Througham Court

Througham Court

Niets is wat het lijkt. Dat was ongetwijfeld een van de ideeën die de eigenaresse bij het maken van Througham Court voor ogen had. Allereerst is deze tuin op een unieke locatie in de Cotswolds gesitueerd. Niets lijkt het vredige landschap te verstoren en dat al eeuwenlang. Dit is een  kenmerk van deze streek, waar grote veranderingen uit den boze schijnen te zijn. Het eeuwenoude huis is opgebouwd uit de bekende grijsbruine Cotswolds stone. Het heuvelachtige landschap rondom de bebouwing zorgden ook voor een bron van inspiratie.

De invloed van Charles Jencks in Througham Court

De ideeën van Charles Jencks, een bekende architect en vriend van de eigenaresse van Througham Court, zorgden mede voor een tuin die in deze omgeving zijn gelijke niet kent. Heeft u de Schotse tuin van Jencks wel eens bezocht? Dan weet dat de tuinkunst aldaar op een volkomen andere wijze wordt bedreven dan op de voor een ieder bekende wijze. Borders grenzen aan gazons en alles wordt volgens tradities ingevuld.

Tuinwetenschap?

Toch vinden we ook in Througham Court weer zeker aspecten van de ‘oude’ tuinkunst terug. Zo is er tegen het huis aan plaats ingeruimd voor prachtige vormsnoei, in taxus uitgevoerd. Maar ook vinden we onderdelen met intrigerende namen als Garden of Cosmic Evolution, Fibonacci Jumps, Entry into Chaos Gate en Molecule Seat. De eigenaresse is van oorsprong wetenschapster en heeft later haar liefde voor het tuinieren ontdekt. Dit heeft zij met Jencks gemeen. Het op wetenschappelijke basis benaderen van een tuinontwerp. Wat te denken van een doolhof dat geheel uit zwarte bamboe – Phyllostachys nigra – is opgebouwd?

Wilt u meer tuinen ontdekken?

Vraag onze brochure aan en ontvang hem binnen enkele dagen bij u in de brievenbus!

Brochure 2020

Scroll naar top