken aan twee dorpen die in het teken staan van de Infiorata: bloementapijten die in de straten zijn aangebracht. En nieuw: een reis naar Emilia met steden als Parma en Modena, waar niet alleen maar tuinen op het programma staan, maar waar ook aandacht wordt besteed aan verschillende aspecten van de plaatselijke gastronomie.

Italiaanse Meren

Italiaanse Meren

Italië
Tuinreis Italiaanse Meren 6-daagse tuinreis Italiaanse Meren per vliegtuig en touringcar Boek deze r More info
Toscane

Toscane

Italië
Tuinreis Toscane 6-daagse tuinreis Toscane per vliegtuig en touringcar Boek deze reis Bezoek de moo More info
Napels

Napels

Italië
Tuinreis Napels en de kust van Amalfi 6-daagse tuinreis Napels per vliegtuig en touringcar Boek deze More info
Parma & Emilia

Parma & Emilia

Italië
Tuinreis Parma: tuinen en gastronomie in Emilia 6-daagse tuinreis Parma en Emilia per vliegtuig en t More info
Rome, Latium & Infiorata

Rome, Latium & Infiorata

Italië
Tuinreis Rome, Latium & Infiorata 6-daagse cultuur- en tuinreis Rome, Latium & Infiorata per More info