Goodnestone Park

Goodnestone Park

Goodnestone Park is ‘a real English garden’. Al die onderdelen die zich in zo’n tuin moeten bevinden, zijn er ook. Sterker nog, de situatie op dit landgoed is ten opzichte van een paar eeuwen geleden nauwelijks veranderd! Het huis bevindt zich in het ware als een spin in het web: net buiten de muren staan de huizen waarin vroeger de bedienden woonden en buiten de tuinen en het parkland bevinden zich de landerijen, waarop de pachters hun landbouwproducten verbouwden.

Meer lezen over de tuinen die we bezoeken?

[mc4wp_form id=”132″]

De verschillende tuinen van Goodnestone Park

Voor het klassieke huis bevindt zich de ‘formal garden’: buxusvakken met een invulling van eenjarigen en grind bepalen hier de patronen. Wandelend naar de achterkant van het huis passeert de bezoeker enkele schitterende bejaarde tamme kastanjebomen met een onderbeplanting van botanische bolgewassen. Dan naar de grassentuin op de plek waar ooit een tennisbaan was gesitueerd. Daar achter een woodland tuin en een arboretum, waarin veel bijzondere bomen en een grote collectie aan Cornussen.

Lady Fitzwalter en de ommuurde tuin

Resteert het hoogtepunt: de ommuurde tuin. Die is gericht op de kerk, die zich aan de rand van het landgoed bevindt. De ommuurde tuin is opgedeeld in verschillende compartimenten, elk met een andere kleurencombinatie. Hier bloeien de oude rozen uitbundig en zijn de muren begroeid met een grote verscheidenheid aan klimplanten. De in 2015 overleden Lady Fitzwalter was degene, die de ‘walled garden’ voor het grootste deel ontwikkelde.

Na het overlijden van Lady Fitzwalter is het interieur van het huis ingrijpend verbouwd. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan is Goodnestone Park ook af te huren voor uw feesten en partijen.

Op de hoogte blijven van onze tuinreizen?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van het laatste Garden Tours nieuws!
+
Scroll naar top