Blarney Castle

Blarney Castle

Meer dan zeshonderd jaar geleden werd Blarney Castle gebouwd voor één van lerlands grootste chieftains, Cormac MacCarthy. Het kasteel, dat wij bezoeken tijdens de tuinreis groene hoogtepunten van Ierland is verder beroemd vanwege de Blarney Stone, hoog ingemetseld in de toren van het kasteel. Wordt de steen gekust, dan zal de dader nooit meer om een woord verlegen zitten.

De tuin van Blarney Castle

De tuin is jaren lang niet van belang geweest. Er stonden wel mooie bomen in, maar echt een trekpleister…. Nee dus. Met de komst van een jonge en enthousiaste head gardener is daar verandering in gekomen. In een paar jaar is er ongelooflijk veel gedaan. Oude rhododendrons werden opgeruimd om ruimte te maken voor nieuwe aanplant. Er werden nieuwe fleurige borders met vaste planten aangeplant, een sfeervolle varentuin en nog veel meer. Kortom, een mooie kans om even bij dit kasteel te gaan kijken om te genieten van alles dat Blarney Castle te bieden heeft!

Samenvatting
Blarney Castle
Titel
Blarney Castle
Beschrijving
Meer dan zeshonderd jaar geleden werd Blarney Castle gebouwd voor één van lerlands grootste chieftains, Cormac MacCarthy
Auteur
Uitgever
Garden Tours
Logo uitgever
Blarney Castle

Geef een reactie

Vul onderstaand formulier in om te reageren.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een

*
*