Villa Carlotta

Villa Carlotta

Villa Carlotta dateert al uit de zeventiende eeuw en werd toen gebouwd voor Marshal Giorgo Clerici naar het ontwerp van een tot op heden onbekende architect. In 1745 werd de laatste hand aan de bouw van de villa gelegd. Vijftig jaar later werd het door Prinses Marianna van Pruisen als huwelijksgeschenk aan haar dochter Charlotte gegeven sindsdien staat de villa bekend onder de naam Carlotta. Bij het uitbreken van de eerste Wereldoorlog werd de villa en bijbehorende tuinen door de Italiaanse overheid geconfisqueerd en is sindsdien altijd in handen van de staat gebleven.

De overgangen, trappen en terrassen van Villa Carlotta

De villa is beroemd vanwege de prachtige overgangen die zijn gecreëerd tussen bebouwing en omringende tuinen. Er zijn symmetrische trappen aan beide zijden, die u uiteindelijk laten afdalen via terrassen met fonteinen naar het Como meer. Die terrassen zijn aangekleed met rozen, jasminum en andere exotische klimplanten. Aan de zijkanten van de trappen, achter de hagen, bevinden zich nog verschillende ‘Giardini Segreti’: geheime tuinen. Los van deze formele tuinen bevindt zich aan de zijkant van de villa na het passeren van een bos een tuin, aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Hierin is een grote verscheidenheid aan beplanting te zien, die uitstekend gedijt dankzij het rond de meren heersende klimaat.

We bezoeken Villa Carlotta tijdens onze tuinreis Italiaanse meren.

Samenvatting
Villa Carlotta
Titel
Villa Carlotta
Beschrijving
Villa Carlotta dateert al uit de 17e eeuw en werd gebouwd voor Marshal Giorgo Clerici naar het ontwerp van een onbekende architect.
Auteur
Uitgever
Garden Tours
Logo uitgever
Villa Carlotta

Geef een reactie

Vul onderstaand formulier in om te reageren.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een

*
*