Doddington Place

Doddington Place

Op het landgoed van Doddington Place bevindt zich een veelzijdige tuin, die zeker in de voorjaarsmaanden de moeite van een bezoek meer dan waard is! Alleen al de statige laan aan weerszijden geflankeerd door redwoods -sequoia sempervirens – die een steeds grote hoogte bereiken.

Meer lezen over de tuinen die we bezoeken?

Wilt u het laatste nieuws over de tuinen die wij bezoeken wekelijks in uw inbox ontvangen? Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief!

U geeft Garden Tours toestemming voor het opslaan en verwerken van uw e-mailadres ten behoeve van het versturen van de e-mail nieuwsbrief. U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "abonnement opzeggen" te klikken in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt, of door een schriftelijk verzoek in te dienen. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Door u in te schrijven op onze nieuwsbrief, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met onze privacyverklaring.

De verschillende tuinen van Doddington Place

Dan de woodland tuin, die een sprookjesachtige sfeer uitstraalt, met dank aan de vaste planten die ook nog eens onder de Rhododendrons, Japanse esdoorns en andere heesters zijn geplant. Sta nog even stil bij de gigantische folley en de Memorial garden, gebouwd en aangelegd ter nagedachtenis aan de veel te vroeg overleden eerste echtgenote van de eigenaar, Mr. Oldfeld. Er is ook nog een Edwardian rockgarden, die na een restauratie ook weer steeds mooier wordt met beplanting aangeklede terrassen en nog veel meer… Wat deze tuin echter van de andere landgoederen onderscheidt, is het berglandschap opgetrokken uit taxus. Ooit hagen, die na een periode van verwaarlozing tussen twee wereldoorlogen niet terug werden geknipt, maar waarvan de monstrueuze vormen werden gehandhaafd en door middel van snoei werden gecultiveerd.

Op tuinreis in de nazomer? Wacht niet te lang met boeken! Vanwege de coronamaatregelen is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!Bekijk de tuinreizen