Grugapark

Grugapark

Grugapark is een van de fraaiste openbare landschapsparken in Duitsland met een oud volwassen boombestand. Het Grugapark ontstond na een grote tuinbouwmanifestatie in 1929 en de eerste aanleg dateert van 1927. Het park is in 1965 voor een Bundesgartenschau (de nationale tuinbouwtenstoonstelling van Duitsland) opnieuw ingericht. Op dit moment beslaat het park 70 hectaren.

Foto: Michael

Meer lezen over de tuinen die we bezoeken?

[mc4wp_form id=”132″]

De hoogtepunten van Grugapark

Het park biedt veel publieksvermaak: concerten, dierentuin, speeltuinen, sportpark, restaurants, gedachtentuin etc. Op plantkundig gebied heeft Grugapark een botanische tuin en een alpinum. Hoogtepunten zijn de twee meren, prachtige beelden, een heidetuin, een moderne rozentuin, een hypermoderne Japanse tuin, een ecologische tuin, een kruidentuin, een boerentuin, een mediterrane tuin, velden met kegelsleutelbloemen, de steppentuinen en een amfitheater van dahlia’s.

De rotstuinen zijn groot en omvatten een alpiene tuin met een bergbeek en een waterval met drie cascaden. De botanische tuin bevat een mooie en interessante collectie bomen. De tropische kassen herbergen planten uit het tropisch regenwoud en uit de subtropische bergnevelwouden. De droogtegebiedszone herbergen planten met cactussen en andere vetplanten. Het gehele park is een tour de force van fraaie aanleg en beplanting en is gedurende het gehele jaar een bezoek waard.

Op de hoogte blijven van onze tuinreizen?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Scroll naar top