U bent hier: Home » Tuinen » Colemore Gardens

Over Colemore Gardens

Bij Colemore Gardens hebben we te maken met een Engelsman die ver in de tijd terug, in de achttiende eeuw, Nederlandse voorouders heeft gehad. U zult daarom moeten volstaan met een gloedvolle Engelstalige uitleg over deze bijzondere tuin, die als een typische liefhebberstuin kan worden aangemerkt, gesitueerd in ‘beautiful unspoilt landscape’, een landschap waar al sinds mensenheugenis niets in is veranderd.

Een diversiteit aan planten in Colemore Gardens

In de verschillende onderdelen komen we daarom een grote verscheidenheid aan planten tegen, zonder dat daarbij het ontwerp geweld wordt aangedaan: ook met vormgeving is hier terdege rekening gehouden. Onder de verschillende tuinonderdelen bevinden zich onder meer een rozentuin, een tuin met louter blauw en geelbloeiende beplanting en een watertuin inclusief een formele waterloop. De tuinen worden van elkaar gescheiden door hagen die uit Taxus en Buxus bestaan.

Inheemse vaste planten en heesters

Bijzonder: een tuin die geheel gewijd is aan alleen maar inheemse vaste planten en heesters. Er is ook een aanzienlijke collectie minder winterharde planten, zoals Penstemon en Salvia. Nog steeds worden er aan deze tuin nieuwe onderdelen toegevoegd: een tuin is immers een organisch geheel, dat nog steeds volop in ontwikkeling is. Zo worden er elk jaar nog steeds nieuwe bomen aan het arboretum toegevoegd.

Tijdens de tuinreis naar Berkshire & Oxfordshire zullen we een bezoek brengen aan Colemore Gardens.

Nog even genieten van de zon in de mooiste tuinen?Bekijk hier onze nazomerreizen