Schloss Dyck

Schloss Dyck

Schloss Dyck is één van de meest toonaangevende landgoederen van West-Duitsland. Rond het romantische slot is een tuin aangelegd, die zich nog het best laat vergelijken met een Engelse landschapstuin.

De rijke geschiedenis van Schloss Dyck

Het kasteel is al sinds de 14e eeuw eigendom van de adelijke Salm-Reifferscheidt-Dyck familie. Eerder stond er ook een baroktuin, maar in 1794 verving de familie deze tuin voor een Engelse landschapstuin. Meerdere bekende tuin designers en landschapsarchitecten hebben geholpen met vorm geven aan de tuin, zoals Thomas Blaikie en Peter Joseph Lenné. De tuin van Schloss Dyck is een van de oudste en meest gevarieerde in Duitsland. Pas in 1999 werd de Schloss Dyck tuin een internationaal erkend centrum voor tuinkunst en -design.

Nieuwe projecten

Ondanks de eeuwenoude oorsprong van zijn er ook meer hedendaagse tuinen te vinden in Schloss Dyck, met beplantingen die zorgvuldig op kleur zijn gekozen. Het terrein bevangt bezoekers met verschillende thema’s en tuinmodellen. Men geniet van de mooie bloemenbedden, variërende boomsoorten en brede bloemenweides die elke zomer prachtig tot bloei komen. Er worden ook elk jaar nieuwe projecten op het omvangrijke landgoed van Schloss Dyck opgestart. Er zijn bijvoorbeeld proefnemingen met Miscanthus, waarvan ze biobrandstof kunnen maken. Mede dankzij al deze ontwikkelingen wordt deze tuin beschouwd als het centrum van de botanische activiteiten in Rheinland.

Bent u een echte tuinliefhebber?

Vul het formulier in en ontvang de gratis flyer via email. In de flyer staat een kort overzicht van ons reisprogramma in 2021. Gaat u mee de mooiste tuinen van Europa bewonderen?

Flyer 2021
Blijf op de hoogte van het laatste Garden Tours nieuws!
+
Scroll naar top