Landschaftspark Duisburg-Nord

Landschaftspark Duisburg-Nord

Het Landschaftspark Duisburg-Nord is een park in Duitsland, dat oude industrie en groen met elkaar verbindt. Een oude staalfabriek die in 1985 stopte werd omgetoverd tot een prachtige stadsoase waar vele natuurliefhebbers van kunnen genieten.

Groen op grote hoogte in Landschaftspark Duisburg-Nord

Wie tegenwoordig de klim naar het zeventig meter hoge platform wil ondernemen, krijgt, eenmaal bovengekomen, een enorme verrassing te verwerken. Op deze hoogte is een complete tuin tot ontwikkeling gekomen. Deels aangeplant, terwijl andere planten hier zelfs spontaan – lees op een natuurlijke manier – terechtgekomen zijn. Die combinatie zorgt voor een spectaculair geheel.

Landschaftspark Duisburg-Nord is een ware stadsoase

Toen in 1985 de productie van staal in de fabriek werd gestopt, waren er geen plannen om iets met de fabriek te doen. Het idee om van het industrieel terrein een cultureel landschap te vormen ontstond in 1989. Professor Peter Latz en Partners hebben van het idee een ontwerp gemaakt en uiteindelijk is dat gerealiseerd tot wat nu het Landschaftspark Duisburg-Nord is.

De industriële cultuur werd gecombineerd met de pracht van moeder natuur. Hedendaags zijn er meer dan 700 planten te vinden in dit landschapspark. Dit grote aantal planten in combinatie met de industriële achtergrond maakt het een van de mooiste stadsoases ter wereld.

Een spectaculaire lichtshow

Het park zelf is overdag al iets om te bewonderen, maar ’s avonds komt het park écht tot leven. Dan kunnen bezoekers het hoogtepunt van Landschaftspark Duisburg-Nord ervaren: een lichtinstallatie van Jonathan Park die de staalfabriek belicht in een fascinerende zee van licht en kleur.

Voor de mensen die enthousiast worden van lichtshows is er ook een speciale lichtmarkt. Tijdens de lichtmarkt zullen meer dan 100 ambachtslieden hun ambacht presenteren in de unieke sfeer van de lichtgevende ijzerfabriek.

Wilt u meer tuinen ontdekken?

Vul het formulier in en ontvang onze gratis flyer via email voor een kort overzicht van ons reisprogramma in 2021. Gaat u mee de mooiste tuinen van Europa bewonderen?

Flyer 2021
Scroll naar top