U bent hier: Home » Tuinen » Restoration House

Restoration House

Ooit bestond Restoration House uit twee gebouwen die ook nog eens aan de rand van het dorpje Rochester stonden. De tijd heeft deze situering echter volledig ingehaald. Nu bevinden de gebouwen zich in het stadje omgeven door andere gebouwen. Ook is het tegenwoordig één gebouw want al in de 16e eeuw werd besloten om de twee middeleeuwse gebouwen bij elkaar te voegen.

Door de loop der eeuwen is dit bezit relatief onbeschadigd gebleven. Bij de restauratie die door de huidige eigenaren voortvarend ter hand is genomen, kwamen ook nog eens ornamenten en pleisterwerk uit een ver verleden tevoorschijn.

De ommuurde tuin van Restoration House

De tuin is een afspiegeling van diezelfde tuin die afgebeeld staat op plattegronden die in de 18e eeuw waren vervaardigd. Nu echter het geheel is opgenomen in de bebouwde kom van Rochester oogt de ommuurde tuin verrassend groot. In het zuidelijk gedeelte is een indeling gemaakt met behulp van buxus hagen. Aan de andere kant bevinden zich een groentetuin en een cutting garden, waar bloemen voor gebruik in het huis werden gekweekt. In een andere tuin staan veel potten gevuld met Mediterrane beplanting.

Nog even genieten van de zon in de mooiste tuinen?Bekijk hier onze nazomerreizen