Jardines de Real Alcazar

Jardines de Real Alcazar

Al in de tiende eeuw is men met het bouwen van het Real Alcazar paleis begonnen, waarna de verschillende elkaar opvolgende heersers en vorsten hun steentje hebben bijgedragen. Ook in Jardines de Real Alcazar is dat duidelijk terug te zien.

De verschillende invloeden in Jardines de Real Alcazar

Ooit heeft zich – om precies te zijn al in de 12e en 13e eeuw – op de plaats van het paleis een in afmetingen unieke islamitische tuin bevonden, zo is gebleken uit archeologisch onderzoek. De huidige tuinen rondom het paleis dateren echter uit de Renaissance periode: ze zijn dan ook in de 16e, 17e en 18e eeuw aangelegd. Toch zijn de Moorse invloeden ook aan deze tuinen niet voorbijgegaan, zoals blijkt uit allerlei details die in Jardines de Real Alcazar zijn aangebracht. Deze zijn te danken aan het inhuren van de Mudejar arbeiders, die de zo typerende verharding, reliëfwerk hagen en betegeling aanbrachten.

Bij de entree vormen hagen van Myrrhe een omlijsting voor enkele fraaie exemplaren van Chorisia speciosa, in het Engels ook wel “Floss Silk Tree” geheten. Ze vallen vooral op door hun merkwaardige bolle stammen en de stekels, die zich hierop bevinden. Overal in het paleis geven ramen verleidelijke doorkijkjes naar de omringende tuinen, die in achttien verschillende compartimenten zijn opgedeeld. In de ene tuin een rechthoekige vijver, aangekleed met fraaie klassieke busten, elders een verhoogde fontein, telkens weer vindt u verrassende tuinen bij Jardines de Real Alcazar

Het lijnenspel van de paden is formeel te noemen, maar binnen deze paden geeft de lommerrijke beplanting het gevoel in een jungle te lopen. Dan weer in de warme Spaanse zon, maar ook in de schaduw van de enorme Eucalyptusbomen, die aan de zuidzijde van Jardines de Real Alcazar zijn aangeplant, net als de knoestige moerbeien, die eveneens door de jaren heen tot ware reuzen zijn uitgegroeid groeit een grote verscheidenheid aan fraaie beplanting. Natuurlijk ontbreken ook hier de Citrusbomen niet, maar ook de vele Palmen, Pittosporums en Magnolia’s laten u hier geen moment twijfelen, dat u weer in één van Spanje’s mooiste tuinen bent aanbeland.

Meer lezen over de tuinen die we bezoeken?

[mc4wp_form id=”132″]
Scroll naar top