Tuinreizen Griekenland

Tuinreizen Griekenland brengen u niet alleen naar tuinen. Het aangename klimaat van dit land stelt ons in staat om ook menig botanische reis te ondernemen. In het voorjaar veranderen de kusten van Griekenland in één grote bloemenzee, maar ook in de tuinen kunnen we genieten van één grote bloemenpracht.

Bovendien bent u bij de tuinreizen Griekenland met Garden Tours verzekerd van veel comfort en tuinplezier:

  • Vluchten vanaf Amsterdam Schiphol en vervoer ter plaatse in een luxe touringcar met toilet en airconditioning.
  • Begeleiding door een op tuingebied deskundige reisleiding.
  • Verblijf in comfortabele 4****-hotels.

Griekse tuinen bekijken

Als we aan Griekse tuinen denken, denken we direct aan witte zuilen en klassieke beelden, druiventrossen, cipressen en heel veel bloemen. De geur van tijm en lavendel volmaken het ultieme vakantiegevoel en een enkele olijfboom onderbreekt het adembenemende uitzicht over de Middellandse zee.

Reisleider Wiert Nieuman over de reizen naar Griekenland
Twee keer ben ik nu in het voorjaar naar Griekenland geweest en beide keren was ik volkomen onder de indruk van de rijke voorjaarsflora. Je raakt niet uitgekeken en als je denkt alles gezien te hebben, zie je weer een nieuwe soort. Op het schiereiland Pelion is het al niet anders. We gingen het hotel uit om even het dorp te verkennen maar we zijn er nooit aangekomen. Op nauwelijks 50 m van het hotel lagen we al in het gras en tussen de struiken om de planten te bestuderen.

Eén ding is zeker, als je lentekriebels krijgt en de voorjaarsblues door het lijf scheurt, dan is Pelion een plek om dat rustig te laten uitwoeden. Ga eens mee en laat u verrassen door de tientallen soorten orchideeën – 50 soorten komen ervoor, fluisterden ze in mijn oor – de heerlijk geurende kruiden, de overige rijk bloeiende flora en de voorjaarszon.

Boek nu één van onze tuinreizen Griekenland

Het schiereiland Pelion is dit jaar een nieuwe en zeer verrassende bestemming! Volgens de mythologie was deze berg de verblijfplaats van de Griekse goden in het zomerseizoen. Mythe of niet, dat zou de prachtige bloemenzee die wij op Pelion gaan aanschouwen zeker verklaren. Opvallend zijn de vele soorten orchideeën die we op dit eiland aantreffen. Deze orchideeën zullen tijdens de reis verschillende malen aan bod komen en reisleider Wiert Nieuman zal ons hier alles over vertellen.

Pelion

Pelion

Griekenland
Tuinreis Pelion in Griekenland 6-daagse botanische en tuinreis Griekenland per vliegtuig en touringc More info