U bent hier: Home » Tuinen » Kylemore Abbey

Over Kylemore Abbey

Kylemore Abbey werd ooit gebouwd als privéhuis voor de familie van Mitchell Henry, een gefortuneerde medicus uit Londen. Hij verhuisde met zijn vrouw naar Ierland, werd politicus en kocht land in Galway met de bedoeling daar een kasteel te laten bouwen.

Dynamiet en de bouw van Kylemore Abbey

Het gebied bestond echter voornamelijk uit rotsen…. Dit is dan ook het eerste huis in Ierland, waarvoor plaats werd gemaakt met behulp van dynamiet. Het kasteel werd ontworpen door James Franklin Fuller en in 1867 werd met de bouw van het kasteel begonnen. En niet zomaar en kasteel! 33 slaapkamers, 4 badkamers, een studeerkamer, biljart kamer, maar ook een heuse school

De kathedraal en marmer

In een aangrenzend gebouw bevindt zich een in Gotische stijl opgetrokken kathedraal, waarin alle soorten marmer die in Ierland voorkomen, zijn verwerkt. Hier ook zijn de lichamen van Mitchell en Katherine bijgezet. Veel geluk hebben ze hier niet gekend, want Katherine overleed, voordat het huis was voltooid….. het landgoed werd daarna verkocht aan de hertog en hertogin van Manchester.

Benedictijnse nonnenorde

In 1920 kocht een Benedictijnse nonnenorde, door de 1e Wereldoorlog uit België verjaagd, het kasteel en veranderde het kasteel in een abdij en dat duurt tot op deze dag voort. Op de gronden van Kylemore bevindt zich ook een omvangrijke Victoriaanse moestuin, aan alle zijden door muren beschermd. Hier wordt voor de complete orde groente, bloemen en fruit verbouwd, ook het restaurant wordt via dit kanaal met vers fruit en groente bevoorraad.

Nog even genieten van de zon in de mooiste tuinen?Bekijk hier onze nazomerreizen