Lianne’s Siergrassen

Lianne’s Siergrassen

In het jaar 2000 wierp de passie van Lianne Pot misschien haar mooiste vrucht af: de tuin genaamd Lianne’s Siergrassen. Lianne noemt siergrassen zelf haar eerste passie. Het creëren van een tuin waar de Nederlandse Collectie van siergrassen momenteel huisvest, geeft deze passie goed weer!

Expert in prachtige siergrassen combinaties

Elke liefhebber neemt bij Lianne’s Siergrassen uitgebreid de gelegenheid om de meest ideale siergrassen voor zijn of haar tuin te selecteren. U kunt ze zelfs ter plaatse aanschaffen. Ze verkopen hier maar liefst meer dan 350 verschillende soorten siergrassen. Dat is echter niet het enige. De door Lianne zelf samengestelde grassentuin is namelijk van een betoverende schoonheid. Dit is te danken aan de flonkerende combinaties die hier terug te vinden zijn. Lianne ontdekt ook steeds weer weer nieuwe combinaties, met alleen grassen of een mooie combinatie van siergrassen met vaste planten. Ze doet dit vanwege haar doel, namelijk: zoveel mogelijk soorten siergrassen laten zien mét hun toepassingsmogelijkheden.

De prairietuin van Lianne’s Siergrassen

In 2009 werd ook nog eens een onderhoudsvriendelijk prairietuin aangelegd. Prairietuinen zijn namelijk Lianne’s tweede passie, die begon in 2007. Ze werd geïnspireerd door de prairietuinen in Weinheim en Hannover. De ogenschijnlijke eenvoud en prachtige plantgemeenschappen maakte iets los bij Lianne. Voordat ze de prairietuin in Lianne’s Siergrassen had aangelegd, reisde ze af naar Noord-Amerika om daar meerdere gebieden van de oorspronkelijke prairies te bekijken. Uit alles blijkt, dat we hier niet alleen met een expert van doen hebben, maar ook nog eens met een echte liefhebster. Het is geen wonder dat meerdere klanten haar vragen om een prairietuin in hun tuin aan te leggen.

Bent u een echte tuinliefhebber?

Vul het formulier in en ontvang de gratis flyer via email. In de flyer staat een kort overzicht van ons reisprogramma in 2021. Gaat u mee de mooiste tuinen van Europa bewonderen?

Scroll naar top