Tuinen van de toekomst

Tuinen van de toekomst

Opnieuw neemt Dilys Moons u mee naar Engeland voor verfrissende tuinen in Kent en Sussex. U bezoekt beroemde traditionele Engelse tuinen in combinatie met een serie verborgen parels in Londen. Verwacht schoonheid en vernieuwende concepten waardoor u mogelijk niet meer hetzelfde naar uw tuin zal kijken. 

Waarom Tuinen van de toekomst?

  • Deskundige reisleiding
  • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
  • Luxe vervoer en hotels
  • SGR en het Calamiteitenfonds
ProgrammaTuinenHotelInbegrepenOpstapplaatsenVeel gestelde vragen

Geniet van de traditionele showstoppers als Great Dixter en Long Barn Garden. Voor tuinen van de toekomst, brengt u ook een dag door in Londen voor een bezoek aan het indrukwekkende conservatorium, Barbican Centre, het Garden Museum en The Inner Temple, een verborgen oase aan de Theems.

Daarnaast worden er verschillende tuinen bezocht die gericht zijn op klimaatbestendige en duurzame beplanting. Kortom een boeiende reis voor iedereen die wil worden meegenomen van traditie tot inspirerende vernieuwende tuinen.   

Reisprogramma

Programma onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

  • 1e dag: Down’s Court.
  • 2e dag: The Inner Temple, Garden Museum, Barbican Beech Garden (onder voorbehoud van beschikbaarheid).
  • 3e dag: Great Dixter, Rye, Fairlight End.
  • 4e dag: Luctons, Knepp Estate.
  • 5e dag: Long Barn Garden.

Tuinen

Down’s Court

Ruim een hectare beslaat deze tuin. De grondsoort is kalkrijk en daarop blijken veel bomen en vaste planten goed uit de voeten te kunnen. Hagen van Taxus en Buxus en die laatste zorgen ook voor de omlijsting van menige border en vakken met rozen en vaste planten. Niet alleen de beplanting eist in deze private garden ongetwijfeld uw aandacht op, maar vergeet ook de prachtige vergezichten over het omringende landschap niet!

The Inner Temple

Onder deze naam gaat een complex van gebouwen schuil, dat toebehoort aan één van de vier beroepsverenigingen van Engelse advocaten. De geschiedenis hiervan gaat terug tot in de 18e eeuw. De op het terrein aanwezige kerk waaraan dit complex zijn naam dankt, vormt hier een uitzondering op. Deze dateert zelfs uit de 12e eeuw en werd ooit opgericht door de Night Templars, de orde van de Tempelridders. Tegenwoordig is de Inner Temple niet alleen een drukke kern van zakelijke activiteiten, maar vormt het ook een actieve gemeenschap van bewoners. In het hart van dit gebied vormt de 12e eeuwse kerk een rustpunt, net als de tuin, die tijdens dezelfde periode zijn oorsprong kende. Ooit zou hier namelijk al een boomgaard hebben bestaan en in de 14e eeuw werden de hier bloeiende rozen in historische geschriften genoemd. In de negentiende eeuw werd het Victoria Embarkement, een terrein  grenzend aan de oude tuin ingericht opnieuw ingericht door Robert Mannock waarin onder meer de borders een hoofdrol vertolken. Tijdens die periode werd ook de boomgaard van de Inner Temple opnieuw ingericht: de vruchtbomen die daar nu aanwezig zijn, stammen uit die periode.   

Garden Museum

Dit unieke museum – het enige Britse museum dat geheel is gewijd aan tuinieren – is ondergebracht in de middeleeuwse kerk van St. Mary-at- Lambeth. Toen deze kerk vanaf 1972 geen diensten meer organiseerde en op het punt stond om afgebroken te worden, was het aan het echtpaar Nicholson te danken dat dit uiteindelijk niet doorging. Zij ontdekten in 1976 twee graftomben op het kerkhof, die toehoorden aan respectievelijk John de Tradescant the Elder en John de Tradescant the Younger,  vader en zoon, die wel beschouwd worden als de meest toonaangevende botanici van het Verenigd Koninkrijk. Deze maakten al in de 17e eeuw omvangrijke reizen om nieuwe planten te vinden en deze in Engeland te introduceren. Ook wisselden zij toen al met botanici over de gehele wereld plantkundige zaken uit, van gravures en tekeningen tot geprepareerde en zelfs levende planten aan toe. Dit resulteerde tot de oprichting van het Museum of Garden History, het allereerste museum dat geheel aan tuinieren was gewijd. In 2017 opende uiteindelijk – na een omvangrijk project dat 18 maanden duurde –  het Garden Museum de poorten. Ter gelegenheid hiervan werden hier twee tuinontwerpen gerealiseerd: hiervoor tekenden Dan Pearson en Christopher Bradley-Hole.

Great Dixter

Misschien wel de mooiste en meest toonaangevende tuin van deze tijd. Was de tuin tijdens de periode dat de beroemde Christopher Lloyd hier leefde al bijzonder, onder de invloed van de huidige beheerder is de tuin uitgegroeid tot een ongekend fenomeen. Vanaf het vroege voorjaar tot diep in de herfst is dit het toonaangevende meesterwerk van bestudeerde nonchalance.

Lees meer over Great Dixter

The Barbican Estate

We gaan naar het hart van Londen, Barbican Estate. Het is een gebied dat bouwwerken vertoont van brutalistische stijl; hoge torens en veel beton. Het gebied is opgebouwd in de jaren ‘60/70 en vanuit een utopische visie om de ‘werkende Londenaar’ te huisvesten. Tegenwoordig valt de Barbican estate onder het meest exclusieve en gewilde onroerend goed. Daarbij huist hier het grootste Europese centrum van podiumkunsten en andere kunstvormen. Een bijzonder complex met bijzondere uitstraling en onderkomen, genoeg te zien dus. Wij gaan in deze betonnen omgeving 2 innovatieve tuinen bekijken.

Barbican Beech garden

Een prachtig voorbeeld van een klimaatbestendig project in het openbaar groen. Beech Garden is gelegen op een dak in het Barbican Estate. De Barbican estate is vanwege zijn ligging, midden in een dichtbevolkte stad en op een dak, een uitdagend project.  De stad Londen heeft in 2015 aan Landschapsarchitect Nigel Dunett gevraagd om hier een design voor te maken. Het beplantingsplan is ingericht op lage onderhoudskosten en verwijdering van het water irrigatiesysteem. Het design is uitgekomen op een natuurlijk ogende wei met droogte tolerante beplanting met lange bloeispreiding. Indrukwekkend om te zien hoe het groen zich verhoudt tot de betonnen omgeving.

The Conservatory in the Barbican

In het Barbican Estate is wel een hele bijzonder groene oase. Het voelt als een geheime botanische tuin die je gezien moet hebben. Op de derde etage vind je de op 1 na grootste serre van Londen. Hier bevindt zich de ‘vlieg toren’. Deze toren onderving veel kritiek vanwege zijn uitstraling. Om deze te maskeren is het conservatorium tot leven geroepen. Het is aangeplant in 1981 en in 1984 geopend. Het conservatorium biedt een enorme variatie aan flora en fauna (2000 verschillende bomen en planten) aan en met de grote ramen is het een bijzondere ervaring midden in hartje Londen. Er zijn overal zitjes gecreëerd waar je kan genieten van de rust, waardoor je bijna vergeet in een metropool te zijn. De groene oase is een bijzonder contrast tegen de betonnen buitenkant.

Knepp Estate

Een landgoed met een missie: 3500 hectare met als intentie om verwildering toe te staan om zo onze manier van denken te veranderen en de planeet te helen. Het project is in 2002 gestart door Charlie Burrell om een bio divers gebied te creëren in Sussex. Ze doen er alles aan om het natuurlijke ecosysteem te ondersteunen dan wel te herstellen. Het is fantastisch om te zien hoeveel dieren en planten die hier ooit leefden, hun weg alweer naar dit landgoed hebben teruggevonden. Verwacht herten, nachtegalen, varkens, exmoor pony’s en vele andere inheemse flora en fauna. In de walled garden willen ze de traditionele mindset over tuinieren veranderen en een voorbeeld geven hoe je op kleine schaal kan bijdragen aan de biodiversiteit en ook voor duurzame beplanting kan kiezen.  Hiervoor hebben ze o.a.landschapsontwerper Tom Stuart-Smith laten meedenken. Ook in de Kitchen garden is nagedacht hoe je meer ecologische complexiteit kan toevoegen. Kortom een waanzinnig project om te bezoeken en van te leren.

Fairlight End

Fairlight End is een hedendaagse tuin, gedeeltelijk ontworpen door Ian Kitson, één van de toonaangevende ontwerpers van dit moment. De tuin is aangelegd tegen één van de fraaiste decors denkbaar: het al eeuwenoude landschap van Kent, slechts een mijl van de zee. Het is er winderig, steil aflopend en heeft een prachtig uitzicht over de omgeving. Bloemenweiden en gemaaide paden in het omringende grasland worden onderbroken door een oude boomgaard en enkele vijvers. Moderne beeldhouwwerken en Cortenstaal wisselen de fraaie beplanting af en bepalen eveneens het beeld in deze moderne tuin. De moestuin bestaat uit dertig verhoogde plantbedden, waarin bloemen, kruiden en groenten elkaar afwisselen. De zorgvuldig geknipte hagen en vormsnoei bepalen eveneens beeld en sfeer in deze fraaie tuin.

Luctons

In deze privétuin zijn borders vol met bloemen aangeplant, in een stijl zoals deze ook in de tuinen van Gertrude Jekyll kan worden bewonderd. In deze borders bevindt zich ook menige zeldzame plantensoort en dat ook nog eens in verrassende en smaakvolle combinaties. Uiteindelijk beslaat deze tuin een kleine 10.000 m2. Daarin niet alleen maar borders, maar ook een boomgaard waarin wilde bloemen onder de bomen vrij spel hebben, een vijver, rozen, wilde orchideeën, een kruidentuin, een moestuin, kassen en  nog veel meer. Dat alles aangeplant in een stijl die refereert aan de glorieuze Arts & Crafts periode tijdens de 19e eeuw. 

Long Barn Garden

Vrijwel elke tuinliefhebber weet, dat Vita Sackville-West de beroemde tuinen van Sissinghurst Castle heeft gemaakt. Daarvoor heeft ze echter ook op andere plaatsen in Engeland gewoond, waar ze ook al verschillende tuinen heeft gerealiseerd. Long Barn behoort tot de mooiste! Hier ‘oefende’ ze al met vaste planten en rozen, om die uiteindelijk op een veel grotere schaal toe te passen in de weelderige tuinen van Sissinghurst. Het echtpaar Vita Sackville-West en Harold Nicolson kocht het huis in 1914. Ze werden bij de renovatie van het 14e eeuwse huis en de aanleg van de tuin geholpen door niemand minder dan architect Edwin Lutyens. De huidige bewoners hebben zich altijd ingespannen om dezelfde sfeer in de tuin te behouden. Oude beplantingsplannen en foto’s dienden hierbij als inspiratie. Vaste planten borders en vormsnoei in taxus vormen daarom nog steeds onderdelen van de huidige tuin. Engelser dan in deze tuin gaat u het waarschijnlijk niet meemaken en daarmee past deze tuin op een prachtige manier in dat eeuwenoude landschap, dat in grote delen van Kent nog steeds wordt gekoesterd.

Hotel

4**** Crowne Plaza Felbridge Hotel in East Grinstead

Begin de dag met een heerlijk Engels ontbijt en sluit de dag af met een (buffet)diner in het Bay Tree Restaurant. Centraal gelegen ten zuiden van Londen. De kamers beschikken onder andere over goede bedden, gratis WiFi, Flatscreen TV, koffie- en thee faciliteiten en bieden comfort en gemak. Het hotel beschikt verder over een tuin, een zwembad en lounge.

Inbegrepen

Inbegrepen:

  • Vervoer per luxe touringcar, bemand door een ervaren chauffeur.
  • Deskundige begeleiding door Dilys Moons.
  • Overtocht per DFDS Duinkerken/Calais – Dover v.v.
  • Compensatie CO2 uitstoot via Climate Neutral Group.
  • Vier nachten verblijf in het 4**** Crowne Plaza Felbridge Hotel in East Grinstead op basis van halfpension.
  • Programmaboekje met tuinbeschrijvingen.

Niet inbegrepen:

  • Entrees en 1 lunches à €238,50.
  • Overige niet inbegrepen lunches geschat op £ 15,- per dag.
  • Kosten van verzekeringen en persoonlijke uitgaven.

Opstapplaatsen

07:30 uur Amersfoort
08:15 uur Utrecht Lunetten
09:30 uur Breda Prinsenbeek
11:00 uur Lokeren

Bekijk meer informatie over de opstapplaatsen

Veel gestelde vragen

Garden Tours bestaat inmiddels al weer heel wat jaren. In al die jaren hebben we veel klanten mogen verwelkomen en naar allerlei uiteenlopende bestemmingen mogen brengen. Veel reizigers keren elk jaar weer terug en zijn trouwe klanten geworden. Toch hoeven allerlei zaken, die voor ons duidelijk zijn, dat niet voor onze klanten te zijn. We maken daarom van deze mogelijkheid gebruik om een aantal zaken toe te lichten.

Wanneer gaat een reis door?

Onze reizen worden op een minimum aantal deelnemers gecalculeerd. Zien wij dat het aantal behaald is of vinden wij dat een reis goede kans van slagen heeft? Dan sturen wij u een e-mail met dit goede nieuws en verzoeken wij u om het restantbedrag, vermeld op de factuur, aan ons te voldoen. Mochten wij besluiten dat een reis niet door kan gaan vanwege te weinig aanmeldingen, dan zullen wij u proberen tijdig te informeren en dan zal de aanbetaling aan u worden terugbetaald.

Waarom kan de overtocht voor de reis afwijken dan gepubliceerd op de website?

Dit kan wel eens verwarring veroorzaken. Het afgelopen jaar kon het voorkomen, dat u geboekt had op een reis waarbij de overtocht naar Engeland via de Eurotunnel werd aangeboden, maar later via een veerboot werd uitgevoerd. Het bleek soms, dat het niet mogelijk was om gebruik te maken van de Eurotunnel. De reden? Bij het publiceren van ons reisprogramma is het nog niet mogelijk om overtochten te reserveren voor de maanden na april. Als het reserveringssysteem dan geopend wordt doen wij ons uiterste best om de gewenste overtochten vast te leggen, maar soms is dit vanwege de grote internationale vraag niet mogelijk. Daar kunnen we niets aan doen. We staan maanden op de wachtlijst, maar uiteindelijk blijkt dat het niet goed gaat komen. Wij kiezen dan tijdig om een andere overtocht vast te leggen, zodat u in ieder geval verzekerd bent van een overtocht naar het Verenigd Koninkrijk.

Wat is het verschil tussen een ‘double’ en een ‘twin’ room?

In een double room bevindt zich één groot 2-persoonsbed. Een twin room heeft twee bedden (meestal twee 1-persoonsbedden). Er zijn over het algemeen minder twinrooms beschikbaar in hotels in Groot-Brittannië en Frankrijk en daarom kan het voorkomen dat echtparen die een twinroom wensen toch aangewezen zijn op het gebruik van een groot 2-persoonsbed.

Welke tuinen worden tijdens de reis bezocht?

Op de website maken we een opsomming van tuinen, die tijdens uw reis bezocht gaan worden. De website gaat eind oktober online, de tuinbezoeken vinden dikwijls op zijn vroegst meerdere maanden later plaats. In die tussentijd kan er nog van alles gebeuren en dat geldt zeker voor de privétuinen. Daarom is het soms nodig, om een enkel tuinbezoek aan te passen.

Kan ik ook als alleenreizende op tuinreis?

Iedereen is welkom op de tuinreizen van Garden Tours. Tijdens het boekingsproces heeft u de mogelijkheid om aan te geven dat u een kamer voor alleengebruik wilt. Er zijn altijd een aantal kamers voor alleengebruik beschikbaar, maar op sommige reizen kunnen deze beperkt beschikbaar zijn vanwege de restricties van hotels. De toeslagen die wij doorberekenen worden door de hotels vastgesteld en Garden Tours verdient hier niets aan. Waar mogelijk probeert Garden Tours voor diegenen die alleen reizen een 2-persoonskamer voor alleen gebruik te reserveren. Wilt u een kamer delen? Dat is uiteraard mogelijk, maar dan dient u zelf een kamergenoot aan te dragen.

Kan ik met een rolstoel of rollator reizen?

Het maken van een tuinreis vraagt om een zekere mobiliteit. Tuinen kunnen heel verschillend zijn. Van zeer grote tuinen waarbij veel gewandeld moet worden, tot kleine tuinen met trappen en ongelijke ondergronden. De tuinen die wij bezoeken zijn niet altijd rollator- of rolstoelvriendelijk. Dient u frequent gebruik te moeten maken van een rolstoel, dan achten wij de aanwezigheid van een persoonlijk begeleider noodzakelijk.

De icoontjes bij de reizen geven onder andere de intensiviteit van een reis aan. Wij raden u aan bij het maken van uw beslissing hiermee rekening te houden. Mocht u met betrekking tot de zwaarte van een reis vragen hebben, dan kunt u altijd een van onze enthousiaste medewerkers vragen om advies.

Wat is de SGR

De SGR staat voor Stichting Garantiefonds Reisgelden. Garden Tours is aangesloten onder nr. 2284, dus dat betekent dat de door u betaalde reissom altijd gegarandeerd is en wordt terugbetaald, in het onwaarschijnlijke geval dat wij niet aan onze verplichtingen kunnen voldoen.

Wat is het Calamiteitenfonds?

Het zal u maar gebeuren: u bent zorgeloos op vakantie gegaan en tijdens uw reis doet zich op uw bestemming een natuurramp voor. Of er breken ernstige onlusten uit. Het kan zijn dat daardoor uw reisprogramma moet worden aangepast. Of dat u naar een ander hotel moet worden gebracht. Soms moet een reis zelfs worden afgebroken en moet u eerder terug naar huis. Dat kost natuurlijk geld. Maar wie betaalt dat? Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan geeft het fonds een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Wanneer krijg ik mijn ticket voor een vliegreis?

Op de luchthaven staat de reisleider of een medewerker van Garden Tours op de afgesproken tijd en plaats klaar voor de vlucht. Er worden geen papieren tickets meer uitgegeven door luchtvaartmaatschappijen en is het niet mogelijk om u vooraf in te checken voor een vlucht. Het inchecken is op basis van uw geldig paspoort of ID-kaart. Daarom staat er altijd iemand vanuit Garden Tours voor u klaar om u te helpen bij de incheck en zodoende te zorgen dat u met een gerust gevoel aan de reis kunt beginnen. Aan de balie of bij de incheckzuil krijgt u dan uw boardingpass waarmee u zich op de aangegeven tijd dient te melden bij de gate.

Wat wordt bedoeld met reizen in kleine groepen?

Onze reizen gaan gemiddeld met ongeveer 25 mensen op pad. Dit kan betekenen dat u met 20 mensen in het vliegtuig zit, of dat u met circa 30 mensen met de bus op weg gaat. Wij streven ernaar om niet met (te) volle bussen te reizen, om u optimaal te laten genieten van zowel de reis als de tuinen.

Hoe gaat Garden Tours om met klachten?

We verzoeken u om klachten voorafgaand of tijdens de reis aan Garden Tours of de reisleiding te melden, zodat wij deze ter plaatse voor u kunnen oplossen. Wordt de klacht pas na de reis door u bij ons gemeld, dan zullen wij deze slechts ter kennisname aannemen.

Wanneer krijg ik de reispapieren?

Een precieze dagindeling ontvangt u minstens 8 dagen voor vertrek samen met een deelnemerslijst. We streven ernaar, deze informatie eerder naar u toe te sturen.

Waarom werkt Garden Tours met aanbetalingen?

Garden Tours gaat met de tijd mee en daarom zijn wegens veranderingen in de markt de annuleringsvoorwaarden aangepast. Hierdoor is het noodzakelijk om ook met aanbetalingen te gaan werken

Kan ik ook pinnen tijdens de reis?

Onze reizen zijn vaak relatief kort van duur, waarbij wij u toch zoveel mogelijk mooie tuinen en culturele hoogtepunten willen laten zien.

Het is daarom zeer lastig om een pinstop in te lasten tijdens de reis.

Tegenwoordig kunt u in alle grotere tuinen gewoon met uw pinpas betalen, waardoor ponden niet direct nodig zijn.

Indien u vooraf ponden wenst te kopen kunt u hier ponden bestellen en klaar laten leggen op een kantoor naar keuze.

Tot wanneer kan ik mijn opstapplaats wijzigen?

U kunt uw opstapplaats wijzigen tot uiterlijk 48 uur na ontvangst van de reispapieren. Hierna zal €15,- in rekening worden gebracht voor het wijzigen van uw opstapplaats.

Hoe gaat Garden Tours met de entreeprijzen om?

Vanaf reisseizoen 2025 zullen de entreekosten in de boeking worden meegenomen.

Het kan tijdens uw reis voorkomen dat de tarieven die u ter plaatse ziet, afwijken van het bedrag wat is opgenomen in de totale entreetarieven die door ons zijn gefactureerd. Dit heeft vaak te maken met rondleidingen die inclusief zijn, speciale groepstarieven en/of koffie, thee of een lunch, dat soms is inbegrepen.

Indien u donateur bent van Geldersch Landschap & Kasteelen, of lid bent National Trust of Royal Horticultural Society, geef dit dan bij boeken aan ons door, zodat wij de eventuele korting meteen kunnen verrekenen.

Hoe laat moet ik bij mijn opstapplaats aanwezig zijn?

Op de reispapieren die u van ons ontvangt staat vermeld hoe laat we vertrekken vanaf de opstapplaatsen. We verzoeken u vriendelijk om een kwartier voor dit tijdstip aanwezig te zijn.

Hoe laat komen we na de terugreis aan in Nederland?

De verwachte aankomsttijd voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk (via Het Kanaal) op de laatste reisdag is onder voorbehoud:
19:30 uur Lokeren
20:00 uur Breda
21:15 uur Utrecht
22:00 uur Amersfoort

De verwachte aankomsttijd van alle overige reizen staan vermeld bij opstapplaatsen.

Dit zijn indicaties en de aankomsttijden zijn sterk afhankelijk van de overtocht en de drukte op de weg.

Op de reispapieren die u van ons ontvangt staat vermeld hoe laat we ongeveer aankomen bij de opstapplaatsen.

Mag er gerookt worden in de touringcar of in het hotel?

Het is wettelijk verboden om te roken in de touringcar. Veel hotels hebben een steeds strenger beleid ten opzichte van roken en daarom zijn vrijwel alle kamers niet-roken kamers. Op sommige bestemmingen kan het zelfs verboden zijn om in de tuinen te roken, bijvoorbeeld in Costa Rica.

Waarom is er extra reisleiding aanwezig op verre reizen?

We krijgen hier tijdens na afloop van een meer exotische reis wel eens vragen over: wat doet die extra reisleiding op een verre reis eigenlijk, als er ook al een plaatselijke gids actief is? Vanaf Madeira en verder maken we gebruik van plaatselijke gidsen, die altijd meer weten van hun bestemming dan onze reisleiding. Het gaat dan niet over beplanting, maar over allerlei bijzonderheden over het land zelf en die willen we u niet onthouden. Die gidsen gaan echter ’s avonds vaak weer naar huis en laten dan de groep achter. Wij vinden, dat er altijd reisleiding bij een groep aanwezig moet zijn. Gebeurt er immers bij afwezigheid van een plaatselijke gids iets, dan staat de gast er alleen voor. Dat willen we niet, vandaar!

Waarom moet ik de verplichte deelnemersbijdrage SGR betalen?

Meer dan 20 jaar heeft de reiziger gebruik kunnen maken van gratis garantie op zijn vakantie. Het garantiefonds SGR had in de vele jaren daarvoor namelijk voldoende vermogen opgebouwd om de risico’s voor de consument te dekken bij een faillissement van een aangesloten reisonderneming. Maar corona gooit ook hier roet in het eten, waardoor de reiziger een klein steentje moet gaan bijdragen om ‘garantie op je geboekte vakantie’ mogelijk te houden. Voor een uitgebreidere uitleg, kunt u het filmpje bekijken:

Mag ik planten meenemen in de bus?

In overleg met chauffeur en reisleider kunt u uiteraard planten meenemen. Denkt u hierbij wel aan de eventuele beperkte ruimte in de bus.

Vanuit Groot Brittannië is het (vanwege de Brexit) niet (altijd) meer mogelijk om planten mee te nemen. Dit in verband met gewijzigde in- en uitvoerrechten. Kijk op de site van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit voor de laatste regels.

Garden Tours (en/of de busmaatschappij) is niet verantwoordelijk voor eventuele schade aan de planten. Ook is Garden Tours niet aansprakelijk als u uw planten moet achterlaten bij de douane, bijv. door het ontbreken van de juiste papieren.

Waarom Garden Tours?

  • Dé tuinreisspecialist
  • Exclusieve privétuinen
  • Deskundige reisleiding
  • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
  • Luxe vervoer en hotels
  • SGR en het Calamiteitenfonds

Bel onze tuinreisspecialisten


Tuinreizigers bekijken ook

IMG 1451 scaled
Beschikbaar
€ 615,-
4 dagen
Juni, Juli, Augustus
Engeland
DSC 3382 scaled e1698314337779
Gegarandeerde vertrekdata
€ 605,-
4 dagen
Mei, Juni, Juli, Augustus, September
Engeland
IMG 9373 c 1
Volgeboekt
€ 755,-
4 dagen
Augustus
Engeland
Tuinreis naar Vlaanderen 7
Beschikbaar
€ 485,-
4 dagen
Juni, Juli
België
Scroll naar boven