Great Dixter House & Gardens

Great Dixter House & Gardens

De faam gaat Great Dixter vooruit! Hier geen groen museum, ondanks de lange geschiedenis en het historisch decor. Geen dag is hetzelfde in deze tuin, telkens weer staat de bezoeker verrassingen te wachten.

Great Dixter en Christopher Lloyd

De bekende tuinschrijver Christopher Lloyd woonde tot aan zijn dood in Great Dixter. Zijn vader Nathaniel gaf opdracht aan de beroemde architect Lutyens om het historische huis te verbouwen en ook om het lijnenspel te bepalen. Een ruzie om de verzonken tuin zorgde ervoor dat de tuin uiteindelijk voor een groot gedeelte door Nathaniel zelf werd voltooid. Daarna zorgde zijn zoon Christopher ervoor, dat deze tuin tot een waar fenomeen kon uitgroeien. Zich niets aantrekkend van welke mening of trend dan ook zorgde Christopher Lloyd er zelf voor, dat deze tuin uiteindelijk de status van een monument heeft verkregen.

Dixter Trust

Nu zwaait head gardener Garrett de scepter over het Dixter Trust. De positie head gardener is opgericht speciaal na het overlijden van Lloyd, omdat ze de tuin voor de familie wilden bewaren. Het komt maar zelden voor dat een tuin na de dood van de eigenaar beter wordt, maar daarin slaagt de huidige beheerder met vlag en wimpel. Geheel in traditie van Lloyd staat de bezoeker hier menige botanische verrassing te wachten. Verrassende combinaties in borders en overige beplanting tegen een historisch decor zorgen voor een onweerstaanbaar resultaat.

Wilt u meer tuinen ontdekken?

Vul het formulier in en ontvang onze gratis flyer via email voor een kort overzicht van ons reisprogramma in 2021. Gaat u mee de mooiste tuinen van Europa bewonderen?

Flyer 2021
Blijf op de hoogte van het laatste Garden Tours nieuws!
+
Scroll naar top