Iford Manor

Iford Manor

Harold Peto, de man die zoveel Italië in zijn ontwerpen stopte, woonde in Iford Manor. Hij beperkte zich niet tot het ontwerpen van het huis, integendeel. Eigenlijk lag zijn voorkeur bij het ontwerpen van tuinen. Overal heeft hij zijn sporen nagelaten: Heale House, Buscot Park, West Dean Garden. En overal liet hij standbeelden, balustrades en ornamenten uit Italië plaatsen. Stukken van mindere kwaliteit kwamen uiteindelijk in zijn eigen tuin terecht. 

Meer lezen over de tuinen die we bezoeken?

Wilt u het laatste nieuws over de tuinen die wij bezoeken wekelijks in uw inbox ontvangen? Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief!

U geeft Garden Tours toestemming voor het opslaan en verwerken van uw e-mailadres ten behoeve van het versturen van de e-mail nieuwsbrief. U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "abonnement opzeggen" te klikken in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt, of door een schriftelijk verzoek in te dienen. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Door u in te schrijven op onze nieuwsbrief, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met onze privacyverklaring.

De romantiek van Iford Manor

Zowel het huis als de tuinen bevinden zich tegen een heuvel. Voor het huis stroomt een riviertje: de meest romantische setting die men zich kan voorstellen. Peto maakte bij het ontwerpen van de tuin handig gebruik van de niveauverschillen: de tuin bevindt zich haaks en op verschillende niveaus ten opzichte van de hoofdas, die uit een monumentale trap bestaat. Peto was trouwens ook de leermeester van Edward Lutyens, de beroemde ’Arts & Crafts’ architect.

We mogen weer op tuinreis!Download hier onze flyer
Scroll naar top