De tuinreis naar Andalusië laat u tuinen zien, die al een eeuwenoude geschiedenis achter de rug hebben. Hier bevinden zich de restanten van de Moorse cultuur, daterend van een periode die meer dan twaalfhonderd jaar geleden begon en ruim zeshonderd jaar voortduurde in Spanje. Nog steeds spreken deze tempels en paleizen tot ieders verbeelding zoals het Alhambra, de Mezquita en het Alcázar. Dikwijls zijn deze Spaanse tempels, paleizen en tuinen onlosmakelijk met de historische steden Granada, Córdoba en Sevilla verbonden. Córdoba verdient een extra vermelding, omdat we er natuurlijk weer neerstrijken tijdens het befaamde patiofestival.

Een hele mooie combinatie van architectuur, tuinen en een hele oude cultuur maakt deze reis heel indrukwekkend. Aangevuld met het patiofestival in Cordoba en de olijfbomen onderweg.5 out of 5 stars
Annette

Bezoek de mooiste tuinen van Andalusië met Garden Tours

Tijdens de tuinreis naar Andalusië bezoeken we mooiste tuinen, die de Moorse cultuur heeft voortgebracht. Toen deze Moren hier heersten, was er een periode van vrede die verschillende eeuwen duurde: moslims, joden en christenen leefden toen in harmonie. De resultaten zijn tot op de dag van vandaag in steden als Granada, Sevilla en Córdoba te zien. Namen als Alhambra en Alcázar staan garant voor de mooiste tuinen en paleizen van Spanje. Natuurlijk worden ook andere zaken dan tuinen bezocht, want ook gebouwen als de Mezquita en de Joodse synagoge in Córdoba worden aangedaan.

Bezoek het patiofestival in Córdoba tijdens een tuinreis naar Andalusië

Het patiofestival in Córdoba verdient nog een extra vermelding, want in een korte periode openen deze patio’s voor bezoekers hun poorten, om iedereen te laten genieten van de enorme bloemenpracht, normaliter opgesloten achter de poorten. Meer dan 60 patiotuinen proberen in de competitie de hoofdprijzen binnen te slepen, het publiek kan daar volop van genieten!

Reisprogramma

1e dag: Bezoek Joodse wijk Sevilla. 2e dag: Casa di Pilatos, Real Alcazar. 3e dag: Alhambra, Generalife, Carmen de los Martires. 4e dag: Joodse wijk Albaicin, Granada. 5e dag: Patio festival Córdoba. 6e dag: rondleiding Córdoba, Palacio de Viana, Museo Julio Romero de Torres, Mezquita. 7e dag: Palacio de los Reyes Christianos, Patio bezoeken. 8e dag: Vrije tijd in Córdoba.

Wijzigingen voorbehouden.

Inbegrepen

Niet inbegrepen

  • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 150,-.
  • Lunches geschat op € 15,- per dag.
  • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Vlucht

Vertrek van Schiphol Amsterdam

Meer informatie over onze opstapplaatsen

Botanisch
Bloemrijk
Cultuur
Zwaarte

Tuinreis naar Andalusië boeken?

De getoonde prijzen op onze website zijn exclusief € 15,- boekingskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking. Houd daarnaast rekening met de kosten voor vrije lunches en tuinentrees.

Wees er snel bij! Voor u het weet is Tuinreis naar Andalusië volgeboekt!

Vragen over deze reis?

Bel onze tuinreisspecialisten

Waarom Garden Tours?

  • Dé tuinreisspecialist
  • Deskundige reisleiding
  • Exclusieve privétuinen
  • Kleine groepen
  • Luxe vervoer en hotels
  • Programmaboekje
Tuininspiratie opdoen bij anderen?Vraag hier gratis onze brochure aan