Chelsea Flower Show

Inclusief dagticket voor de Chelsea Flower Show

Op zoek naar nieuwe planten en tuintrends of juist naar oude soorten en rassen? Houdt u van tuinieren? Of bent u op zoek naar nieuwe ideeën om mee te nemen naar huis? Dan is een tuinreis naar de Chelsea Flower Show bij uitstek geschikt! Deze grootste botanische show van Groot-Brittannië hoort bij iedere tuinliefhebber op zijn bucketlist!

Belangrijk: We wijzen u erop dat vanaf 1 oktober 2021 een paspoort nodig is om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen.

Waarom de Chelsea Flower Show?

 • Deskundige reisleiding
 • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds
OmschrijvingReisprogrammaTuinenHotelInbegrepenOpstapplaatsenVeel gestelde vragenFoto's

Omschrijving van de Chelsea Flower Show

De Chelsea Flower show wordt al meer dan 100 jaar georganiseerd door de RHS. De show vindt plaats op het terrein van The Royal Hospital Chelsea in Londen. Het is een rust- en verzorgingshuis voor gepensioneerde soldaten. Jaarlijks bezoeken meer dan 150.000 mensen van over de hele wereld de show, waaronder leden van de Britse Koninklijke Familie. Niet voor niets is dit de meest bekende en meest prestigieuze tuinshow van Engeland en ver daarbuiten.

Hoogtepunten van Chelsea Flower Show zijn de showtuinen die ontworpen zijn door grote namen in de tuinwereld. Maar ook kleinere tuinen zijn op deze show te vinden. Verder vindt u hier ook kwekers die hun mooiste en beste planten en bloemen tentoonstellen.

De showtuinen dienen binnen enkele weken te worden aangelegd en opgebouwd en klaar te zijn op de zondag voordat de show opengaat voor publiek. Vanaf dit moment mogen de kwekers en ontwerpers niets meer aan hun tuin veranderen. Een jury bekijkt en keurt de tuinen namelijk nog diezelfde dag. Ze reiken jaarlijks verschillende prijzen uit aan tuinontwerpers en kwekers. Wint u hier een award dan weet u dat u in de jaren erna verzekerd bent van mooie opdrachten.

De Chelsea Flower Show bezoeken?

De eerste dag is de Chelsea Flower Show open voor genodigden. Veel bekende Britten en leden van het Koninklijk Huis bezoeken het dan. De eerste dagen daarna is de toegang slechts voor leden van de RHS. Pas de laatste dagen zijn ook niet-leden welkom.

Om 16 uur op de laatste dag luidt een bel. Dan mogen de kwekers en ontwerpers hun bloemen en planten of zelfs hele tuinen verkopen. Tijdens de show zelf is er geen mogelijkheid tot aanschaf van planten.

Reisprogramma

Programma onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

 • 1e dag: Hole Park.
 • 2e dag: Chelsea Flower Show.
 • 3e dag: Borde Hill, High Beeches, Wakehurst Place.
 • 4e dag: Sissinghurt Castle Garden, vrije tijd in Tenderden, Great Dixter.
 • 5e dag: Goodnestone Park.

Tuinen

Hole Park

Deze eerbiedwaardige tuin opende in 1927 al voor de eerste keer de poorten voor bezoekers! Dit is dan ook het schoolvoorbeeld van een Classic English Country garden: alle ingrediënten zijn aanwezig. De tuinen zelf zijn omzoomd door parkland, zoals dit inderdaad hoort. Voorjaar breekt hier aan met een overvloed aan bloembollen, die voor de nodige kleur zorgen. Maar ook aanplant van Rhododendron en bloesem zorgt in de lente voor de nodige kleur. En niet te vergeten: de befaamde ‘Blue Bells’ die de ondergrond in de bossen blauw kleuren. Daarna, in de zomer zijn natuurlijk de gemengde borders op hun best, die houden dat vol tot diep in de herfst. 

Chelsea Flower Show

‘The Greatest Show on Earth’, zo wordt dit jaarlijkse spektakel ook wel genoemd. Op het terrein van het voormalige ziekenhuis drommen liefhebbers samen om kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen op tuingebied. En om zich te vergapen aan de al even bekende show gardens, die door de beste tuinontwerpers in binnen- en buitenland zijn gerealiseerd, om er daarna bij te liggen alsof ze al jaren bestaan. Ook tonen kwekers hun laatste botanische aanwinsten. Hier moet je toch minstens eens in je leven geweest zijn? Of zelfs nog veel vaker….  

Borde Hill

In deze tuin zijn verschillende planten te vinden, die hier ooit voor de eerste keer in het Verenigd Koninkrijk werden geïntroduceerd, met dank aan de beroemde planthunters die vroeger naar alle windstreken afreisden. Dit is een mooie voorjaarstuin met een uiterst gevarieerde beplanting. Er is namelijk niet alleen aandacht voor bloeiende heesters en bomen, maar ook vroege vaste planten zijn hier volop aanwezig, terwijl later in het jaar ook nog het nodige valt te bewonderen. Toch weer een ‘a garden for all seasons’! .  

High Beeches

Eén van de mooiste woodland gardens die er in Engeland te vinden is. In een volmaakt natuurlijke omgeving groeien en bloeien hier talloze heesters, solitairen en bomen, die het op een grondsoort met een hoge zuurgraad prima naar hun zin hebben. De onderbeplanting bestaat uit bolgewassen als ‘Blue Bells’ die in het voorjaar voor een prachtig blauw tapijt zorgen.

Lees meer over High Beeches

Leonardslee

Onlangs is deze tuin weer voor bezoekers geopend, na een rustperiode van een kleine 10 jaar. Ongetwijfeld heeft  de tuin dat moeiteloos overleefd, want Leonardslee bestaat tenslotte al meerdere honderden jaren! Volg één van  de uitgezette routes en u wandelt onder boomhoge rhododendrons en nog veel grotere Magnolia’s. Al die paden leiden de bezoekers lans verschillende meren voorzien van een al weer even mooie oeverbeplanting. Als u van de uitbundige voorjaarsbloei van alle zuurminnende bomen en heesters als Rhododendron, Camelia en Cornus houdt, dan is er geen fraaiere tuin te vinden! 

Wakehurst Place

Nog zo’n eerbiedwaardige tuin, die eigenlijk in het voorjaar een must is voor elke tuin- en planten liefhebber. Hier is ook een ommuurde tuin aanwezig met wat meer aandacht voor kleinschalige aanplant als bijzondere bolgewassen en zeldzame heesters. Andere fraaie onderdelen vormen de watertuin en het Himalaya landschap waarin we dezelfde beplanting tegenkomen als in dat beroemde gebergte groeit.

Lees meer over Wakehurst Place

Sissinghurt Castle Garden

Een groen museum, noemt de ene liefhebber het, de ander onderneemt een bedevaart naar de Sissinghurst Castle Gardens, ooit gerealiseerd door het beroemde echtpaar Victoria Sackville-West en Harold Nicholson. Vanaf het vroege voorjaar tot diep in de herfst kan iedere bezoeker genieten van de bijna ongeëvenaarde schoonheid en historie, die deze plek uitstraalt. Hier moet elke liefhebber gewoon zijn geweest, de invloed van deze tuin gaat die van alle andere te boven.

Lees meer over Sissinghurt Castle Garden

Tenderden

Dit is een lieflijk stadje in het hart van het district Kent. Wandel door de marktstraatjes, om uiteindelijk ergens in een teashop of pub neer te strijken om een smakelijke lunch te gebruiken. Of neem een kijkje in het fraaie historische stationnetje, waar vandaan nog heuse stoomtreinen vertrekken: het is alsof u terug in de tijd bent gereisd.  

Great Dixter

Misschien wel de mooiste en meest toonaangevende tuin van deze tijd. Was de tuin tijdens de periode dat de beroemde Christopher Lloyd hier leefde al bijzonder, onder de invloed van de huidige beheerder is de tuin uitgegroeid tot een ongekend fenomeen. Vanaf het vroege voorjaar tot diep in de herfst is dit het toonaangevende meesterwerk van bestudeerde nonchalance.

Lees meer over Great Dixter

Goodnestone Park

Een schoolvoorbeeld hoe het er vroeger aan toe ging! Als een spin in het web eerst het huis omringd door tuinen, daarnaast wat cottages waar iedereen woonde die op het landgoed of op de pachtgronden werkte om tenslotte over te gaan in parkland. De ons onlangs ontvallen Lady FitzWalter zorgde voor een prachtige tuin, met onder meer een woodland gedeelte inclusief een Cornus collectie, een ommuurde tuin met schitterende gemengde borders en met clematis en rozen begroeide muren, een grassentuin en een uitgestrekt grasland met schitterende solitaire bomen.

Lees meer over Goodnestone Park

Inbegrepen

Inbegrepen:

 • Vervoer per luxe touringcar, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleid door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per Eurotunnel.
 • Vier nachten verblijf in het 4**** Oatlands Park Hotel in Weybridge op basis van halfpension.
 • Programmaboekje met tuinbeschrijvingen.
 • Een dagticket voor de Chelsea Flower Show.

Niet inbegrepen:

 • Entrees geschat op £ 120,-
 • Lunches geschat op £ 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en persoonlijke uitgaven.

Opstapplaatsen

08:00 uur Amersfoort
08:45 uur Utrecht Lunetten
10:00 uur Breda-Prinsenbeek
11:30 uur Lokeren

Bekijk meer informatie over de opstapplaatsen

Veel gestelde vragen

Garden Tours bestaat inmiddels al weer heel wat jaren. In al die jaren hebben we veel klanten mogen verwelkomen en naar allerlei uiteenlopende bestemmingen mogen brengen. Veel reizigers keren elk jaar weer terug en zijn trouwe klanten geworden. Toch hoeven allerlei zaken, die voor ons duidelijk zijn, dat niet voor onze klanten te zijn. We maken daarom van deze mogelijkheid gebruik om een aantal zaken toe te lichten.

Wanneer gaat een reis door?

Onze reizen worden op een minimum aantal deelnemers gecalculeerd. Zien wij dat het aantal behaald is of vinden wij dat een reis goede kans van slagen heeft? Dan sturen wij u een e-mail met dit goede nieuws en verzoeken wij u om het restantbedrag, vermeld op de factuur, aan ons te voldoen. Mochten wij besluiten dat een reis niet door kan gaan vanwege te weinig aanmeldingen, dan zullen wij u proberen tijdig te informeren en dan zal de aanbetaling aan u worden terugbetaald.

Waarom kan de overtocht voor de reis afwijken dan gepubliceerd in de brochure?

Dit kan wel eens verwarring veroorzaken. Het afgelopen jaar kon het voorkomen, dat u geboekt had op een reis waarbij de overtocht naar Engeland via de Eurotunnel werd aangeboden, maar later via een veerboot werd uitgevoerd. Het bleek soms, dat het niet mogelijk was om gebruik te maken van de Eurotunnel. De reden? Bij het publiceren van ons reisprogramma is het nog niet mogelijk om overtochten te reserveren voor de maanden na april. Als het reserveringssysteem dan geopend wordt doen wij ons uiterste best om de gewenste overtochten vast te leggen, maar soms is dit vanwege de grote internationale vraag niet mogelijk. Daar kunnen we niets aan doen. We staan maanden op de wachtlijst, maar uiteindelijk blijkt dat het niet goed gaat komen. Wij kiezen dan tijdig om een andere overtocht vast te leggen, zodat u in ieder geval verzekerd bent van een overtocht naar het Verenigd Koninkrijk.

Wat is het verschil tussen een ‘double’ en een ‘twin’ room?

In een double room bevindt zich één groot 2-persoonsbed. Een twin room heeft twee bedden (meestal twee 1-persoonsbedden). Er zijn over het algemeen minder twinrooms beschikbaar in hotels in Groot-Brittannië en Frankrijk en daarom kan het voorkomen dat echtparen die een twinroom wensen toch aangewezen zijn op het gebruik van een groot 2-persoonsbed.

Wat is een comfort class hut?

Comfort Class hutten zijn hutten met twee aparte benedenbedden in plaats van een stapelbed.

Welke tuinen worden tijdens de reis bezocht?

Op de website maken we een opsomming van tuinen, die tijdens uw reis bezocht gaan worden. De website gaat eind oktober online, de tuinbezoeken vinden dikwijls op zijn vroegst meerdere maanden later plaats. In die tussentijd kan er nog van alles gebeuren en dat geldt zeker voor de privétuinen. Daarom is het soms nodig, om een enkel tuinbezoek aan te passen.

Kan ik ook als alleenreizende op tuinreis?

Iedereen is welkom op de tuinreizen van Garden Tours. Tijdens het boekingsproces heeft u de mogelijkheid om aan te geven dat u een kamer voor alleengebruik wilt. Er zijn altijd een aantal kamers voor alleengebruik beschikbaar, maar op sommige reizen kunnen deze beperkt beschikbaar zijn vanwege de restricties van hotels. De toeslagen die wij doorberekenen worden door de hotels vastgesteld en Garden Tours verdient hier niets aan. Waar mogelijk probeert Garden Tours voor diegenen die alleen reizen een 2-persoonskamer voor alleen gebruik te reserveren. Wilt u een kamer delen? Dat is uiteraard mogelijk, maar dan dient u zelf een kamergenoot aan te dragen.

Kan ik met een rolstoel of rollator reizen?

Het maken van een tuinreis vraagt om een zekere mobiliteit. Tuinen kunnen heel verschillend zijn. Van zeer grote tuinen waarbij veel gewandeld moet worden, tot kleine tuinen met trappen en ongelijke ondergronden. De tuinen die wij bezoeken zijn niet altijd rollator- of rolstoelvriendelijk. Dient u frequent gebruik te moeten maken van een rolstoel, dan achten wij de aanwezigheid van een persoonlijk begeleider noodzakelijk.

De icoontjes bij de reizen geven onder andere de intensiviteit van een reis aan. Wij raden u aan bij het maken van uw beslissing hiermee rekening te houden. Mocht u met betrekking tot de zwaarte van een reis vragen hebben, dan kunt u altijd een van onze enthousiaste medewerkers vragen om advies.

Wat is de SGR

De SGR staat voor Stichting Garantiefonds Reisgelden. Garden Tours is aangesloten onder nr. 2284, dus dat betekent dat de door u betaalde reissom altijd gegarandeerd is en wordt terugbetaald, in het onwaarschijnlijke geval dat wij niet aan onze verplichtingen kunnen voldoen.

Wat is het Calamiteitenfonds?

Het zal u maar gebeuren: u bent zorgeloos op vakantie gegaan en tijdens uw reis doet zich op uw bestemming een natuurramp voor. Of er breken ernstige onlusten uit. Het kan zijn dat daardoor uw reisprogramma moet worden aangepast. Of dat u naar een ander hotel moet worden gebracht. Soms moet een reis zelfs worden afgebroken en moet u eerder terug naar huis. Dat kost natuurlijk geld. Maar wie betaalt dat? Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan geeft het fonds een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Wanneer krijg ik mijn ticket voor een vliegreis?

Op de luchthaven staat de reisleider of een medewerker van Garden Tours op de afgesproken tijd en plaats klaar voor de vlucht. Tegenwoordig worden geen papieren tickets meer uitgegeven door luchtvaartmaatschappijen en is het niet mogelijk om u vooraf in te checken voor een vlucht. Het inchecken is op basis van uw geldig paspoort of ID-kaart. Daarom staat er altijd iemand vanuit Garden Tours voor u klaar om u te helpen bij de incheck en zodoende te zorgen dat u met een gerust gevoel aan de reis kunt beginnen. Aan de balie of bij de incheckzuil krijgt u dan uw boardingpass waarmee u zich op de aangegeven tijd dient te melden bij de gate.

Wat wordt bedoeld met reizen in kleine groepen?

Onze reizen gaan gemiddeld met ongeveer 25 mensen op pad. Dit kan betekenen dat u met 20 mensen in het vliegtuig zit, of dat u met circa 30 mensen met de bus op weg gaat. Wij streven ernaar om niet met (te) volle bussen te reizen, om u optimaal te laten genieten van zowel de reis als de tuinen.

Wanneer krijg ik de reispapieren?

Een precieze dagindeling ontvangt u minstens 8 dagen voor vertrek samen met een deelnemerslijst. We streven ernaar, deze informatie eerder naar u toe te sturen.

Waarom werkt Garden Tours met aanbetalingen?

Garden Tours gaat met de tijd mee en daarom zijn wegens veranderingen in de markt de annuleringsvoorwaarden aangepast. Hierdoor is het noodzakelijk om ook met aanbetalingen te gaan werken

Kan ik ook pinnen tijdens de reis?

Onze reizen zijn vaak relatief kort van duur, waarbij wij u toch zoveel mogelijk mooie tuinen en culturele hoogtepunten willen laten zien.

Het is daarom zeer lastig om een pinstop in te lasten tijdens de reis.

Wij zijn ons terdege bewust dat het voor u lastig kan zijn om vooraf vreemde valuta aan te schaffen aangezien banken veelal met deze service zijn gestopt. Helaas mag Garden Tours als rechtspersoon niet betrokken worden in aan- en verkoop van vreemde valuta, dit wordt door de overheid niet toegestaan.

Wij zijn dan ook zeer blij met de service die de GWK/Travelex aanbieden om vooraf vreemde valuta te bestellen en op een gewenst moment bij een GWK kantoor bij u in de buurt op te halen.

Wissel hier uw Ponden of andere vreemde valuta

Tot wanneer kan ik mijn opstapplaats wijzigen?

U kunt uw opstapplaats wijzigen tot uiterlijk 2 weken voor vertrek van uw reis.

Hoe gaat Garden Tours met de entreeprijzen om?

Op het moment van publiceren van ons reisprogramma zijn een groot deel van de tuineigenaren (nog) niet bereikbaar. Het is daarom lastig om de juiste tarieven op te nemen in de reissom.

Een andere reden om de entreeprijzen niet inclusief te nemen is het feit dat de koers van vreemde valuta flink kan fluctueren. Hiervoor zouden wij dan de reissom extra moeten verhogen of u eventueel nabelasten. Het is dan ook in uw voordeel dat wij geen entreeprijzen in de reissom opnemen.

Wij geven daarom in de brochure en op onze website entreeprijzen ter indicatie op basis van het voorgaande jaar. Het kan voorkomen tijdens uw reis dat de tarieven die u ter plaatse ziet afwijken van het bedrag wat is opgenomen in de totale entreetarieven die door de reisleider zijn opgehaald. Dit heeft vaak te maken met rondleidingen die inclusief zijn, speciale groepstarieven en/of koffie en thee dat soms is inbegrepen.

Hoe laat moet ik bij mijn opstapplaats aanwezig zijn?

Op de reispapieren die u van ons ontvangt staat vermeld hoe laat we vertrekken vanaf de opstapplaatsen. We verzoeken u vriendelijk om een kwartier voor dit tijdstip aanwezig te zijn.

Hoe laat komen we na de terugreis aan in Nederland?

De verwachte aankomsttijd op de laatste reisdag is onder voorbehoud:
17:15 uur Lokeren
18:45 uur Breda
20:00 uur Utrecht
20:45 uur Amersfoort

Dit zijn indicaties en de aankomsttijden zijn sterk afhankelijk van de overtocht en de drukte op de weg.

Mag er gerookt worden in de touringcar of in het hotel?

Het is wettelijk verboden om te roken in de touringcar. Veel hotels hebben een steeds strenger beleid ten opzichte van roken en daarom zijn vrijwel alle kamers niet-roken kamers. Op sommige bestemmingen kan het zelfs verboden zijn om in de tuinen te roken, bijvoorbeeld in Costa Rica.

Waarom is er extra reisleiding aanwezig op verre reizen?

We krijgen hier tijdens na afloop van een meer exotische reis wel eens vragen over: wat doet die extra reisleiding op een verre reis eigenlijk, als er ook al een plaatselijke gids actief is? Vanaf Madeira en verder maken we gebruik van plaatselijke gidsen, die altijd meer weten van hun bestemming dan onze reisleiding. Het gaat dan niet over beplanting, maar over allerlei bijzonderheden over het land zelf en die willen we u niet onthouden. Die gidsen gaan echter ’s avonds vaak weer naar huis en laten dan de groep achter. Wij vinden, dat er altijd reisleiding bij een groep aanwezig moet zijn. Gebeurt er immers bij afwezigheid van een plaatselijke gids iets, dan staat de gast er alleen voor. Dat willen we niet, vandaar!

Waarom moet ik de verplichte deelnemersbijdrage SGR betalen?

Meer dan 20 jaar heeft de reiziger gebruik kunnen maken van gratis garantie op zijn vakantie. Het garantiefonds SGR had in de vele jaren daarvoor namelijk voldoende vermogen opgebouwd om de risico’s voor de consument te dekken bij een faillissement van een aangesloten reisonderneming. Maar corona gooit ook hier roet in het eten, waardoor de reiziger een klein steentje moet gaan bijdragen om ‘garantie op je geboekte vakantie’ mogelijk te houden. Voor een uitgebreidere uitleg, kunt u het filmpje bekijken:

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Exclusieve privétuinen
 • Deskundige reisleiding
 • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds

Bel onze tuinreisspecialisten


Tuinreizigers bekijken ook

Tuinreis naar de Achterhoek
Beschikbaar
€ 460,-
4 dagen
Juni, September
Nederland
Tuinreis naar Berkshire & Oxfordshire
Beschikbaar
€ 475,-
4 dagen
Juni, Augustus
Engeland
Kent & Sussex
Gegarandeerde vertrekdata
€ 485,-
4 dagen
Mei, Juni, Juli, Augustus, September
Engeland
Tuinreis naar Vlaanderen
Beschikbaar
€ 495,-
4 dagen
Juni, Juli
België
Blijf op de hoogte van het laatste Garden Tours nieuws!
+
Scroll naar top