Goodnestone Park

Goodnestone Park

Goodnestone Park is ‘a real English garden’. Al die onderdelen die zich in zo’n tuin moeten bevinden, zijn er ook. Sterker nog, de situatie op dit landgoed is ten opzichte van een paar eeuwen geleden nauwelijks veranderd! Het huis bevindt zich in het ware als een spin in het web: net buiten de muren staan de huizen waarin vroeger de bedienden woonden en buiten de tuinen en het parkland bevinden zich de landerijen, waarop de pachters hun landbouwproducten verbouwden.

Meer lezen over de tuinen die we bezoeken?

Wilt u het laatste nieuws over de tuinen die wij bezoeken wekelijks in uw inbox ontvangen? Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief!

U geeft Garden Tours toestemming voor het opslaan en verwerken van uw e-mailadres ten behoeve van het versturen van de e-mail nieuwsbrief. U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "abonnement opzeggen" te klikken in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt, of door een schriftelijk verzoek in te dienen. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Door u in te schrijven op onze nieuwsbrief, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met onze privacyverklaring.

De verschillende tuinen van Goodnestone Park

Voor het klassieke huis bevindt zich de ‘formal garden’: buxusvakken met een invulling van eenjarigen en grind bepalen hier de patronen. Wandelend naar de achterkant van het huis passeert de bezoeker enkele schitterende bejaarde tamme kastanjebomen met een onderbeplanting van botanische bolgewassen. Dan naar de grassentuin op de plek waar ooit een tennisbaan was gesitueerd. Daar achter een woodland tuin en een arboretum, waarin veel bijzondere bomen en een grote collectie aan Cornussen.

Lady Fitzwalter en de ommuurde tuin

Resteert het hoogtepunt: de ommuurde tuin. Die is gericht op de kerk, die zich aan de rand van het landgoed bevindt. De ommuurde tuin is opgedeeld in verschillende compartimenten, elk met een andere kleurencombinatie. Hier bloeien de oude rozen uitbundig en zijn de muren begroeid met een grote verscheidenheid aan klimplanten. De in 2015 overleden Lady Fitzwalter was degene, die de ‘walled garden’ voor het grootste deel ontwikkelde.

Na het overlijden van Lady Fitzwalter is het interieur van het huis ingrijpend verbouwd. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan is Goodnestone Park ook af te huren voor uw feesten en partijen.

We mogen weer op tuinreis!Download hier onze flyer
Scroll naar top