Portmore Estate Gardens

Portmore Estate Gardens

Nog niet eens zo lang geleden was Portmore Estate Gardens niet meer dan een verwaarloosd geheel. Met de komst van de huidige eigenaresse is er weer leven in het geheel geblazen. Al direct bij aankomst valt het op: een lange oprijlaan leidt de bezoeker door bossen, weiden en parkland, om tenslotte bij een fraaie Edwardian Mansion uit te komen. Alles perfect onderhouden: het lijkt wel of de bezoeker met een tijdcapsule in een periode uit lang vervlogen dagen is terechtkomen!

Meer lezen over de tuinen die we bezoeken?

[mc4wp_form id=”132″]

De diverse tuingedeelten van Portmore Estate Gardens

In de omgeving van het huis is een smaakvolle beplanting met veel zachtgele en rode kleuren, ondersteund door grijs- en blauwtonen, terug te vinden. In het woodland gedeelte hebben de azalea’s, rhododendrons en andere zuurminnende beplanting weer lucht gekregen. Uw aandacht zal grotendeels in beslag worden genomen door de fraaie inrichting van de ommuurde tuin. Hier staat een keur aan vaste planten in combinatie met een- en tweejarigen, in perken, bedden en borders. Ook terug te vinden: rozen- en moestuinen, alle perfect onderhouden dankzij de inspanningen van de eigenaresse en haar toegewijde staf. Een ander deel van de tuin is weer op victoriaanse wijze ingericht, compleet met felgekleurde beplanting en grotto’s.

Alles ziet er tot in de puntjes verzorgd uit, fraaie smeedijzeren hekken scheiden de ene tuin van de andere. Een ouderwetse kooiconstructie houdt ongenode gevederde gasten buiten de fruitaanplant. Een kas is gevuld met orangerie- en kamerplanten: pelargonium, fuchsia en streptocarpus zorgen hier voor een kleurrijk geheel. Nog steeds worden er nieuwe tuinen toegevoegd, zo is er onlangs een mooie watertuin compleet met passende beplanting gerealiseerd.

Scroll naar top