Villa d’Este

Villa d'Este

Villa d’Este geldt als de ultieme tuin van de late Renaissance. Gesitueerd tegen een steile helling is de tuin op verschillende terrassen gesitueerd. Dankzij de hoogteverschillen is het mogelijk om op ingenieuze wijze de vele waterwerken aan te sturen. Alhoewel er in de loop der tijd de nodige wintergroene heesters, bomen en hagen zijn bij geplant, is het oorspronkelijke 16e-eeuwse ontwerp nog steeds intact. Het ontwerp bestaat uit een assenstelsel: een centrale as, gekruist door zij-assen. Trappen en paden zorgen voor verbindingen tussen de verschillende zij-assen, die ook nog eens geflankeerd worden door fonteinen, standbeelden en andere ornamenten.

De waterwerken van Villa d’Este

Ooit kwam men de tuin in door langs de drie visvijvers te lopen. Tegenwoordig bevindt de entree zich bij de hooggelegen villa, waardoor de bezoeker direct een spectaculair uitzicht heeft over de centrale as. Nog steeds werken de waterwerken – ze zijn onlangs nog gerestaureerd – en bevindt de tuin zich dankzij het uitstekende onderhoud nog in prima conditie!

We brengen een bezoek aan Villa d’Este tijdens onze tuinreis naar Rome.

Villa d'Este

Samenvatting
Villa d’Este
Titel
Villa d’Este
Beschrijving
Villa d’Este geldt als dé tuin van de late Renaissance. Gesitueerd tegen een helling is de tuin op verschillende terrassen gesitueerd.
Auteur
Uitgever
Garden Tours
Logo uitgever
Villa d’Este

Geef een reactie

Vul onderstaand formulier in om te reageren.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een

*
*