Kasteel van Oostkerke

Kasteel van Oostkerke

De tuin rondom de restanten van Kasteel van Oostkerke werd in de jaren ’30 door de beroemde Nederlandse architecte Mien Ruys ontworpen. Zij integreerde onder meer de teruggevonden ringgracht op een aansprekende manier in haar ontwerp, dat uiteindelijk voor meer dan 4 hectaren tuin zou beslaan. Uiteindelijk is er van de burcht niets meer bewaard gebleven dan de twee torens. Curieus zijn de snoeivormen, alhier in Buxus uitgevoerd.

Meer lezen over de tuinen die we bezoeken?

Wilt u het laatste nieuws over de tuinen die wij bezoeken wekelijks in uw inbox ontvangen? Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief!

U geeft Garden Tours toestemming voor het opslaan en verwerken van uw e-mailadres ten behoeve van het versturen van de e-mail nieuwsbrief. U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "abonnement opzeggen" te klikken in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt, of door een schriftelijk verzoek in te dienen. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Door u in te schrijven op onze nieuwsbrief, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met onze privacyverklaring.

De toevoeging van André van Wassenhoven aan Kasteel van Oostkerke

Een dankbare toevoeging aan het geheel werd geleverd door de inmiddels overleden tuinarchitect André van Wassenhove: hij ontwierp de vier borders die deze tuin duidelijk verrijken. In deze borders komen vier thema’s aan de orde: de lente, de zomer, de herfst en een lievevrouwborder. Eveneens hier aanwezig: een collectie rozen, die uit zowel hedendaagse als klassieke hybriden bestaat. Let ook op de uiterst fraaie situering van het geheel: dankzij een uiterst zorgvuldig uitgevoerd ontwerp is er als het ware een samensmelting van deze tuin met het omringende polderlandschap bereikt.

We mogen weer op tuinreis!Download hier onze flyer
Scroll naar top