Powerscourt Garden

Powerscourt Garden

Alle Amerikanen met Ierse roots die op bezoek komen in Ierland, sturen onveranderlijk een ansichtkaart naar de USA met daarop een afbeelding van de beroemde waterpartij met fontein van Powerscourt Garden: I’ve been to Ireland! Die waterpartij is dan ook het pronkstuk van de tuin. Er is echter ook nog een Japanse tuin, Victoriaanse borders, een arboretum, rozenborders en nog meer te bekijken.

Het huis en de tuin van Powerscourt Garden

De grandeur van deze tuin is nergens anders in Ierland zo te vinden. Het ietwat grimmige huis is opnieuw opgebouwd, nadat het enige decennia geleden door brand werd verwoest. Vanaf het huis heeft de bezoeker uitzicht op die fraaie vijver, met het onvergetelijke decor van de Sugar Mountain…. Aan de aanleg van dit gedeelte van de tuin is een lange geschiedenis vooraf gegaan. Meerdere tuinarchitecten zijn tijdens de aanleg overleden. Sommigen aan een voor Ierland natuurlijke oorzaak: overmatig drankgebruik. Anderen aan een bloedziekte, of onbekende oorzaak… We kunnen echter gerust stellen dat op de aanleg een vloek heeft gelegen! Zo hebben de beelden, die nu de formele aanleg sieren, tientallen jaren in kratten gestaan voordat ze uiteindelijk in de tuin werden geplaatst.

Samenvatting
Powerscourt Garden
Titel
Powerscourt Garden
Beschrijving
Alle Amerikanen met Ierse roots die op bezoek komen in Ierland, sturen onveranderlijk een ansichtkaart naar de USA met daarop een afbeelding van de beroemde waterpartij met fontein van Powerscourt Garden.
Auteur
Uitgever
Garden Tours
Logo uitgever
Powerscourt Garden

Geef een reactie

Vul onderstaand formulier in om te reageren.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een

*
*