Sussex Prairies

Sussex Prairies

Sussex Prairies is een levend voorbeeld van het feit dat oude tuinen verdwijnen en nieuwe tuinen komen. Zo is het altijd gegaan in het Verenigd Koninkrijk en zo zal het altijd blijven. Het leuke is, dat van alle verschillende trends er altijd enkele tuinen overblijven, waarin die trend voortleeft. Voorbeelden te over: deze gaan soms wel honderden jaren terug. Kijk daarom niet op van een Italian garden in het hart van Schotland of een rococo garden in de Cotswolds.

Sussex Prairies, een echte prairie garden

De eigenaren van Sussex Prairie, willen, zoals de naam al eigenlijk aangeeft, aandacht besteden aan het fenomeen pairie garden. Bezoekers aan de tuin van Weihenstefan, Hermanshof of de tuin van Piet Oudolf zijn hier al een beetje meevertrouwd. Het gaat om beplanting, veelal afkomstig uit Noord-Amerika, die voor het overgrote deel bestand is tegen droogte.

Paul & Pauline McBride

Paul McBride genoot zijn opleiding bij het Scotlands Agricultural College, daarna werkte hij onder meer bij de Scottish National Trust en de Commonwealth War Graves Commission. Pauline zorgt voor de nodige inspiratie en pakkende combinaties tussen de planten onderling. Inmiddels hebben ze al de nodige projecten achter de rug, waaronder een uitgestrekte particuliere tuin in Luxemburg, waar de samenwerking met de Nederlandse ontwerper Oudolf uiterst vruchtbaar bleek.

In Sussex Prairies, diep verscholen in Sussex, werd er rondom hun kleine boerderij een flink aantal borders in een informele en natuurlijke stijl aangelegd. Zo werden deze borders in het gazon gesitueerd, dat de bezoeker de beplanting gemakkelijk van alle kanten kan bekijken. Contrasten in bladkleur en vorm maar ook natuurlijk in bloeikleuren zorgen voor een bijzonder geheel. Opvallend is ook dat de gebruikte groepen zonder uitzondering groot zijn. Ganzen en Shetland Pony’s zorgen hier onder meer voor begrazing van de gazons……

Duurzame beplanting

Ook ecologische aspecten heeft het echtpaar hoog in het vaandel. Dit soort beplanting kent een enorm lange bloeitijd. Deze begint ietwat aarzelend in juni, maar kan tot diep in oktober voortduren. Zelfs in de winter kunnen de afgestorven silhouetten van grassen en bloeiende vaste planten voor de nodige verpozing zorgen!

Tijdens de tuinreis Kent & Sussex in de nazomer brengen we een bezoek aan Sussex Prairies.

Samenvatting
Sussex Prairies
Titel
Sussex Prairies
Beschrijving
Sussex Prairies is een voorbeeld van het feit dat tuinen komen en gaan. Zo is het altijd gegaan in Engeland en zo zal het altijd blijven.
Auteur
Uitgever
Garden Tours
Logo uitgever
Sussex Prairies

Geef een reactie

Vul onderstaand formulier in om te reageren.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een

*
*