Tijdens de tuinreis naar Japan maakt u kennis met de tempels, tuinen en cultuur van dit fascinerende land. Het land van de rijzende zon zit vol met schoonheid en mysteries. Een aantal Japanse geheimen zullen we zeker gaan ontdekken tijdens deze reis. Een reis waar we niet alleen tuinen en tempels bezoeken, maar ook van de cultuur en de gastronomie zullen proeven. En dat allemaal tijdens de sprookjesachtige herfst van Japan!

Herfst in Japan

Wie aan Japanse tuinen denkt, denkt vrijwel onmiddelijk aan de beroemde kersenbloesem in de lente. Toch is de herfst in Japan misschien wel net zo spectaculair en minder toeristisch. In november kleuren de esdoorns van geel tot rood met alle tinten daartussen. Een bijna sprookjesachtige ervaring.

Op reis naar mystieke tempels, tuinen en parken

De reis begint in Osaka en eindigt in Tokyo. In dit gedeelte van Japan vonden wij de mooiste tuinen voor u. De één nog mooier dan de ander! We bezoeken alle soorten Japanse tuinen: van Zentuin tot Mostuin, van Paleistuin tot bamboetuin en natuurlijk de beroemde tempeltuinen van Kyoto. Alleen al rondom Kyoto bevinden zich immers honderden tempels. De meeste zijn van tuinen voorzien. Deze tuinen hebben stuk voor stuk hun eigen tuinarchitectuur.

Natuurlijk brengen we niet alleen een bezoek aan de tuinen. Andere culturele zaken krijgen ook alle aandacht. Hanneke van Dijk zal de reis begeleiden. Zij is al meerdere malen in Japan is geweest en kent er goed de weg. Ook is er gedurende de hele reis een Japanse gids aanwezig die Engels spreekt. We dineren over het algemeen samen in plaatselijke restaurants. Zo kunt u overal kennismaken met de lokale specialiteiten.

 

Ervaring van één van onze reizigers naar Japan:

Twee keer hadden we het genoegen om met Garden Tours een tuinreis naar Japan te maken, zowel in de lente als in het najaar met zijn prachtige herfstkleuren. Het begrip tuinenreis doet de inhoud eigenlijk tekort: het waren cultuurreizen waarin tuinen – en de daarbij horende tempels en paleizen – een zeer voorname plaats innamen. De reizen laten zich het best als uiterst verrassend omschrijven. Verrassend omdat Japan in al zijn aspecten als volledig verschillend van onze westerse wereld wordt ervaren, ondanks een aantal ook voor ons bekende technologische verworvenheden. Japan is soms beangstigend druk en dan weer volkomen verstild met ook soms op onverwachte plaatsen een enorm gevoel voor esthetiek (het inpakken van de meest eenvoudige dingen). De Japanners waren voor ons behulpzaam en vriendelijk (met veel buigingen) en we hebben ons zelden in den vreemde zo veilig gevoeld. Onder leiding van een voortreffelijke Japanse gids die ons vertrouwd maakte met land en cultuur en Hanneke van Dijk als Garden Tours begeleidster hebben we een groot aantal van de Japanse tuinen die er in de literatuur toe doen bezocht. We zijn door de geschiedenis van de Japanse tuincultuur gegaan en hebben van de belangrijkste voorbeelden uit elke periode in o.a. Tokyo, Kyoto en Kanasawa kunnen genieten. Van verstilde Zen-tuinen (Ryoanji!) tot tuinen bij drukbezochte heiligdommen (Heian), alles adembenemend mooi vanwege perfecte esthetische verhoudingen, minutieus verzorgde bomen en planten en zorgvuldig uitgekozen en uitgevoerde ornamenten en tuinafscheidingen. Ondanks grote drukte zijn er altijd ergens rustpunten te vinden. Een prachtig voorbeeld is de beroemde oude mostuin bij een boeddhistisch klooster in Kyoto die bij het gezelschap zo’n ontspanning bewerkstelligde dat hoogstens werd gefluisterd. Men genoot van bijna absolute stilte. Hetzelfde gevoel werd ervaren bij de wandeling langs het Filosofenpad in de vallende schemering onder de prachtig gekleurde acers. Vervoer was perfect geregeld, een trip met de Shinkansen incluis. De accommodatie was zoals we van Garden Tours konden verwachten, uitstekend. De Japanse gids had ervoor gezorgd dat we ook hebben genoten van de immens grote variatie die de Japanse keuken biedt en dat is oneindig veel meer dan alleen sushi. Dit alles maakte de Japanreizen voor ons onvergetelijk en zouden daarom het land graag nog eens willen bezoeken.5 out of 5 stars
Ebo Bos

Tijdens de tuinreis naar Japan bezoeken we deze tuinen:

Gingakuji

Centraal ligt het Zilveren Paviljoen, een boeddhistische tempel, omringd door tuinen. Deze tempel werd al in de 15e eeuw gebouwd. Onvergetelijk: de weerspiegeling van het paviljoen in het omringende water.

Kyoto Botanical Garden

Uitgebreide tuinen met allerlei collecties, zoals bamboes en Japanse esdoorns.

Hakusasonsou

Dit hoort niet bij een tempel, maar was ooit de woonplaats van Hashimoto Kansetsu, één van de grootste Japanse schilders.

Ishiyamadera

Deze tempel werd al voor onze jaartelling gebouwd. De naam betekent ‘witte rots’ en inderdaad hebben veel rotsen een sneeuwwitte kleur, te danken aan een mineraal.

Todaji

Todaji werd gebouwd in de 8ste eeuw na Christus. Dit is één van de belangrijkste tempels van Japan, omdat hier een school voor boeddhistische monniken is ondergebracht.

Shino Hakkai

In het kleine dorp Oshino, met uitzicht op Mount Fuji, bevinden zich acht vijvers met bijzondere planten en grote vissen. Het lijkt haast wel of u in een aquarium bent.

Kasuga shrine

Deze tempel is onder meer beroemd vanwege de vele bronzen en stenen lantaarns. Ook is de tempel bekend vanwege de vele tamme herten, die voor de Japanners heilig zijn.

Kodaji temple

Hier bevindt zich één van de mooiste Zen Tuinen, met netjes geharkt grind, afgewisseld door rotsen en esdoorns. De tuin is aangelegd in Tsukiyama stijl. Ons bezoek plannen we in de avond. De volledige tuin is dan op sprookjesachtige wijze verlicht.

Heian Shrine and garden

Het gebouw is een kopie van het Heian Paleis. Het werd aan het eind van de negentiende eeuw speciaal gebouwd om een industriële beurs aan te kleden.

Nanzenji

Ruime tuinen rondom deze tempel grenzen aan de beboste bergen rond Kyoto. Nanzenji staat bekend als één van de belangrijkste Zen tempels van Japan. De vijver van de Nanzenin tempel is beroemd vanwege de mooie kleuren van de esdoorns tijdens de herfst in Japan.

Hese Kannon

Deze tempel is gebouwd tegen een berghelling. Het is beroemd vanwege een groot houten beeld met elf koppen en dat Kannon voorstelt. De god die voor verlichting zorgt.

Tsurugaoka Hachiman

Twee vijvers domineren deze grote tempel. Er zijn grote tempels, maar ook kleinere, elk voorzien van een tuin. Beroemd was hier ook de 1000 jaar oude ginkgo, die in 2010 is omgevallen. Restanten van de stam zijn echter behouden en lopen toch weer uit.

Kyu-Furukawa Teien

Nu eens geen Japanse tempel, maar een in westerse stijl gebouwd huis, dat teruggaat tot 1917. Ook een gedeelte van de tuinen is in westerse stijl aangelegd. Een ander deel bestaat weer uit een klassieke Japanse tuin.

Hama Rikyu

Dit is een fraaie klassieke landschapstuin middenin het hart van Tokyo. Bijzonder is dat de vijvers geen zoet water maar zeewater bevatten! Het niveau stijgt en daalt dus met eb en vloed.

Senso-ji

In de oudste tempel van Tokyo kunnen we een klassieke Japanse tuin vinden. Het is bedoeld om te mediteren. Veel Japanners bezoeken deze tempel minstens eens per jaar. Ze beschouwen het als het maken van een bedevaart. Deze tempel werd gedurende de laatste wereldoorlog door bombardementen verwoest, maar naderhand volledig herbouwd.

Koishikawa Korakuen

Dit is één van de oudste tuinen van Tokyo, maar is misschien wel één van de mooiste. De klassieke tuin vormt een fantastisch contrast met de moderne skyline van Tokyo op de achtergrond.

Imperial Garden

Een beroemde tuin! Eenmaal binnen de poorten kan de bezoeker genieten van een uniek gebeuren. Allerlei verschillende tuinen op klassieke wijze ingericht, alles perfect onderhouden.

Inbegrepen

Niet inbegrepen

  • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 250,-.
  • Lunches geschat op € 25,- per dag.
  • Diners geschat op € 50,- per dag.
  • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Vlucht

KLM Royal Dutch Airlines

Heenvlucht

Woensdag 6 november van Amsterdam Schiphol naar Osaka (rechtstreeks)
Vertrek om 14:25 Nederlandse tijd. Aankomst op 7 november om 9:30 lokale tijd.

Terugvlucht

Dinsdag 19 november van Tokyo naar Amsterdam Schiphol (rechtstreeks)
Vertrek om 11:25 lokale tijd. Aankomst om 11:25 Nederlandse tijd.

Meer informatie over onze opstapplaatsen

Botanisch
Bloemrijk
Cultuur
Zwaarte

De herfsttuinen en tempels van Japan boeken?

De getoonde prijzen op onze website zijn exclusief € 15,- boekingskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking. Houd daarnaast rekening met de kosten voor vrije lunches en tuinentrees.
Wees er snel bij! Voor u het weet is De herfsttuinen en tempels van Japan volgeboekt!

Vragen over deze reis?

Bel onze tuinreisspecialisten

Waarom Garden Tours?

  • Dé tuinreisspecialist
  • Deskundige reisleiding
  • Exclusieve privétuinen
  • Kleine groepen
  • Luxe vervoer en hotels
  • Programmaboekje
De hefstreis naar Japan is gegarandeerd. Nog maar 4 plaatsen beschikbaar!Mis deze reis niet!