U bent hier: Home » Tuinen » Pyt House & Willow Tree Cottage

Over Pyt House & Willow Tree Cottage

Pyt House & Willow Tree Cottage zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat heeft een duidelijke oorzaak: ooit werd Willow tree cottage door de eigenaren van Pyt House, onderdeel van een veel groter geheel, gebouwd als behuizing voor de tuinman.

De face lift van Pyt House

De eigenaren van Pyt House hebben de laatste 5 jaar volop in de tuin gewerkt en veel veranderingen te weeg gebracht. Natuurlijk spaarden zij de oude bomen, die reeds volop aanwezig waren. Er werden echter ook talloze nieuwe bomen waaronder geleide lindebomen, hagen en borders aangeplant. De oude tuin heeft derhalve een forse face lift ondergaan en is tegenwoordig dan ook weer opgenomen in verschillende bezoekschema’s van tuinclubs.

Ook Willow Tree Cottage is op de schop genomen

Dat geldt dus ook voor Willow Tree Cottage, ooit het onderkomen voor de tuinman die op het landgoed werkzaam was. Ook hier hebben de eigenaren de laatste vijf jaar de handen uit de mouwen gestoken en de tuin op de schop genomen. Nieuwe aanplant van borders en bloembedden leverde het gewenste resultaat op: een cottage tuin om door een ringetje te halen!

We brengen een bezoek aan Pyt House & Willow Tree Cottage tijdens onze tuinreis naar Zuid-Engeland & Bath en omgeving.

Nog even genieten van de zon in de mooiste tuinen?Bekijk hier onze nazomerreizen