Antiekreis naar Detling

Zit u iedere week klaar voor een nieuwe aflevering van Tussen Kunst en Kitsch? Houdt u ook zo van landhuizen met prachtige (antieke) interieurs? Maar wordt u minstens zo vrolijk van een mooie tuin? Dan is deze antiekreis wellicht een goed idee.

Belangrijk: We wijzen u erop dat vanaf 1 oktober 2021 een paspoort nodig is om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen.

Waarom deze antiekreis?

 • Deskundige reisleiding
 • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds
OmschrijvingReisprogrammaTuinenHotelInbegrepenOpstapplaatsenVeel gestelde vragenFoto's

Omschrijving

Al enkele jaren hebben wij een mooie antiekreis in ons programma. En ieder jaar is de bestemming van deze reis weer anders. Engeland staat namelijk niet alleen bekend om de grote hoeveelheid tuinen, maar ook om zijn antiek- en vintagemarkten. In een groot deel van het land zijn deze shows te vinden. En omdat er in heel Engeland ook mooie tuinen en prachtige landhuizen zijn, is het mogelijk om ieder jaar een andere streek uit te kiezen.

Tijdens deze reis bezoekt u één (of meerdere) antiekmarkten, waar u uitgebreid de tijd krijgt om rond te kijken. Vaak is het één grote verzameling van handelaren en verzamelaars die het beste antiek aanbieden.

Een antiekreis met niet alleen antiek

De Engelsen hebben niet alleen een voorliefde voor antiek,  maar ook van tuinieren kunnen zij geen genoeg krijgen. Voor en na dit bezoek staan er uiteraard mooie huizen op het programma met hun prachtige interieur, maar Garden Tours zou Garden Tours niet zijn als we u niet ook laten genieten van de prachtige tuinen die vaak rondom deze huizen zijn aangelegd.

In deze tuinen wordt u vaak verwend met een echte cream tea of zelfgebakken taart. De eigenaren staan vaak te popelen om u al het moois te laten zien in en rond het huis. Met veel liefde en kennis staan zij bovendien klaar om uw vragen te beantwoorden.

Reisprogramma

Programma onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

 • 1e dag: Vertrek vanuit Hoek van Holland
 • 2e dag: Ulting Wick, Long Barn
 • 3e dag: Antique Fair Detling, Stoneacre
 • 4e dag: Chartwell, Tunbridge Wells, Penshurst Place
 • 5e dag: Knole House, All Saints’Church Tudeley.
 • 6e dag: Aankomst Hoek van Holland

Tuinen

Ulting Wick

Historische zwart gebeitste schuren zorgen voor een fraai decor waartegen de door de eigenaresse zorgvuldig uitgekozen beplanting op elk moment van het jaar volledig tot zijn recht komt. Zijn dat in het prille voorjaar duizenden tulpen, ondersteund door vroege vaste planten, later kleuren meer vaste planten de borders, ondersteund door exoten, fruit en groenten. Al met al zorgt deze beplanting opnieuw voor een uiterst kleurrijk spektakel in de beste tradities van Great Dixter.   

Antique Fair Detling

Op deze historische ‘show grounds’ wordt ook dit jaar weer  de al even beroemde ‘International Antiques and Collectors Show’ georganiseerd. Hier worden door verkopers de meest uiteenlopende zaken op het gebied van antiek en curiosa aangeboden. Als u het hier niet vindt…. 

Stoneacre

Dit houten vakwerkhuis dateert uit de 15e eeuw. Het bevindt zich in het dorpje Otham in Kent en is omringd door een kleine tuin, een oude boomgaard en weilanden. Het geeft een uitstekend sfeerbeeld van een kleiner huis uit de vijftiende eeuw. Onlangs onderging het een restauratie en is tegenwoordig weer in volle glorie te bewonderen, klaar voor de 21e eeuw. Het is bezit van de National Trust.

Chartwell

Een klassiek huis omringd door een fraai landschap en een landelijke tuin: dat zijn nu niet direct de redenen om hier op bezoek te gaan. Chartwell heeft zijn bekendheid echter te danken aan de aanwezigheid van één van Engeland’s grootste staatsmannen: Sir Winston Churchill woonde hier gedurende de laatste periode van zijn leven: hij woonde hier 40 jaar. Hier komt u dus niet echt in de eerste plaats voor de tuin of het huis, maar om de onmiskenbare geur van sigaren op te snuiven die Churchill zo graag rookte.  

Tunbridge Wells

Dit is een historisch maar ook gezellig stadje in Sussex. Het centrum is beroemd vanwege de Pantiles. Dit is de eerste dubbele laag winkels die ooit in Engeland werd gebouwd en staat nog steeds garant voor een uurtje gezellig winkelen! In vergelijking met andere stadjes bevinden zich hier opvallend veel statige huizen. Dat komt  – ‘Wells’ is het Engelse woord voor bron – omdat hier sinds oudsher bronnen te vinden zijn, waaraan een geneeskrachtige werking wordt toegedicht.  

Penshurst Place

Alleen al de taxushagen in deze tuinen meten meer dan anderhalve kilometer. Die staan hier al heel lang, want de eerste tuinaanleg ter plaatse dateert uit de viertiende eeuw. Deze beplanting is gedeeltelijk ondergebracht in verschillende tuinkamers, elk met een eigen thema. Zo is er een tuin met alleen magnolia’s en zijn er in het voorjaar overal bloeiende bollen maar er is ook prunus bloesem te bewonderen. Later in de zomer is de rozentuin op zijn best en kleuren de formele vakken voor de Great Hall. Beroemd is ook de eindeloos lijkende pioenenborder, die in de voorzomer op zijn best is.

Long Barn

Ooit woonden hier Harold Nicholson en Victoria Sackville-West. Deze kochten het huis in 1914 en lieten het door goede vriend en architect Edwin Lutyens aanpassen. Het huis zelf stamt uit de veertiende eeuw en werd toen door boeren en arbeiders bewoond. In de negentiende eeuw werd de lange schuur aan het huis toegevoegd en dat leverde de naam ‘Long Barn op. De tuin werd door het echtpaar Nicholson zelf gerealiseerd en wordt eigenlijk beschouwd als een vingeroefening voor de tuin van Sissinghurst, waar naar toe later werd verhuisd. De beroemde ‘Bloomsbury Group’ kwam hier ook vaak bijeen: een wisselende groep kunstenaars, schrijvers en dichters. 

Knole House

Als er een plaats moet worden aangewezen waar het lijkt alsof de tijd daar heeft stilgestaan, dan komt Knole daarvoor met stip in aanmerking. Aan de klassieke inrichting is sinds vele decennia niets veranderd en ook de tuin ligt erbij alsof 

de beroemde bewoners van weleer hier nog steeds elk moment hun opwachting kunnen maken. een kijkje in de ronduit schitterende orangerie is ook een must maar neem ook een kijkje in de gedeeltelijk ommuurde tuin. 

All Saints’ Church Tudeley

Dit is de enige kerk ter wereld waar alle gebrandschilderde glas-in-lood ramen zijn vervaardigd door de Russisch-Franse kunstenaar Marc Chagall. Deze ramen werden in opdracht van een adellijk echtpaar ter nagedachtenis aan een jong overleden dochter vervaardigd en in 1967 geïnstalleerd. Al in de zevende eeuw was hier al een plaats waar gebeden kon worden. Ergens tussen de 13e en 14e eeuw kreeg de kerk min of meer zijn huidige vorm, die tijdens verschillende restoraties soms nog wel enige kleine of soms zelfs grotere veranderingen onderging.  

Inbegrepen

Inbegrepen:

 • Vervoer per luxe touringcar, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleid door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per Stena Line Hoek van Holland-Harwich v.v., inclusief 2 persoons buitenhut, ontbijt en diner op de heenreis, ontbijt op de terugreis.
 • Drie nachten verblijf in het 4**** Copthorne Gatwick Hotel in Copthorne op basis van halfpension.
 • Afscheidsmaaltijd The Sun Inn.
 • Programmaboekje met tuinbeschrijvingen.

Niet inbegrepen:

 • Entrees geschat op £ 90,-
 • Lunches geschat op £ 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en persoonlijke uitgaven.

Opstapplaatsen

16:00 uur Amersfoort
16:45 uur Utrecht Lunetten
18:30 uur Hoek van Holland

Bekijk meer informatie over de opstapplaatsen

Veel gestelde vragen

Garden Tours bestaat inmiddels al weer heel wat jaren. In al die jaren hebben we veel klanten mogen verwelkomen en naar allerlei uiteenlopende bestemmingen mogen brengen. Veel reizigers keren elk jaar weer terug en zijn trouwe klanten geworden. Toch hoeven allerlei zaken, die voor ons duidelijk zijn, dat niet voor onze klanten te zijn. We maken daarom van deze mogelijkheid gebruik om een aantal zaken toe te lichten.

Wanneer gaat een reis door?

Onze reizen worden op een minimum aantal deelnemers gecalculeerd. Zien wij dat het aantal behaald is of vinden wij dat een reis goede kans van slagen heeft? Dan sturen wij u een e-mail met dit goede nieuws en verzoeken wij u om het restantbedrag, vermeld op de factuur, aan ons te voldoen. Mochten wij besluiten dat een reis niet door kan gaan vanwege te weinig aanmeldingen, dan zullen wij u proberen tijdig te informeren en dan zal de aanbetaling aan u worden terugbetaald.

Waarom kan de overtocht voor de reis afwijken dan gepubliceerd in de brochure?

Dit kan wel eens verwarring veroorzaken. Het afgelopen jaar kon het voorkomen, dat u geboekt had op een reis waarbij de overtocht naar Engeland via de Eurotunnel werd aangeboden, maar later via een veerboot werd uitgevoerd. Het bleek soms, dat het niet mogelijk was om gebruik te maken van de Eurotunnel. De reden? Bij het publiceren van ons reisprogramma is het nog niet mogelijk om overtochten te reserveren voor de maanden na april. Als het reserveringssysteem dan geopend wordt doen wij ons uiterste best om de gewenste overtochten vast te leggen, maar soms is dit vanwege de grote internationale vraag niet mogelijk. Daar kunnen we niets aan doen. We staan maanden op de wachtlijst, maar uiteindelijk blijkt dat het niet goed gaat komen. Wij kiezen dan tijdig om een andere overtocht vast te leggen, zodat u in ieder geval verzekerd bent van een overtocht naar het Verenigd Koninkrijk.

Wat is het verschil tussen een ‘double’ en een ‘twin’ room?

In een double room bevindt zich één groot 2-persoonsbed. Een twin room heeft twee bedden (meestal twee 1-persoonsbedden). Er zijn over het algemeen minder twinrooms beschikbaar in hotels in Groot-Brittannië en Frankrijk en daarom kan het voorkomen dat echtparen die een twinroom wensen toch aangewezen zijn op het gebruik van een groot 2-persoonsbed.

Wat is een comfort class hut?

Comfort Class hutten zijn hutten met twee aparte benedenbedden in plaats van een stapelbed.

Welke tuinen worden tijdens de reis bezocht?

Op de website maken we een opsomming van tuinen, die tijdens uw reis bezocht gaan worden. De website gaat eind oktober online, de tuinbezoeken vinden dikwijls op zijn vroegst meerdere maanden later plaats. In die tussentijd kan er nog van alles gebeuren en dat geldt zeker voor de privétuinen. Daarom is het soms nodig, om een enkel tuinbezoek aan te passen.

Kan ik ook als alleenreizende op tuinreis?

Iedereen is welkom op de tuinreizen van Garden Tours. Tijdens het boekingsproces heeft u de mogelijkheid om aan te geven dat u een kamer voor alleengebruik wilt. Er zijn altijd een aantal kamers voor alleengebruik beschikbaar, maar op sommige reizen kunnen deze beperkt beschikbaar zijn vanwege de restricties van hotels. De toeslagen die wij doorberekenen worden door de hotels vastgesteld en Garden Tours verdient hier niets aan. Waar mogelijk probeert Garden Tours voor diegenen die alleen reizen een 2-persoonskamer voor alleen gebruik te reserveren. Wilt u een kamer delen? Dat is uiteraard mogelijk, maar dan dient u zelf een kamergenoot aan te dragen.

Kan ik met een rolstoel of rollator reizen?

Het maken van een tuinreis vraagt om een zekere mobiliteit. Tuinen kunnen heel verschillend zijn. Van zeer grote tuinen waarbij veel gewandeld moet worden, tot kleine tuinen met trappen en ongelijke ondergronden. De tuinen die wij bezoeken zijn niet altijd rollator- of rolstoelvriendelijk. Dient u frequent gebruik te moeten maken van een rolstoel, dan achten wij de aanwezigheid van een persoonlijk begeleider noodzakelijk.

De icoontjes bij de reizen geven onder andere de intensiviteit van een reis aan. Wij raden u aan bij het maken van uw beslissing hiermee rekening te houden. Mocht u met betrekking tot de zwaarte van een reis vragen hebben, dan kunt u altijd een van onze enthousiaste medewerkers vragen om advies.

Wat is de SGR

De SGR staat voor Stichting Garantiefonds Reisgelden. Garden Tours is aangesloten onder nr. 2284, dus dat betekent dat de door u betaalde reissom altijd gegarandeerd is en wordt terugbetaald, in het onwaarschijnlijke geval dat wij niet aan onze verplichtingen kunnen voldoen.

Wat is het Calamiteitenfonds?

Het zal u maar gebeuren: u bent zorgeloos op vakantie gegaan en tijdens uw reis doet zich op uw bestemming een natuurramp voor. Of er breken ernstige onlusten uit. Het kan zijn dat daardoor uw reisprogramma moet worden aangepast. Of dat u naar een ander hotel moet worden gebracht. Soms moet een reis zelfs worden afgebroken en moet u eerder terug naar huis. Dat kost natuurlijk geld. Maar wie betaalt dat? Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan geeft het fonds een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Wanneer krijg ik mijn ticket voor een vliegreis?

Op de luchthaven staat de reisleider of een medewerker van Garden Tours op de afgesproken tijd en plaats klaar voor de vlucht. Tegenwoordig worden geen papieren tickets meer uitgegeven door luchtvaartmaatschappijen en is het niet mogelijk om u vooraf in te checken voor een vlucht. Het inchecken is op basis van uw geldig paspoort of ID-kaart. Daarom staat er altijd iemand vanuit Garden Tours voor u klaar om u te helpen bij de incheck en zodoende te zorgen dat u met een gerust gevoel aan de reis kunt beginnen. Aan de balie of bij de incheckzuil krijgt u dan uw boardingpass waarmee u zich op de aangegeven tijd dient te melden bij de gate.

Wat wordt bedoeld met reizen in kleine groepen?

Onze reizen gaan gemiddeld met ongeveer 25 mensen op pad. Dit kan betekenen dat u met 20 mensen in het vliegtuig zit, of dat u met circa 30 mensen met de bus op weg gaat. Wij streven ernaar om niet met (te) volle bussen te reizen, om u optimaal te laten genieten van zowel de reis als de tuinen.

Wanneer krijg ik de reispapieren?

Een precieze dagindeling ontvangt u minstens 8 dagen voor vertrek samen met een deelnemerslijst. We streven ernaar, deze informatie eerder naar u toe te sturen.

Waarom werkt Garden Tours met aanbetalingen?

Garden Tours gaat met de tijd mee en daarom zijn wegens veranderingen in de markt de annuleringsvoorwaarden aangepast. Hierdoor is het noodzakelijk om ook met aanbetalingen te gaan werken

Kan ik ook pinnen tijdens de reis?

Onze reizen zijn vaak relatief kort van duur, waarbij wij u toch zoveel mogelijk mooie tuinen en culturele hoogtepunten willen laten zien.

Het is daarom zeer lastig om een pinstop in te lasten tijdens de reis.

Wij zijn ons terdege bewust dat het voor u lastig kan zijn om vooraf vreemde valuta aan te schaffen aangezien banken veelal met deze service zijn gestopt. Helaas mag Garden Tours als rechtspersoon niet betrokken worden in aan- en verkoop van vreemde valuta, dit wordt door de overheid niet toegestaan.

Wij zijn dan ook zeer blij met de service die de GWK/Travelex aanbieden om vooraf vreemde valuta te bestellen en op een gewenst moment bij een GWK kantoor bij u in de buurt op te halen.

Wissel hier uw Ponden of andere vreemde valuta

Tot wanneer kan ik mijn opstapplaats wijzigen?

U kunt uw opstapplaats wijzigen tot uiterlijk 2 weken voor vertrek van uw reis.

Hoe gaat Garden Tours met de entreeprijzen om?

Op het moment van publiceren van ons reisprogramma zijn een groot deel van de tuineigenaren (nog) niet bereikbaar. Het is daarom lastig om de juiste tarieven op te nemen in de reissom.

Een andere reden om de entreeprijzen niet inclusief te nemen is het feit dat de koers van vreemde valuta flink kan fluctueren. Hiervoor zouden wij dan de reissom extra moeten verhogen of u eventueel nabelasten. Het is dan ook in uw voordeel dat wij geen entreeprijzen in de reissom opnemen.

Wij geven daarom in de brochure en op onze website entreeprijzen ter indicatie op basis van het voorgaande jaar. Het kan voorkomen tijdens uw reis dat de tarieven die u ter plaatse ziet afwijken van het bedrag wat is opgenomen in de totale entreetarieven die door de reisleider zijn opgehaald. Dit heeft vaak te maken met rondleidingen die inclusief zijn, speciale groepstarieven en/of koffie en thee dat soms is inbegrepen.

Hoe laat moet ik bij mijn opstapplaats aanwezig zijn?

Op de reispapieren die u van ons ontvangt staat vermeld hoe laat we vertrekken vanaf de opstapplaatsen. We verzoeken u vriendelijk om een kwartier voor dit tijdstip aanwezig te zijn.

Hoe laat komen we na de terugreis aan in Nederland?

De verwachte aankomsttijd op de laatste reisdag is onder voorbehoud:
17:15 uur Lokeren
18:45 uur Breda
20:00 uur Utrecht
20:45 uur Amersfoort

Dit zijn indicaties en de aankomsttijden zijn sterk afhankelijk van de overtocht en de drukte op de weg.

Mag er gerookt worden in de touringcar of in het hotel?

Het is wettelijk verboden om te roken in de touringcar. Veel hotels hebben een steeds strenger beleid ten opzichte van roken en daarom zijn vrijwel alle kamers niet-roken kamers. Op sommige bestemmingen kan het zelfs verboden zijn om in de tuinen te roken, bijvoorbeeld in Costa Rica.

Waarom is er extra reisleiding aanwezig op verre reizen?

We krijgen hier tijdens na afloop van een meer exotische reis wel eens vragen over: wat doet die extra reisleiding op een verre reis eigenlijk, als er ook al een plaatselijke gids actief is? Vanaf Madeira en verder maken we gebruik van plaatselijke gidsen, die altijd meer weten van hun bestemming dan onze reisleiding. Het gaat dan niet over beplanting, maar over allerlei bijzonderheden over het land zelf en die willen we u niet onthouden. Die gidsen gaan echter ’s avonds vaak weer naar huis en laten dan de groep achter. Wij vinden, dat er altijd reisleiding bij een groep aanwezig moet zijn. Gebeurt er immers bij afwezigheid van een plaatselijke gids iets, dan staat de gast er alleen voor. Dat willen we niet, vandaar!

Waarom moet ik de verplichte deelnemersbijdrage SGR betalen?

Meer dan 20 jaar heeft de reiziger gebruik kunnen maken van gratis garantie op zijn vakantie. Het garantiefonds SGR had in de vele jaren daarvoor namelijk voldoende vermogen opgebouwd om de risico’s voor de consument te dekken bij een faillissement van een aangesloten reisonderneming. Maar corona gooit ook hier roet in het eten, waardoor de reiziger een klein steentje moet gaan bijdragen om ‘garantie op je geboekte vakantie’ mogelijk te houden. Voor een uitgebreidere uitleg, kunt u het filmpje bekijken:

Wil je kennismaken met mooie huizen, omzoomd door prachtige tuinen en daarnaast ook nog eens de gelegenheid krijgen om een heel grote antiekbeurs te bezoeken, dan is dit een de reis , die je niet mag missen. Onder begeleiding van een zeer deskundige en humorvolle reisleidster kun je dit allemaal meemaken. De dagen vliegen om en je wenst dat er toch op zijn minst twee dagen aan toegevoegd zouden moeten worden. Genieten is het woord.
5 out of 5 stars

Diddy

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Exclusieve privétuinen
 • Deskundige reisleiding
 • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds

Bel onze tuinreisspecialisten


Tuinreizigers bekijken ook

Tuinreis naar de Achterhoek
Beschikbaar
€ 460,-
4 dagen
Juni, September
Nederland
Tuinreis naar Berkshire & Oxfordshire
Beschikbaar
€ 475,-
4 dagen
Juni, Augustus
Engeland
Kent & Sussex
Gegarandeerde vertrekdata
€ 485,-
4 dagen
Mei, Juni, Juli, Augustus, September
Engeland
Tuinreis naar Vlaanderen
Gegarandeerde vertrekdata
€ 495,-
4 dagen
Juni, Juli
België
Scroll naar top