U bent hier: Home » Tuinen » Wollerton Old Hall Garden

Over Wollerton Old Hall

Een absolute toptuin: zo mag u Wollerton Old Hall Garden beschouwen. De gehele tuin is geformeerd rondom een statig huis, afkomstig uit de 16e eeuw.

De tuinkamers van Wollerton Old Hall Garden

De aanleg verwijst direct naar het zogenaamde “tuinkamer’-principe. Al wandelend bekijkt u allerlei verschillende tuinen, van elkaar gescheiden door muren en hagen van taxus en beuk. Alhoewel elke tuinkamer zijn eigen thema kent, is er toch sprake van een harmonieus geheel. Dit is te danken aan een doorwrocht ontwerp met een aantal duidelijk gekozen assen, dat aan deze tuin ten grondslag ligt.

Heesters, bomen en rozen

Opvallend zijn de ontelbare smaakvolle combinaties van heesters, bomen, maar vooral rozen en vaste planten die met meer dan 1300 soorten en cultivars vertegenwoordigd zijn. Deze zijn in alle verschillende tuinkamers te vinden. Zo zijn ze aangeplant in borders met felle contrasterende kleuren, die in de zomermaanden volop bloeien. Elders weer vindt u plantencombinaties waarin pastelkleuren een grote rol spelen.

De tuineigenaren van Wollerton Old Hall Garden

Veel van de vaste planten, die u in de tuinkamers vindt, worden trouwens elders in deze tuin te koop aangeboden door de eigenaren, voor wie ook geen enkele moeite te veel is, om de vele vragen van de bezoekers te beantwoorden. Het zal de bezoeker niet verwonderen om te horen, dat deze tuin al in diverse tuinenprogramma’s op de televisie heeft gefigureerd.

Wij bezoeken Wollerton Old Hall Garden tijdens onze tuinreis naar Shropshire.

Nog even genieten van de zon in de mooiste tuinen?Bekijk hier onze nazomerreizen