Villa Carlotta

Villa Carlotta

Villa Carlotta dateert al uit de zeventiende eeuw en werd toen gebouwd voor Marshal Giorgo Clerici naar het ontwerp van een tot op heden onbekende architect. In 1745 werd de laatste hand aan de bouw van de villa gelegd. Vijftig jaar later werd het door Prinses Marianne van Pruisen als huwelijksgeschenk aan haar dochter Charlotte gegeven sindsdien staat de villa bekend onder de naam Carlotta. Bij het uitbreken van de eerste Wereldoorlog werd de villa en bijbehorende tuinen door de Italiaanse overheid geconfisqueerd en is sindsdien altijd in handen van de staat gebleven.

Meer lezen over de tuinen die we bezoeken?

Wilt u het laatste nieuws over de tuinen die wij bezoeken wekelijks in uw inbox ontvangen? Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief!

U geeft Garden Tours toestemming voor het opslaan en verwerken van uw e-mailadres ten behoeve van het versturen van de e-mail nieuwsbrief. U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "abonnement opzeggen" te klikken in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt, of door een schriftelijk verzoek in te dienen. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Door u in te schrijven op onze nieuwsbrief, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met onze privacyverklaring.

De overgangen, trappen en terrassen van Villa Carlotta

De villa is beroemd vanwege de prachtige overgangen die zijn gecreëerd tussen bebouwing en omringende tuinen. Er zijn symmetrische trappen aan beide zijden, die u uiteindelijk laten afdalen via terrassen met fonteinen naar het Como meer. Die terrassen zijn aangekleed met rozen, jasminum en andere exotische klimplanten. Aan de zijkanten van de trappen, achter de hagen, bevinden zich nog verschillende ‘Giardini Segreti’: geheime tuinen. Los van deze formele tuinen bevindt zich aan de zijkant van de villa na het passeren van een bos een tuin, aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Hierin is een grote verscheidenheid aan beplanting te zien, die uitstekend gedijt dankzij het rond de meren heersende klimaat.

We mogen weer op tuinreis!Download hier onze flyer
Scroll naar top