Met een tuinreis naar Kent & Sussex bent u direct na de oversteek vanaf Calais al op uw bestemming. Niet voor niets wordt Kent ook wel ‘The Garden of England‘, ofwel de tuin van Engeland genoemd. Deze titel verwijst naar de vele boomgaarden, die in het voorjaar in volle bloei staan, maar ook later in het jaar overheerst het lieflijke landschap waar Kent beroemd om is de sfeer van dit prachtige district. Het rijk begroeide en golvende landschap van Sussex heeft een schilderachtig decor met pittoreske dorpjes, kerkjes, rietbedakte huisjes en andere historische gebouwen. Het is die sfeer die Sussex bij zoveel tuinliefhebbers geliefd maakt. Een cream tea of coffee en biscuits, een publunch met een ‘Ploughman’s’, het hoort er allemaal bij.

Geweldig mooie, gevarieerde tuinenreis gemaakt in Kent en Succex met uitstekende buschauffeur Rex en zeer deskundige reisbegeleidster Hanneke. De sfeer was ongedwongen en we hebben veel gelachen met de groepsleden. Deze reis is zeker een aanrader. We gaan volgende jaar weer, maar dan naar een ander land.4.5 out of 5 stars
Brigeh

Engelse tuinen bekijken in Kent & Sussex

Overal in Kent & Sussex zijn zowel eeuwenoude huizen met tuinen als prachtige privétuinen te vinden, in een landschap dat al vele generaties nauwelijks veranderingen heeft ondergaan. Terecht mag Kent zich zowel op een indrukwekkende historie als op een fantastisch landschap bogen! In Sussex verlopen de zaken op dezelfde wijze als decennia geleden, met het huis als een spin in het web, omringd door tuinen, parkland en landerijen. Aan de andere kant zijn er een flink aantal cottagetuinen en private manor gardens, waar de eigenaren tegen datzelfde decor een oude tuin van nieuw elan hebben voorzien.

Bezoek de mooiste tuinen van Kent & Sussex met Garden Tours

Vrijwel alle tuinen die u in Kent & Sussex gaan bezoeken, bevinden zich nog in privébezit en dankzij de betrokken eigenaren bevinden diezelfde tuinen zich in een prima conditie. In elk jaargetijde kunnen hier tuinreizen worden gemaakt, of het nu om vroegbloeiende woodland tuinen gaat, of om nazomerbeplanting, of om historische tuinen.

Een tuinreis naar Kent & Sussex in het voorjaar

Tijdens een voorjaarstuinreis naar Kent & Sussex wordt er onder andere een bezoek gebracht aan Sissinghurst. Hier is dan al genoeg te zien. Niet alleen vanwege de rijke historie die deze tuin kent, maar ook nog eens omdat deze tuin gewoon een must is, op elk moment van het lange seizoen dat de poorten voor bezoekers openen. In de lente zijn er echter ook specifieke tuinen juist dan op hun hoogtepunt. High Beeches is daar eentje van, met een prachtig landschap, onderbroken door bloeiende bosschages van Rhododendron. Wakehurst Place is nog zo’n tuin, met een landschap dat lijkt alsof je je in de Himalaya waant!

Een tuinreis naar Kent & Sussex in de zomer

Tijdens een tuinreis naar Kent & Sussex in de zomer heersen de oude rozen en de vaste planten. Voor velen zijn de Engelse tuinen dan op hun best, lees onweerstaanbaar! Dat geldt zeker voor Sissinghurst met de beroemde White Garden, de Cottage Tuin en de Rose Borders. Maar ook de fraaie privétuin Town Place laat zich dan van zijn beste kant zien: eindeloze borders worden afgewisseld door massa’s rozen. Een ontvangst en rondleiding door de eigenaren vervolmaakt het plaatje.

Een tuinreis naar Kent & Sussex in de nazomer

Een tuinreis naar Kent & Sussex in de nazomer is voor velen onbekend: in augustus zijn de tuinen in Engeland nog steeds volop in bloei, met laatbloeiende vaste planten en siergrassen die de hoofdrol vertolken. Wij kozen voor u net die tuinen uit, die in deze periode hun hoogtepunt kennen. Marchants en Sussex Prairies met een persoonlijke ontvangst, Great Dixter in topconditie, Sissinghurst met een nog steeds bloeiende White Garden en de Cottage Garden op zijn best, wat kunt u nog meer wensen?

Reisprogramma voorjaarsreis

1e dag:Sissinghurst Castle Gardens.
2e dag:Savill Gardens, stadsbezoek Windsor, Ramster Garden.
3e dag:Borde Hill, High Beeches, Wakehurst Place.
4e dag:Doddington Place.

Wijzigingen voorbehouden.

Reisprogramma zomerreis

1e dag:Town Place.
2e dag:Merriments, Pashley Manor, Clinton Lodge.
3e dag:Great Dixter, Sissinghurst Castle.
4e dag:Goodnestone Park.

Wijzigingen voorbehouden.

Reisprogramm nazomerreis

1e dag:Sissinghurst Castle Gardens.
2e dag:Marchants, Merriments, Great Dixter.
3e dag:West Dean Garden, Parham House, Sussex Prairies.
4e dag:Great Comp.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotel

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Breda-Prinsenbeek
 • 11:30: Gent

Meer informatie over onze opstapplaatsen

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per Eurotunnel of DFDS Seaways Duinker-ken-Dover v.v.
 • 17 mei, 28 juni en 6 september: drie nachten verblijf in het 4**** Crowne Plaza Felbridge Hotel in East Grinstead op basis van halfpension.
 • 1 juli, 12 juli, 26 juli en 23 augustus: drie nachten verblijf in het 4**** Bridgewood Manor Hotel in Chatham op basis van halfpension.
 • Drie nachten verblijf in het genoemde hotel op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op £ 70,-.
 • Lunches geschat op £ 10,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.
Botanisch
Bloemrijk
Cultuur
Zwaarte

Tuinreis naar Kent & Sussex boeken?

De getoonde prijzen op onze website zijn exclusief € 15,- boekingskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking. Houd daarnaast rekening met de kosten voor vrije lunches en tuinentrees.

Wees er snel bij! Voor u het weet is Tuinreis naar Kent & Sussex volgeboekt!

Vragen over deze reis?

Bel onze tuinreisspecialisten

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Deskundige reisleiding
 • Exclusieve privétuinen
 • Kleine groepen
 • Luxe vervoer en hotels
 • Programmaboekje
Nog even genieten van de zon in de mooiste tuinen?Bekijk hier onze nazomerreizen