Tuinreis naar Devon

Devon ligt niet naast de deur. Dit district is echter wel gezegend met de mooiste tuinen die je je kunt voorstellen. Die tuinen bevinden zich ook nog eens in een prachtig, sterk afwisselend landschap. Heuvels en rotsen wisselen elkaar af, onderbroken door beken en rivieren. We brengen onder andere Garden House en Wildside. Beiden horen ze tot de mooiste tuinen van Engeland. Andere tuinen die we bezoeken zijn onder meer RHS Rosemoor, Marwood Hill en vele andere.

Belangrijk: We wijzen u erop dat vanaf 1 oktober 2021 een paspoort nodig is om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen.

Waarom de tuinreis naar Devon?

 • Deskundige reisleiding
 • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds
ReisprogrammaTuinenHotelInbegrepenVlucht / OpstapplaatsenVeel gestelde vragenFoto's

Reisprogramma

Programma onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

 • 1e dag: Leydens
 • 2e dag: Knoll Gardens, Burrow Farm Gardens, Prospect House.
 • 3e dag: Garden House, Wildside, Buckland Abbey Garden en Cider House & Garden.
 • 4e dag: Rosemoor, Marwood Hill.
 • 5e dag: Bickham Housse, Cothay Manor.
 • 6e dag: Goodnestone Park.

Tuinen

Leydens

De eigenaar van deze privétuin haalde ooit diverse onderscheidingen bij de beroemde Chelsea Flower Show, waaronder de zo fel begeerde ‘Gold Medal’. In zijn tuin treffen we een grote verscheidenheid aan rozen, heesters en vaste planten. Ook een bloemenweide ontbreekt niet, evenals een moestuin, een kwekerijtje en een boomgaard. 

Knoll Gardens

Hier bevindt zich zowel een kwekerij als een bezoektuin. De tuin geeft een natuurlijke indruk dankzij de informele aanleg die hoofdzakelijk uit beplanting bestaat. De specialisatie van de kwekerij bestaat uit het kweken van siergrassen en deze zijn dan ook volop in de tuin aanwezig. Daar worden ze gecombineerd met vaste planten, heesters en bomen. Dat gebeurt vaak op een bijzondere en inventieve manier. Een prima zaak natuurlijk om een plant die je in de tuin mooi vindt daarna in de kwekerij op te zoeken! 

Burrow Farm Gardens

Dit is een fraaie privé tuin, ooit begonnen ´from scratch´. Rond het huis enkele borders, dan een extra tuinkamer erbij en dat werd geleidelijk groter en groter. Nu is de eigenaresse een gerespecteerd expert die met haar tuin de nodige handen op elkaar weet te krijgen en elk jaar ander tuinliefhebbers ontvangt. Veel van haar aandacht gaat uit naar beplantingen, zonder daarbij de verhoudingen tussen verharding , gazon en borders uit het oog te verliezen. Absoluut een ´Country Garden´ in de beste betekenis van het woord! 

Prospect House

Een vriendelijke liefhebberstuin, waarin zich menig botanische rariteit bevindt. Voor het huis blijkt weinig van de aanwezigheid van de verrassende achtertuin die zich over de breedte van twee woningen heeft verspreid. Veel minder winterharde planten blijken zich hier wonderwel op hun gemak te voelen! Vanaf de achtertuin vervolmaken fraaie uitzichten naar het omringende wonderschone landschap deze boeiende tuin.  

The Garden House

Ooit woonde hier Mr. Lionel Fortesque. Hij ontwierp hier de eerste tuin achter en rondom het huis. Later kwam daar een stuk woodland bij en daarna werd  er nog een omvangrijk stuk tuin ingeplant onder de bezielende leiding van Keith Wiley, voorheen head gardener. Dat stuk is onder meer ingeplant met vaste planten als Dierama en siergrassen en ook nog eens besprenkeld met planten als Papaver. Ook bijzonder is het prachtige decor van het golvende landschap van Devon.    

Wildside

De jongste tuin van de hele reeks, maar misschien wel de mooiste…. Eigenaar, groenexpert en -kunstenaar Keith Wiley deed hier alles zelf: graven met zijn onafscheidelijke graafmachine, planten, onderhoud en alles wat er verder om de hoek komt kijken bij aanleg en onderhoud van een tuin met zo’n complexe beplanting. Het resultaat is vanaf het eerste jaar ronduit betoverend. Behalve een natuurlijke en informele aanleg met een enorme diversiteit aan planten zijn hier ook nog eens verschillende favoriete botanische collecties ondergebracht.

Lees meer over Wildside

Rosemoor

Deze tuin, aangelegd rondom haar huis werd ooit door Lady Ann Palmer gekoesterd. Nog bij haar leven besloot ze echter te emigreren en liet haar bezit na aan de Royal Horticultural Society, tot verbijstering van haar familie, die reeds bezig was de komende erfenis te verdelen. Dit gedeelte van de tuin  is nog steeds in ere gehouden maar de RHS heeft hier nog een veel groter stuk tuin aan toegevoegd dat inmiddels eveneens al een vol wassen stadium heeft bereikt. Daarmee is Rosemoor tot één van de toonaangevende sieraden van de Royal Horticultural Society uitgegroeid, met borders, rozen, collecties bomen en Australische beplanting. Een toegift vormen de uitgestrekte gazons die getransformeerd zijn tot bloemenweiden. 

Marwood Hill

Ooit werd deze tuin in de vorige eeuw aangelegd door Dr. James Smart. Hij bleek een echte verzamelaar en heeft hier dan ook talloze botanische collecties gehuisvest, van rotsplanten tot bomen. Toch ook besteedde hij volop aandacht aan de vormgeving van de tuin, omdat deze op een zeer idyllische plek in het toch al zo mooie landschap van Devon bevindt. Waar stroomt er zo maar een beekje dwars door je tuin? Dat is dan ook nog eens aan beide kanten ingeplant met een zee aan etage primula´s en andere oeverbeplanting. Het heuvelachtige landschap vergt hier toch wel enige inspanning van de bezoeker, maar de fraaie beplanting is hiervoor een overdadige beloning! 

Bickham House

Dit is een echte country garden. De eigenaren lijken wel vergroeid met de sfeervolle tuin die zich rond het huis bevindt. Bij het huis bevindt zich een aantal informele borders, waarin de vaste planten worden afgewisseld door solitaire heesters en rozen. Doorkijkjes naar de omliggende graslanden, waarin kleine donkere koeien – Dexters – vredig grazen geven aan de tuin een tijdloze indruk. Aan de andere kant bevindt zich een ommuurde tuin met een moestuin maar ook een fraaie avenue als spil, waarin statige palmen (Trachycarpus fortunei) figureren. 

Cothay Manor

Dit is een klassieke ‘Country garden’. Eigenaresse Mrs.Robb heeft reeds eerdere tuinen op haar naam staan, waarin ze bewees een uiterst getalenteerde tuinierster te zijn. Dat is in deze tuin niet anders. Klassieke elementen worden hier gecombineerd met hedendaagse plantencombinaties en zorgen voor een fraai geheel, waar de bezoeker al wandelend van de ene naar de andere tuinkamer volop van kan genieten.

Goodnestone Park

Een schoolvoorbeeld hoe het er vroeger aan toe ging! Als een spin in het web eerst het huis omringd door tuinen, daarnaast wat cottages waar iedereen woonde die op het landgoed of op de pachtgronden werkte om tenslotte over te gaan in parkland. De ons onlangs ontvallen Lady FitzWalter zorgde voor een prachtige tuin, met onder meer een woodland gedeelte inclusief een Cornus collectie, een ommuurde tuin met schitterende gemengde borders en met clematis en rozen begroeide muren, een grassentuin en een uitgestrekt grasland met schitterende solitaire bomen.

Lees meer over Goodnestone Park

Hotel

Eerste en laatste nacht verblijf in het 4* Atrium Hotel Heathrow

Drie nachten in het 3* Best Western Tiverton Hotel in Tiverton

Inbegrepen

Inbegrepen:

 • Vervoer per luxe touringcar, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleid door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per DFDS Ferries.
 • Eerste en laatste nacht verblijf in het 4* Atrium Hotel Heathrow op basis van halfpension.
 • Drie nachten in het 3* Best Western Tiverton Hotel in Tiverton op basis van halfpension.
 • Programmaboekje met tuinbeschrijvingen.

Niet inbegrepen:

 • Entrees geschat op £100,-
 • Lunches geschat op £ 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en persoonlijke uitgaven.

Vlucht / Opstapplaatsen

08:00 uur Amersfoort
08:45 uur Utrecht Lunetten
10:00 uur Breda Prinsenbeek
11:30 uur Lokeren

Bekijk meer informatie over de opstapplaatsen

Veel gestelde vragen

Garden Tours bestaat inmiddels al weer heel wat jaren. In al die jaren hebben we veel klanten mogen verwelkomen en naar allerlei uiteenlopende bestemmingen mogen brengen. Veel reizigers keren elk jaar weer terug en zijn trouwe klanten geworden. Toch hoeven allerlei zaken, die voor ons duidelijk zijn, dat niet voor onze klanten te zijn. We maken daarom van deze mogelijkheid gebruik om een aantal zaken toe te lichten.

Wanneer gaat een reis door?

Onze reizen worden op een minimum aantal deelnemers gecalculeerd. Zien wij dat het aantal behaald is of vinden wij dat een reis goede kans van slagen heeft? Dan sturen wij u een e-mail met dit goede nieuws en verzoeken wij u om het restantbedrag, vermeld op de factuur, aan ons te voldoen. Mochten wij besluiten dat een reis niet door kan gaan vanwege te weinig aanmeldingen, dan zullen wij u proberen tijdig te informeren en dan zal de aanbetaling aan u worden terugbetaald.

Waarom kan de overtocht voor de reis afwijken dan gepubliceerd in de brochure?

Dit kan wel eens verwarring veroorzaken. Het afgelopen jaar kon het voorkomen, dat u geboekt had op een reis waarbij de overtocht naar Engeland via de Eurotunnel werd aangeboden, maar later via een veerboot werd uitgevoerd. Het bleek soms, dat het niet mogelijk was om gebruik te maken van de Eurotunnel. De reden? Bij het publiceren van ons reisprogramma is het nog niet mogelijk om overtochten te reserveren voor de maanden na april. Als het reserveringssysteem dan geopend wordt doen wij ons uiterste best om de gewenste overtochten vast te leggen, maar soms is dit vanwege de grote internationale vraag niet mogelijk. Daar kunnen we niets aan doen. We staan maanden op de wachtlijst, maar uiteindelijk blijkt dat het niet goed gaat komen. Wij kiezen dan tijdig om een andere overtocht vast te leggen, zodat u in ieder geval verzekerd bent van een overtocht naar het Verenigd Koninkrijk.

Wat is het verschil tussen een ‘double’ en een ‘twin’ room?

In een double room bevindt zich één groot 2-persoonsbed. Een twin room heeft twee bedden (meestal twee 1-persoonsbedden). Er zijn over het algemeen minder twinrooms beschikbaar in hotels in Groot-Brittannië en Frankrijk en daarom kan het voorkomen dat echtparen die een twinroom wensen toch aangewezen zijn op het gebruik van een groot 2-persoonsbed.

Wat is een comfort class hut?

Comfort Class hutten zijn hutten met twee aparte benedenbedden in plaats van een stapelbed.

Welke tuinen worden tijdens de reis bezocht?

Op de website maken we een opsomming van tuinen, die tijdens uw reis bezocht gaan worden. De website gaat eind oktober online, de tuinbezoeken vinden dikwijls op zijn vroegst meerdere maanden later plaats. In die tussentijd kan er nog van alles gebeuren en dat geldt zeker voor de privétuinen. Daarom is het soms nodig, om een enkel tuinbezoek aan te passen.

Kan ik ook als alleenreizende op tuinreis?

Iedereen is welkom op de tuinreizen van Garden Tours. Tijdens het boekingsproces heeft u de mogelijkheid om aan te geven dat u een kamer voor alleengebruik wilt. Er zijn altijd een aantal kamers voor alleengebruik beschikbaar, maar op sommige reizen kunnen deze beperkt beschikbaar zijn vanwege de restricties van hotels. De toeslagen die wij doorberekenen worden door de hotels vastgesteld en Garden Tours verdient hier niets aan. Waar mogelijk probeert Garden Tours voor diegenen die alleen reizen een 2-persoonskamer voor alleen gebruik te reserveren. Wilt u een kamer delen? Dat is uiteraard mogelijk, maar dan dient u zelf een kamergenoot aan te dragen.

Kan ik met een rolstoel of rollator reizen?

Het maken van een tuinreis vraagt om een zekere mobiliteit. Tuinen kunnen heel verschillend zijn. Van zeer grote tuinen waarbij veel gewandeld moet worden, tot kleine tuinen met trappen en ongelijke ondergronden. De tuinen die wij bezoeken zijn niet altijd rollator- of rolstoelvriendelijk. Dient u frequent gebruik te moeten maken van een rolstoel, dan achten wij de aanwezigheid van een persoonlijk begeleider noodzakelijk.

De icoontjes bij de reizen geven onder andere de intensiviteit van een reis aan. Wij raden u aan bij het maken van uw beslissing hiermee rekening te houden. Mocht u met betrekking tot de zwaarte van een reis vragen hebben, dan kunt u altijd een van onze enthousiaste medewerkers vragen om advies.

Wat is de SGR

De SGR staat voor Stichting Garantiefonds Reisgelden. Garden Tours is aangesloten onder nr. 2284, dus dat betekent dat de door u betaalde reissom altijd gegarandeerd is en wordt terugbetaald, in het onwaarschijnlijke geval dat wij niet aan onze verplichtingen kunnen voldoen.

Wat is het Calamiteitenfonds?

Het zal u maar gebeuren: u bent zorgeloos op vakantie gegaan en tijdens uw reis doet zich op uw bestemming een natuurramp voor. Of er breken ernstige onlusten uit. Het kan zijn dat daardoor uw reisprogramma moet worden aangepast. Of dat u naar een ander hotel moet worden gebracht. Soms moet een reis zelfs worden afgebroken en moet u eerder terug naar huis. Dat kost natuurlijk geld. Maar wie betaalt dat? Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan geeft het fonds een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Wanneer krijg ik mijn ticket voor een vliegreis?

Op de luchthaven staat de reisleider of een medewerker van Garden Tours op de afgesproken tijd en plaats klaar voor de vlucht. Tegenwoordig worden geen papieren tickets meer uitgegeven door luchtvaartmaatschappijen en is het niet mogelijk om u vooraf in te checken voor een vlucht. Het inchecken is op basis van uw geldig paspoort of ID-kaart. Daarom staat er altijd iemand vanuit Garden Tours voor u klaar om u te helpen bij de incheck en zodoende te zorgen dat u met een gerust gevoel aan de reis kunt beginnen. Aan de balie of bij de incheckzuil krijgt u dan uw boardingpass waarmee u zich op de aangegeven tijd dient te melden bij de gate.

Wat wordt bedoeld met reizen in kleine groepen?

Onze reizen gaan gemiddeld met ongeveer 25 mensen op pad. Dit kan betekenen dat u met 20 mensen in het vliegtuig zit, of dat u met circa 30 mensen met de bus op weg gaat. Wij streven ernaar om niet met (te) volle bussen te reizen, om u optimaal te laten genieten van zowel de reis als de tuinen.

Wanneer krijg ik de reispapieren?

Een precieze dagindeling ontvangt u minstens 8 dagen voor vertrek samen met een deelnemerslijst. We streven ernaar, deze informatie eerder naar u toe te sturen.

Waarom werkt Garden Tours met aanbetalingen?

Garden Tours gaat met de tijd mee en daarom zijn wegens veranderingen in de markt de annuleringsvoorwaarden aangepast. Hierdoor is het noodzakelijk om ook met aanbetalingen te gaan werken

Kan ik ook pinnen tijdens de reis?

Onze reizen zijn vaak relatief kort van duur, waarbij wij u toch zoveel mogelijk mooie tuinen en culturele hoogtepunten willen laten zien.

Het is daarom zeer lastig om een pinstop in te lasten tijdens de reis.

Wij zijn ons terdege bewust dat het voor u lastig kan zijn om vooraf vreemde valuta aan te schaffen aangezien banken veelal met deze service zijn gestopt. Helaas mag Garden Tours als rechtspersoon niet betrokken worden in aan- en verkoop van vreemde valuta, dit wordt door de overheid niet toegestaan.

Wij zijn dan ook zeer blij met de service die de GWK/Travelex aanbieden om vooraf vreemde valuta te bestellen en op een gewenst moment bij een GWK kantoor bij u in de buurt op te halen.

Wissel hier uw Ponden of andere vreemde valuta

Tot wanneer kan ik mijn opstapplaats wijzigen?

U kunt uw opstapplaats wijzigen tot uiterlijk 2 weken voor vertrek van uw reis.

Hoe gaat Garden Tours met de entreeprijzen om?

Op het moment van publiceren van ons reisprogramma zijn een groot deel van de tuineigenaren (nog) niet bereikbaar. Het is daarom lastig om de juiste tarieven op te nemen in de reissom.

Een andere reden om de entreeprijzen niet inclusief te nemen is het feit dat de koers van vreemde valuta flink kan fluctueren. Hiervoor zouden wij dan de reissom extra moeten verhogen of u eventueel nabelasten. Het is dan ook in uw voordeel dat wij geen entreeprijzen in de reissom opnemen.

Wij geven daarom in de brochure en op onze website entreeprijzen ter indicatie op basis van het voorgaande jaar. Het kan voorkomen tijdens uw reis dat de tarieven die u ter plaatse ziet afwijken van het bedrag wat is opgenomen in de totale entreetarieven die door de reisleider zijn opgehaald. Dit heeft vaak te maken met rondleidingen die inclusief zijn, speciale groepstarieven en/of koffie en thee dat soms is inbegrepen.

Hoe laat moet ik bij mijn opstapplaats aanwezig zijn?

Op de reispapieren die u van ons ontvangt staat vermeld hoe laat we vertrekken vanaf de opstapplaatsen. We verzoeken u vriendelijk om een kwartier voor dit tijdstip aanwezig te zijn.

Hoe laat komen we na de terugreis aan in Nederland?

De verwachte aankomsttijd op de laatste reisdag is onder voorbehoud:
17:15 uur Lokeren
18:45 uur Breda
20:00 uur Utrecht
20:45 uur Amersfoort

Dit zijn indicaties en de aankomsttijden zijn sterk afhankelijk van de overtocht en de drukte op de weg.

Mag er gerookt worden in de touringcar of in het hotel?

Het is wettelijk verboden om te roken in de touringcar. Veel hotels hebben een steeds strenger beleid ten opzichte van roken en daarom zijn vrijwel alle kamers niet-roken kamers. Op sommige bestemmingen kan het zelfs verboden zijn om in de tuinen te roken, bijvoorbeeld in Costa Rica.

Waarom is er extra reisleiding aanwezig op verre reizen?

We krijgen hier tijdens na afloop van een meer exotische reis wel eens vragen over: wat doet die extra reisleiding op een verre reis eigenlijk, als er ook al een plaatselijke gids actief is? Vanaf Madeira en verder maken we gebruik van plaatselijke gidsen, die altijd meer weten van hun bestemming dan onze reisleiding. Het gaat dan niet over beplanting, maar over allerlei bijzonderheden over het land zelf en die willen we u niet onthouden. Die gidsen gaan echter ’s avonds vaak weer naar huis en laten dan de groep achter. Wij vinden, dat er altijd reisleiding bij een groep aanwezig moet zijn. Gebeurt er immers bij afwezigheid van een plaatselijke gids iets, dan staat de gast er alleen voor. Dat willen we niet, vandaar!

Waarom moet ik de verplichte deelnemersbijdrage SGR betalen?

Meer dan 20 jaar heeft de reiziger gebruik kunnen maken van gratis garantie op zijn vakantie. Het garantiefonds SGR had in de vele jaren daarvoor namelijk voldoende vermogen opgebouwd om de risico’s voor de consument te dekken bij een faillissement van een aangesloten reisonderneming. Maar corona gooit ook hier roet in het eten, waardoor de reiziger een klein steentje moet gaan bijdragen om ‘garantie op je geboekte vakantie’ mogelijk te houden. Voor een uitgebreidere uitleg, kunt u het filmpje bekijken:

Dit was mijn eerste tuinreis: naar Devon in Engeland en het heeft al mijn verwachtingen ver overtroffen! Prachtige tuinen, landhuizen en idyllische weggetjes lieten Engeland op een andere manier zien! De deskundige reisbegeleiding had een grote meerwaarde bij de introductie van de tuinen en bij alle vragen over planten en bloemen. De chauffeur was zeer kundig en reed ons veilig over de smalste landweggetjes tussen de hagen door naar de prachtigste tuinen. Hij kreeg vele malen applaus van ons. Het aanbod van bloemen, planten en bomen uit de hele wereld was zeer inspirerend om thuis weer aan de slag te gaan; dit was zeker niet mijn laatste tuinreis!
5 out of 5 stars

Anna

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Exclusieve privétuinen
 • Deskundige reisleiding
 • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds

Bel onze tuinreisspecialisten


Tuinreizigers bekijken ook

Tuinreis naar de Achterhoek
Beschikbaar
€ 460,-
4 dagen
Juni, September
Nederland
Tuinreis naar Berkshire & Oxfordshire
Beschikbaar
€ 475,-
4 dagen
Juni, Augustus
Engeland
Kent & Sussex
Gegarandeerde vertrekdata
€ 485,-
4 dagen
Mei, Juni, Juli, Augustus, September
Engeland
Tuinreis naar Vlaanderen
Gegarandeerde vertrekdata
€ 495,-
4 dagen
Juni, Juli
België
Scroll naar top