Landschaftspark Duisburg-Nord

Landschaftspark Duisburg-Nord

Het Landschaftspark Duisburg-Nord is een park in Duitsland, dat oude industrie en groen met elkaar verbindt. Hebben sommigen van ons nog steeds het idee dat het Ruhrgebied het centrum van kolen en staal productie is, deze blijkt voor het overgrote deel verdwenen naar elders. Hier stond echter ooit de laatste nog in werking zijnde hoogoven. In 1985 stopte de productie, hier werd geen staal meer gefabriceerd.

Meer lezen over de tuinen die we bezoeken?

Wilt u het laatste nieuws over de tuinen die wij bezoeken wekelijks in uw inbox ontvangen? Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief!

U geeft Garden Tours toestemming voor het opslaan en verwerken van uw e-mailadres ten behoeve van het versturen van de e-mail nieuwsbrief. U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "abonnement opzeggen" te klikken in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt, of door een schriftelijk verzoek in te dienen. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Door u in te schrijven op onze nieuwsbrief, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met onze privacyverklaring.

Groen op grote hoogte in Landschaftspark Duisburg-Nord

Wie tegenwoordig de klim naar het zeventig meter hoge platform wil ondernemen, krijgt, eenmaal bovengekomen, een enorme verrassing te verwerken. Op deze hoogte is een complete tuin tot ontwikkeling gekomen. Deels aangeplant, terwijl andere planten hier zelfs spontaan – lees op en natuurlijke manier – terechtgekomen zijn. Die combinatie zorgt voor een spectaculair geheel.

Benieuwd naar onze tuinreizen?Download hier onze flyer
Scroll naar top