Tuinreizen Portugal

Met tuinreizen Portugal bezoeken we een land dat een eigen tuincultuur heeft. De tuinen lijken wel versmolten met de architectuur en het landschap. In het noorden kan een unieke reis worden opgezet die u naar de mooist elandgoederen voort. Zoekt u het wat exotischer, dan is het bijzondere eiland Madeira een goede keus.

Bovendien bent u bij de tuinreizen Portugal met Garden Tours verzekerd van veel comfort en tuinplezier:

  • Vluchten vanaf Amsterdam Schiphol en vervoer ter plaatse in een luxe touringcar met toilet en airconditioning.
  • Begeleiding door een op tuingebied deskundige reisleiding.
  • Verblijf in comfortabele 4****-hotels.

Portugese tuinen bekijken

In Portugal kunt u naar hartenlust de talrijke tuinen ontdekken die het land rijk is. De parken, botanische tuinen, privétuinen en natuurreservaten maken het land populair en het constante klimaat zorgt ervoor dat er een enorme diversiteit aan beplanting te vinden is. Voor de liefhebber van mediterrane tuinen en -klimaat kan dan ook goed toeven in Portugal.

Reisleidster Margreet Diepeveen – Bruins Slot over tuinreizen Portugal
Dat Portugal naast schitterende golfterreinen en stranden nog veel meer te bieden heeft op zowel tuingebied als historie en cultuur, ontdekten we tijdens een paar zeer geslaagde reizen naar dit betrekkelijk onbekende gebied. Midden- en Noord-Portugal bieden niet alleen afwisseling van landschappen en verborgen tuinen die ver in het binnenland liggen, maar ook subtropische beplanting van soms wel een eeuw oud: het is er allemaal. De buitengewoon hartelijke ontvangsten door eigenaren die hun tuin en huis zelden openen, maakten deze reizen tot een bijzondere ervaring.

Bezoek de mooiste tuinen van Portugal

Portugal kent een schat aan schitterende tuinen. De één nog mooier dan de ander:

  • De schitterende botanische tuin van Coimbra is in 1772 ontstaan en was destijds voor een groot deel van de Benedictijner monniken.
  • De botanische tuinen van Quinta Jardins do Lago behoren tot de beste van Madeira. Meer dan 500 verschillende soorten planten zijn hier terug te vinden.
  • Terra Nostra Gardens staat internationaal hoog aangeschreven en wordt gezien als de belangrijkste historische tuin van de Azoren.

Boek nu één van onze tuinreizen Portugal

Portugal kent een rijke tuincultuur. Bij veel landgoederen werden al sinds mensenheugenis tuinen aangelegd en zeker de tuinen in het noorden van Portugal, inclusief de streken rond Porto en Lissabon zijn rijk aan tuinen die nog steeds kunnen worden bezocht. Ook niet te vergeten: de befaamde tuinen op het eiland Madeira, dat zijn bijnaam ‘bloemeneiland’ eer aan doet! Planten uit alle windstreken lijken hier moeiteloos te groeien en zorgen voor een botanische smeltkroes die zijn weerga niet kent. Madeira is daarom voor vele tuinliefhebbers een bestemming uit duizenden. Engelsen en vooral Portugezen hebben hun stempel gedrukt op de plaatselijke cultuur en dat is overal op het eiland terug te vinden. In combinatie met de bijzondere en diverse beplanting vormt dit een exotisch geheel.

Noord-Portugal

Noord-Portugal

Portugal
Tuinreis Porto en Coimbra Boek deze reis Bezoek de mooiste tuinen van Porto en Coimbra met Garden T More info
Madeira

Madeira

Portugal
Tuinreis Madeira 8-daagse tuinreis Madeira per vliegtuig en touringcar Boek deze reis Bezoek de moo More info