Een tuinreis naar de Cotswolds doet ons denken aan het bezoeken van één grote rozentuin. De golvende heuvels met schapen staan model voor deze streek in Engeland. De historische dorpjes en prachtige cottages hebben waarschijnlijk vele malen model gestaan voor huisjes. Huisjes die je verder alleen bij een modelspoorlijn aantreft. Rozen en borders, gevuld met vaste planten staan garant voor oneindig veel tuinplezier!

Prachtige Tuinreis met 3 verschillende Hotels. Netjes en Modern. Onze reisleidster Kitty was heel goed. En een heel goede chauffeur Arrian. Alles TOP.5 out of 5 stars
Ingrid

Engelse tuinen bekijken in de Cotswolds

De Cotswolds oefent een magische aantrekkingskracht uit op tuinliefhebbers. Hier zijn ontelbare tuinen te vinden tegen een decor, dat de laatste eeuwen nauwelijks veranderingen heeft ondergaan. De mooiste private gardens wisselen klassieke tuinen af. Ook dorpjes als Chipping Campden en Broadway zijn voor menige tuinliefhebber onweerstaanbaar.

Bezoek de mooiste tuinen van de Cotswolds met Garden Tours

De schoonheid van het Engelse landschap tijdens een tuinreis naar de Cotswolds steekt de prachtige tuinen naar de kroon. Uiteindelijk blijkt het een homogeen geheel, waarin de tuinen in symbiose met het landschap vergroeid lijken. Privétuinen die slechts zelden de poorten voor bezoekers openen wisselen klassieke tuinen als Hidcote Manor en Kiftsgate Court af. Het golvende landschap, onderbroken door muurtjes opgetrokken van natuursteen, wordt door ontelbare schapen begraasd. Hier heeft de tijd eeuwen stil gestaan.

Breng een bezoek aan Hidcote Manor en Kiftsgate Court tijdens een tuinreis naar de Cotswolds

De maker van Hidcote Manor heeft het nodige bijgedragen aan veel van de ontwikkelingen op tuingebied gedurende de laatste eeuw. Borders op kleur, gemengde hagen, toepassing van tuinkamers, het mengen van klassieke tuinonderdelen met nieuwe inzichten: Lawrence Johnston stond aan de wieg van deze veranderingen. Andere tuineigenaren noemden zijn naam als een bron van inspiratie en zijn invloeden zijn tot op de dag van vandaag nog in tuinen te herkennen. Veel daarvan is nog steeds te bewonderen en ontelbare bezoekers maken elk jaar graag van die mogelijkheid gebruik… een must!

Op een steenworp van Hidcote af bevindt zich Kiftsgate Court. Is Hidcote al een bezoek waard tijdens een tuinreis naar de Cotswolds, dan geldt dat zeker voor deze tuin! Is de tuin in de meeste maanden van het tuinseizoen onweerstaanbaar, tijdens de bloei van de oude rozen wordt het onvergetelijk. Ontelbare rozen vullen de lucht met hun parfum, om nog maar te zwijgen van de kleurenpracht. Er is hier echter ook volop aandacht voor vaste planten, die wonderschoon combineren met de overige beplanting.

Reisprogramma

1e dag: Godinton House. 2e dag: Broughton Grange, Broughton Caste. 3e dag: Througham Court, Upton Wold, Snowshill Manor. 4e dag: Hidcote Manor, Kiftsgate Court, stadsbezoek Chipping Campden. 5e dag: Bourton House, vrije lunch en stadsbezoek Broadway, Pettifers. 6e dag: Great Comp.

LET OP: Tijdens de laatste Cotswolds reis wordt er nog een dag ingeruimd om de Malvern Autumn show te bezoeken!

Wijzigingen voorbehouden.

Hotels

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per Stena Line Hoek van Holland – Harwich v.v. inclusief maaltijden of per Eurotunnel.
 • Bij overtocht per Eurotunnel eerste en laatste nacht verblijf in een hotel in Kent of Sussex.
 • Drie of vijf nachten in het Cheltenham Chase Hotel 4**** in Brockworth op basis van halfpension (aantal nachten afhankelijk van overtocht).
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op £ 120,-.
 • Lunches geschat op £ 10,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Breda-Prinsenbeek
 • 11:30: Gent

Meer informatie over onze opstapplaatsen

Botanisch
Bloemrijk
Cultuur
Zwaarte

Tuinreis naar de Cotswolds boeken?

De getoonde prijzen op onze website zijn exclusief € 15,- boekingskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking. Houd daarnaast rekening met de kosten voor vrije lunches en tuinentrees.

Wees er snel bij! Voor u het weet is Tuinreis naar de Cotswolds volgeboekt!

Vragen over deze reis?

Bel onze tuinreisspecialisten

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Deskundige reisleiding
 • Exclusieve privétuinen
 • Kleine groepen
 • Luxe vervoer en hotels
 • Programmaboekje
De hefstreis naar Japan is gegarandeerd. Nog maar 4 plaatsen beschikbaar!Mis deze reis niet!