Great Dixter House & Gardens

Great Dixter House & Gardens

De faam gaat Great Dixter vooruit! Hier geen groen museum, ondanks de lange geschiedenis en het historisch decor. Geen dag is hetzelfde in deze tuin, telkens weer staat de bezoeker verrassingen te wachten.

Meer lezen over de tuinen die we bezoeken?

Wilt u het laatste nieuws over de tuinen die wij bezoeken wekelijks in uw inbox ontvangen? Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief!

U geeft Garden Tours toestemming voor het opslaan en verwerken van uw e-mailadres ten behoeve van het versturen van de e-mail nieuwsbrief. U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "abonnement opzeggen" te klikken in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt, of door een schriftelijk verzoek in te dienen. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Door u in te schrijven op onze nieuwsbrief, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met onze privacyverklaring.

Great Dixter en Christopher Lloyd

De bekende tuinschrijver Christopher Lloyd woonde tot aan zijn dood in Great Dixter. Zijn vader Nathaniel gaf opdracht aan de beroemde architect Lutyens om het historische huis te verbouwen en ook om het lijnenspel te bepalen. Een ruzie om de verzonken tuin zorgde ervoor, dat de tuin uiteindelijk voor een groot gedeelte door Nathaniel zelf werd voltooid. Daarna zorgde zijn zoon Christopher ervoor, dat deze tuin tot een waar fenomeen kon uitgroeien. Zich niets aantrekkend van welke mening of trend dan ook zorgde Christopher Lloyd er zelf voor, dat deze tuin uiteindelijk de status van een monument heeft verkregen.

Dixter Trust

Nu zwaait head gardener Garrett de scepter over het Dixter Trust, speciaal bij het verscheiden van Lloyd opgericht om de tuin voor het nageslacht te bewaren. Het komt maar zelden voor dat een tuin na de dood van de eigenaar beter wordt, maar daarin slaagt de huidige beheerder met vlag en wimpel. Geheel in traditie van Lloyd staat de bezoeker hier menige botanische verrassing te wachten. Verrassende combinaties in borders en overige beplanting tegen een historisch decor zorgen voor een onweerstaanbaar resultaat.

We mogen weer op tuinreis!Download hier onze flyer
Scroll naar top