Tuinreis naar de Cotswolds

In de Cotswolds zijn misschien wel een aantal mooiste tuinen van Engeland te vinden. Daaronder bevinden zich de nodige klassiekers, zoals Hidcote Manor en Kiftsgate Court. Deze tuinen hebben de nodige invloed gehad op de hedendaagse tuingeschiedenis. Een bezoek aan de Cotswolds ligt alleen daarom al voor de hand. We bezoeken daarnaast een serie privétuinen, waarvan de één nog mooier is dan de ander. In de Cotswolds vormt het schilderachtige landschap alleen al een reden om hier op tuinreis te gaan.

Belangrijk: We wijzen u erop dat vanaf 1 oktober 2021 een paspoort nodig is om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen.

Waarom deze tuinreis naar de Cotswolds?

 • Deskundige reisleiding
 • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds
ReisprogrammaTuinenHotelInbegrepenOpstapplaatsenVeel gestelde vragenFoto's

Reisprogramma

Programma onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

 • 1e dag: Vertrek vanuit Hoek van Holland
 • 2e dag: Broughton Grange, Broughton Castle, Pettifers.
 • 3e dag: Througham Court, Upton Wold, Moorwood of Snowshill Manor.
 • 4e dag: Hidcote Manor, Stadsbezoek Chipping Camden, Sudeley Castle.
 • 5e dag: stadsbezoek Broadway, Kiftsgate Court Garden.
 • 6e dag: aankomst Hoek van Holland

Tuinen

Broughton Grange

Nog niet eens zo oud is deze privétuin, maar inmiddels is de tuin al bij veel tuinliefhebbers geliefd. Het is gerust uniek te noemen wat hier in de afgelopen jaren is bereikt. Veel daarvan is te danken aan meerdere Britse tuinontwerpers, die hier fantastische beplantingen hebben weten te realiseren op een schaal die je slechts zelden tegenkomt. Vanaf het voorjaar tot diep in de herfst valt hier altijd veel te genieten, telkens weer lichten andere zaken op dan bij een eerder bezoek. Zonder de historische achtergrond van menige andere tuin in de Cotswolds, heeft Broughton Grange zich moeiteloos tussen de andere toptuinen van het Verenigd Koninkrijk geschaard! 

Broughton Castle

In dit Middeleeuwse kasteel bevinden zich ook tuinen die de moeite waard zijn. Een getalenteerde tuinman mocht aan het werk en het resultaat daarvan wordt nog steeds volkomen terecht gecultiveerd.  Het vormt een prachtige combinatie van klassieke elementen als vormsnoei in hagen, vakken en ornamenten met een meer hedendaagse beplanting van rozen met vaste planten. Bezoekt u ook het dak, dan kunt u genieten van een tijdloos uitzicht over landerijen en landschap dat de Cotswolds zo uniek maakt. 

Pettifers

Nog zo´n prachtige tuin die wel versmolten lijkt met het unieke landschap waar deze streek zich zo vaak op kan bogen. Het gaat hier echter om een privétuin die dankzij de inzet van de eigenaresse vorm heeft gekregen. Deze deed haar kennis op door bij andere tuinen eens rond te kijken, er veel over te lezen en ook door een grote dosis creativiteit. Groot was haar verbazing toen haar tuin door toonaangevende instanties als top tuin werd betiteld, maar dat oordeel bleek volkomen terecht. Met het juiste gevoel voor afmetingen en het maken van bijzondere plantencombinaties bewijst ze al meerdere jaren, dat haar tuin voor geen enkel andere onderdoet. 

Througham Court

Hier gaat het nu eens niet in de eerste plaats om de juiste beplanting. De eigenaresse heeft zich door andere zaken laten inspireren, zoals bijvoorbeeld de chaos theorie….. Niets is wat het lijkt in deze tuin en dat maakt een bezoek aan Througham Court heel bijzonder. Een vriendschap met de enkele jaren overleden soulmate Charles Jencks droeg zeker bij aan het ontstaan van deze fascinerende tuin, die de bezoeker met compleet andere zaken confronteert als in andere tuinen wordt aangetroffen.

Lees meer over Througham Court

Upton Wold

Ook dit is een klassieke privétuin die optimaal profiteert van het mooiste decor denkbaar. Slechts weinigen kennen deze ongepolijste verborgen juweel in dat karakteristieke golvende landschap van de Cotswolds. De headgardener laat met trots deze bijzondere tuin aan de bezoekers zien, met boeiende beplantingen en talloze bomen, die de leeftijd van een bejaarde solitair reeds lang geleden hebben bereikt. Ook bijzonder is de collectie walnoten, die hier in vele soorten, cultivars en gedaanten zijn aangeplant. 

Moor Wood

Ook als de rozen nog niet bloeien is Moor Wood een mooie privétuin, die een bezoek meer dan waard is. Maar als de rozen bloeien… Het gaat hier dan om ramblers, in het Nederlands ook wel ´liaanrozen´ genoemd. Ze groeien aan talloze lange uitlopers met grote bundels van ontelbare kleine bloempjes. Deze bloeiperiode duurt normaliter maar een week of drie, maar dan staan hier ook ontelbare ramblers – hier bevindt zich de Nationale Collectie van deze stekelige schoonheden – vol in bloei: dat zorgt dan ook bij menige bezoeker voor een onvergetelijke ervaring! 

Snowshill Manor

Deze tuin ontstond in dezelfde periode als Hidcote Manor. De eigenaren van beide tuinen waren dan ook bevriend. Architect Charles Wade woonde hier een groot gedeelte van zijn leven in de gemeenschap van Snowshill, één van de meest schilderachtige dorpjes van de Cotswolds. Hij had een voorkeur voor de kleur blauw  en dat is niet alleen terug te vinden in de kleur waarmee deuren en kozijnen tussen de Cotswolds stone waaruit het huis was opgetrokken, maar ook in de vele blauwbloeiende vaste planten in de tuin. Ook bijzonder: de vele uiteenlopende verzamelingen die in het huis tentoongesteld zijn: onder meer Samurai beelden, braadspitten, insecten mozaïeken, kinderspeelgoed en wandelstokken…….   

Hidcote Manor

Alleen deze tuin is de reis al waard. Niet alleen vanwege de schoonheid, maar ook vanwege de historie, want hier werden immers door eigenaar Lawrence Johnston voor het eerst zaken als tuinkamers en gemengde hagen in zijn ontwerp toegepast. Hier kom je ogen te kort: borders in verschillende combinaties, oude rozen in combinatie met uitbundig bloeiende vaste planten, hagen op stam, prachtige vormsnoei maar ook een wilde tuin. Vanaf zijn jeugd had hij al overal in Europa tuinen bezocht en al die invloeden kwamen bijeen bij het realiseren van deze unieke tuin. Wandel rond en geniet van al die zaken, die Hidcote Manor zo onweerstaanbaar maken!

Chipping Campden

Dit is één van de stadjes, die mede een bezoek aan de Cotswolds zo bijzonder maakt. De huisjes zijn allemaal opgetrokken uit de beroemde grijsgele ´Cotswold Stone´, het lijkt nog precies zo als eeuwen geleden toen de schapen naar de markt werden gedreven, hier verandert er weinig of niets.  

Sudeley Castle

Dit fraaie kasteel maakt deel uit van het beroemde Cotswolds landschap. In dat kasteel treft de bezoeker alles wat daar te verwachten valt een sfeervol interieur uit lang vervlogen tijden inclusief vaandels en harnassen. Wij komen echter voor de tuinen en die zorgen hier voor een fraaie omlijsting met bloeiende rozen, vormsnoei en fraai vormgegeven borders. 

Broadway

Dit plaatsje bestond al honderden jaren voordat de naam in Amerika aan een straat in Manhattan (USA) werd gegeven. Het heeft al die klassieke elementen die je in een dergelijk stadje in de Cotswolds verwacht, zoals een doorlopende weg met aan beide zijden huizen in die bekende Cotswolds stone uitgevoerd. In het centrum bevindt zich ook nog steeds de herberg, waar de beroemde zeventiende eeuwse  staatsman Oliver Cromwell ooit verbleef. 

Kiftsgate Court Garden

Op een steenworp afstand van Hidcote vinden we Kifsgate Court, een tuin die net zo uniek is en in dezelfde tijdspanne werd aangelegd. De Romaanse gevel van het huis zorgt aan de ene kant voor een fraai decor, aan de andere kant van  de tuin heeft de bezoeker een uniek uitzicht over het golvende landschap van de Cotswolds. Elke generatie van de familie die al generaties eigenaar is van dit bezit heeft wel iets aan de tuin toegevoegd: ook dat is een aspect dat een bezoek aan deze tuin zo bijzonder maakt. Klassieke rozen worden echter nog steeds volop gecombineerd met bloeiende vaste planten en die zorgen zeker in de vroege zomer voor een onweerstaanbaar geheel. Later weer bloeiende verschillende borders nog maanden door.

Lees meer over Kiftsgate Court Garden

Hotel

Drie nachten in het 4**** Jurys Inn in Cheltenham

Inbegrepen

Inbegrepen:

 • Vervoer per luxe touringcar, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleid door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per Stena Line Hoek van Holland-Harwich v.v., inclusief ontbijt en diner op de heenreis, ontbijt op de terugreis.
 • Drie nachten in het 4**** Jurys Inn in Cheltenham op basis van halfpension.
 • Afscheidsmaaltijd The Sun Inn.
 • Programmaboekje met tuinbeschrijvingen.

Niet inbegrepen:

 • Entrees geschat op £ 140,-
 • Lunches geschat op £ 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en persoonlijke uitgaven.

Opstapplaatsen

16:00 uur Amersfoort
16:45 uur Utrecht Lunetten
18:30 uur Hoek van Holland

Bekijk meer informatie over de opstapplaatsen

Veel gestelde vragen

Garden Tours bestaat inmiddels al weer heel wat jaren. In al die jaren hebben we veel klanten mogen verwelkomen en naar allerlei uiteenlopende bestemmingen mogen brengen. Veel reizigers keren elk jaar weer terug en zijn trouwe klanten geworden. Toch hoeven allerlei zaken, die voor ons duidelijk zijn, dat niet voor onze klanten te zijn. We maken daarom van deze mogelijkheid gebruik om een aantal zaken toe te lichten.

Wanneer gaat een reis door?

Onze reizen worden op een minimum aantal deelnemers gecalculeerd. Zien wij dat het aantal behaald is of vinden wij dat een reis goede kans van slagen heeft? Dan sturen wij u een e-mail met dit goede nieuws en verzoeken wij u om het restantbedrag, vermeld op de factuur, aan ons te voldoen. Mochten wij besluiten dat een reis niet door kan gaan vanwege te weinig aanmeldingen, dan zullen wij u proberen tijdig te informeren en dan zal de aanbetaling aan u worden terugbetaald.

Waarom kan de overtocht voor de reis afwijken dan gepubliceerd in de brochure?

Dit kan wel eens verwarring veroorzaken. Het afgelopen jaar kon het voorkomen, dat u geboekt had op een reis waarbij de overtocht naar Engeland via de Eurotunnel werd aangeboden, maar later via een veerboot werd uitgevoerd. Het bleek soms, dat het niet mogelijk was om gebruik te maken van de Eurotunnel. De reden? Bij het publiceren van ons reisprogramma is het nog niet mogelijk om overtochten te reserveren voor de maanden na april. Als het reserveringssysteem dan geopend wordt doen wij ons uiterste best om de gewenste overtochten vast te leggen, maar soms is dit vanwege de grote internationale vraag niet mogelijk. Daar kunnen we niets aan doen. We staan maanden op de wachtlijst, maar uiteindelijk blijkt dat het niet goed gaat komen. Wij kiezen dan tijdig om een andere overtocht vast te leggen, zodat u in ieder geval verzekerd bent van een overtocht naar het Verenigd Koninkrijk.

Wat is het verschil tussen een ‘double’ en een ‘twin’ room?

In een double room bevindt zich één groot 2-persoonsbed. Een twin room heeft twee bedden (meestal twee 1-persoonsbedden). Er zijn over het algemeen minder twinrooms beschikbaar in hotels in Groot-Brittannië en Frankrijk en daarom kan het voorkomen dat echtparen die een twinroom wensen toch aangewezen zijn op het gebruik van een groot 2-persoonsbed.

Wat is een comfort class hut?

Comfort Class hutten zijn hutten met twee aparte benedenbedden in plaats van een stapelbed.

Welke tuinen worden tijdens de reis bezocht?

Op de website maken we een opsomming van tuinen, die tijdens uw reis bezocht gaan worden. De website gaat eind oktober online, de tuinbezoeken vinden dikwijls op zijn vroegst meerdere maanden later plaats. In die tussentijd kan er nog van alles gebeuren en dat geldt zeker voor de privétuinen. Daarom is het soms nodig, om een enkel tuinbezoek aan te passen.

Kan ik ook als alleenreizende op tuinreis?

Iedereen is welkom op de tuinreizen van Garden Tours. Tijdens het boekingsproces heeft u de mogelijkheid om aan te geven dat u een kamer voor alleengebruik wilt. Er zijn altijd een aantal kamers voor alleengebruik beschikbaar, maar op sommige reizen kunnen deze beperkt beschikbaar zijn vanwege de restricties van hotels. De toeslagen die wij doorberekenen worden door de hotels vastgesteld en Garden Tours verdient hier niets aan. Waar mogelijk probeert Garden Tours voor diegenen die alleen reizen een 2-persoonskamer voor alleen gebruik te reserveren. Wilt u een kamer delen? Dat is uiteraard mogelijk, maar dan dient u zelf een kamergenoot aan te dragen.

Kan ik met een rolstoel of rollator reizen?

Het maken van een tuinreis vraagt om een zekere mobiliteit. Tuinen kunnen heel verschillend zijn. Van zeer grote tuinen waarbij veel gewandeld moet worden, tot kleine tuinen met trappen en ongelijke ondergronden. De tuinen die wij bezoeken zijn niet altijd rollator- of rolstoelvriendelijk. Dient u frequent gebruik te moeten maken van een rolstoel, dan achten wij de aanwezigheid van een persoonlijk begeleider noodzakelijk.

De icoontjes bij de reizen geven onder andere de intensiviteit van een reis aan. Wij raden u aan bij het maken van uw beslissing hiermee rekening te houden. Mocht u met betrekking tot de zwaarte van een reis vragen hebben, dan kunt u altijd een van onze enthousiaste medewerkers vragen om advies.

Wat is de SGR

De SGR staat voor Stichting Garantiefonds Reisgelden. Garden Tours is aangesloten onder nr. 2284, dus dat betekent dat de door u betaalde reissom altijd gegarandeerd is en wordt terugbetaald, in het onwaarschijnlijke geval dat wij niet aan onze verplichtingen kunnen voldoen.

Wat is het Calamiteitenfonds?

Het zal u maar gebeuren: u bent zorgeloos op vakantie gegaan en tijdens uw reis doet zich op uw bestemming een natuurramp voor. Of er breken ernstige onlusten uit. Het kan zijn dat daardoor uw reisprogramma moet worden aangepast. Of dat u naar een ander hotel moet worden gebracht. Soms moet een reis zelfs worden afgebroken en moet u eerder terug naar huis. Dat kost natuurlijk geld. Maar wie betaalt dat? Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan geeft het fonds een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Wanneer krijg ik mijn ticket voor een vliegreis?

Op de luchthaven staat de reisleider of een medewerker van Garden Tours op de afgesproken tijd en plaats klaar voor de vlucht. Tegenwoordig worden geen papieren tickets meer uitgegeven door luchtvaartmaatschappijen en is het niet mogelijk om u vooraf in te checken voor een vlucht. Het inchecken is op basis van uw geldig paspoort of ID-kaart. Daarom staat er altijd iemand vanuit Garden Tours voor u klaar om u te helpen bij de incheck en zodoende te zorgen dat u met een gerust gevoel aan de reis kunt beginnen. Aan de balie of bij de incheckzuil krijgt u dan uw boardingpass waarmee u zich op de aangegeven tijd dient te melden bij de gate.

Wat wordt bedoeld met reizen in kleine groepen?

Onze reizen gaan gemiddeld met ongeveer 25 mensen op pad. Dit kan betekenen dat u met 20 mensen in het vliegtuig zit, of dat u met circa 30 mensen met de bus op weg gaat. Wij streven ernaar om niet met (te) volle bussen te reizen, om u optimaal te laten genieten van zowel de reis als de tuinen.

Wanneer krijg ik de reispapieren?

Een precieze dagindeling ontvangt u minstens 8 dagen voor vertrek samen met een deelnemerslijst. We streven ernaar, deze informatie eerder naar u toe te sturen.

Waarom werkt Garden Tours met aanbetalingen?

Garden Tours gaat met de tijd mee en daarom zijn wegens veranderingen in de markt de annuleringsvoorwaarden aangepast. Hierdoor is het noodzakelijk om ook met aanbetalingen te gaan werken

Kan ik ook pinnen tijdens de reis?

Onze reizen zijn vaak relatief kort van duur, waarbij wij u toch zoveel mogelijk mooie tuinen en culturele hoogtepunten willen laten zien.

Het is daarom zeer lastig om een pinstop in te lasten tijdens de reis.

Wij zijn ons terdege bewust dat het voor u lastig kan zijn om vooraf vreemde valuta aan te schaffen aangezien banken veelal met deze service zijn gestopt. Helaas mag Garden Tours als rechtspersoon niet betrokken worden in aan- en verkoop van vreemde valuta, dit wordt door de overheid niet toegestaan.

Wij zijn dan ook zeer blij met de service die de GWK/Travelex aanbieden om vooraf vreemde valuta te bestellen en op een gewenst moment bij een GWK kantoor bij u in de buurt op te halen.

Wissel hier uw Ponden of andere vreemde valuta

Tot wanneer kan ik mijn opstapplaats wijzigen?

U kunt uw opstapplaats wijzigen tot uiterlijk 2 weken voor vertrek van uw reis.

Hoe gaat Garden Tours met de entreeprijzen om?

Op het moment van publiceren van ons reisprogramma zijn een groot deel van de tuineigenaren (nog) niet bereikbaar. Het is daarom lastig om de juiste tarieven op te nemen in de reissom.

Een andere reden om de entreeprijzen niet inclusief te nemen is het feit dat de koers van vreemde valuta flink kan fluctueren. Hiervoor zouden wij dan de reissom extra moeten verhogen of u eventueel nabelasten. Het is dan ook in uw voordeel dat wij geen entreeprijzen in de reissom opnemen.

Wij geven daarom in de brochure en op onze website entreeprijzen ter indicatie op basis van het voorgaande jaar. Het kan voorkomen tijdens uw reis dat de tarieven die u ter plaatse ziet afwijken van het bedrag wat is opgenomen in de totale entreetarieven die door de reisleider zijn opgehaald. Dit heeft vaak te maken met rondleidingen die inclusief zijn, speciale groepstarieven en/of koffie en thee dat soms is inbegrepen.

Hoe laat moet ik bij mijn opstapplaats aanwezig zijn?

Op de reispapieren die u van ons ontvangt staat vermeld hoe laat we vertrekken vanaf de opstapplaatsen. We verzoeken u vriendelijk om een kwartier voor dit tijdstip aanwezig te zijn.

Hoe laat komen we na de terugreis aan in Nederland?

De verwachte aankomsttijd op de laatste reisdag is onder voorbehoud:
17:15 uur Lokeren
18:45 uur Breda
20:00 uur Utrecht
20:45 uur Amersfoort

Dit zijn indicaties en de aankomsttijden zijn sterk afhankelijk van de overtocht en de drukte op de weg.

Mag er gerookt worden in de touringcar of in het hotel?

Het is wettelijk verboden om te roken in de touringcar. Veel hotels hebben een steeds strenger beleid ten opzichte van roken en daarom zijn vrijwel alle kamers niet-roken kamers. Op sommige bestemmingen kan het zelfs verboden zijn om in de tuinen te roken, bijvoorbeeld in Costa Rica.

Waarom is er extra reisleiding aanwezig op verre reizen?

We krijgen hier tijdens na afloop van een meer exotische reis wel eens vragen over: wat doet die extra reisleiding op een verre reis eigenlijk, als er ook al een plaatselijke gids actief is? Vanaf Madeira en verder maken we gebruik van plaatselijke gidsen, die altijd meer weten van hun bestemming dan onze reisleiding. Het gaat dan niet over beplanting, maar over allerlei bijzonderheden over het land zelf en die willen we u niet onthouden. Die gidsen gaan echter ’s avonds vaak weer naar huis en laten dan de groep achter. Wij vinden, dat er altijd reisleiding bij een groep aanwezig moet zijn. Gebeurt er immers bij afwezigheid van een plaatselijke gids iets, dan staat de gast er alleen voor. Dat willen we niet, vandaar!

Waarom moet ik de verplichte deelnemersbijdrage SGR betalen?

Meer dan 20 jaar heeft de reiziger gebruik kunnen maken van gratis garantie op zijn vakantie. Het garantiefonds SGR had in de vele jaren daarvoor namelijk voldoende vermogen opgebouwd om de risico’s voor de consument te dekken bij een faillissement van een aangesloten reisonderneming. Maar corona gooit ook hier roet in het eten, waardoor de reiziger een klein steentje moet gaan bijdragen om ‘garantie op je geboekte vakantie’ mogelijk te houden. Voor een uitgebreidere uitleg, kunt u het filmpje bekijken:

Prachtige Tuinreis met een mooie Hotel. Netjes en Modern. Onze reisleidster was heel goed. En een heel goede chauffeur. Alles TOP.
5 out of 5 stars

Ingrid

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Exclusieve privétuinen
 • Deskundige reisleiding
 • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds

Bel onze tuinreisspecialisten


Tuinreizigers bekijken ook

Tuinreis naar de Achterhoek
Beschikbaar
€ 460,-
4 dagen
Juni, September
Nederland
Tuinreis naar Berkshire & Oxfordshire
Beschikbaar
€ 475,-
4 dagen
Juni, Augustus
Engeland
Kent & Sussex
Gegarandeerde vertrekdata
€ 485,-
4 dagen
Mei, Juni, Juli, Augustus, September
Engeland
Tuinreis naar Vlaanderen
Beschikbaar
€ 495,-
4 dagen
Juni, Juli
België
Blijf op de hoogte van het laatste Garden Tours nieuws!
+
Scroll naar top